Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (338)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie, jejímž nejslabším místem jsou zřejmě hlavní příběhy samotných filmů. Animačně je to opět naprostá špička, hlavní postavy a jejich příběhy jsou zase nad očekávání propracované. Přidána je i trocha infantilního humoru pro nejmenší a jemné náznaky ze sfér pro dospělé. Prostě jen ta linie se standardizovaným padouchem je lehce otravná. Ale sledovat, jak si plachtí vzduchem černý a bílý drak, to je prostě pastva pro oči, která chce velké plátno. Už potřetí u animovaného filmu oceňuji přínos Rogera Deakinse, a pochválit jmenovitě zasluhuje i skladatel John Powell. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasné (a nakolik to dokážu odhadnout, věřím, že i 3D verze stojí za to), s "tradičně" skvělou hudbou Johna Powella, v rovině emocionální i komediální funguje výborně, jen ten příběh je poznamenaný tím, že už je to zkrátka třetí díl, a další největší padouch na světě (u kterého se už navíc některé záležitosti řeší hooodně velkými zkratkami) prostě tolik netáhne. Že je to slabší kus, je ale zřetelné v podstatě jen ve srovnání se skvělými dvěma předcházejícími díly - samostatně v rámci žánru posuzováno je to solidní počin. 80% mu přece jen dám;) PS: A málem bych zapomněl - Rafana je prostě přírodní úkaz:)) ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Podobný romantický upgrade jako u třetí Doby ledové, bohužel mnohem méně vtipný. Završení celé dračí trilogie je jen trochu lepším průměrem na poli animovaného filmu. Navíc z pohledu emocí trojka hodně pokulhává za předchozími díly. Děti z toho ale budou bezpochyby nadšené, protože je tam pořád nejroztomilejší drak ever a sympaticky držkatá Rafana jako symbol vzdoru a rebelie snad proti úplně všemu. Přesto jsem si na začátku říkal, že tvůrci budou mít snad o něco více odvahy a přidají ve finálovém díle na větší osudovosti, případně podrobí hlavní postavy nějaké opravdu zásadní životní zkoušce či rozhodnutí. Přece jen jednička je už z roku 2010 a trochu jsem čekal, že tahle série bude chtít růst s divákem. Z téhle perspektivy se bohužel jedná o poměrně vlažné zakončení jinak bombastické série. První díl mám stále mezi deseti top animáky, dvojka mě pořád hodně baví, ale bez trojky v této podobě bych se v rámci série nejspíš obešel. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Na trojku jsem se moc těšil a doufal jsem, že budu stejně odpálený jako jsem byl u dvojky. Bohužel ne. I když jsem se bavil, tak jsem přesto pořád čekal něco víc. Víc humoru, více Bezzubky, více akce, více... no všeho. Tím nechci říct, že film je špatný. Vůbec ne. Jak vycvičit draka je dle mého skvělý animák, který zabaví děti i dospělé. Ale po dvojce měl našlápnuto na jeden z nejlepších animovaných filmů vůbec. Zakončení je pěkné a jak má být. Nenechává žádný otevřený konec, nebo něco k čemu by se Dreamworks mohl (nebo chtěl) vrátit. Přesto mi pořád uniká to, co na mě dýchalo z traileru. Epičnost dvojky je vytracena a jedná se o další souboj mezi lidmi a draky. Tedy mezi lovci draků a jezdci na dracích. Film se mi líbil, ale myslel jsem, že mi spadne čelist a to se bohužel nekonalo. Dvojku tedy považuji za vrchol série. Tohle je "jen" dobrý animáček. (80 %) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme po letech dostali další dračí příběh. Popravdě je docela těžké neustále přicházet s něčím novým. Proto jde kvalita postupně dolů. Tentokrát jsme dostali nového záporáka v podobě lovce draků a Bezzubka dostal parťačku Běsku. Celý Škiťákův klan se vydává na útěk před těmito drakobijci. Samotný dračí svět mi přišel dost nevyužitý. Jinak se vše děje zhruba podle očekávání. Nic velkého vás ve filmu nepřekvapí. Na konci filmu je velký časový skok, takže naše postavy trochu zestárnou. Uvidíme, jestli ještě bude nějaké pokračování. Za mě už to stačí. "Leť, bráško." ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím názvom "Royal Flush". (MikaelSVK)
  • Každý film série bol distribuovaný iným filmovým štúdiom. Prvého sa chopil Paramount, druhého 20th Century Fox a tretieho Universal. (WalterIK7)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama