Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

Javert 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc rád bych Soudci udělil víc, než tři hvězdy, a to hlavně kvůli senzačním hereckým výkonům Downeyho a Duvalla (!!!). Ale prostě nemůžu, protože tvůrcům nejsem schopen za žádnou cenu odpustit tu do očí bijící a pro rodinná dramata dosti běžnou konvenčnost, s jakou je příběh vyprávěn a neustálou přítomnost nějakých zbytečných klišé, které celkový dojem ještě o to víc srážejí. Chtě nechtě, Soudce je přese všechno snažení režisérovo i herců jen lehce nadprůměrným výtvorem, který může být rád za vynikající výběr obsazení hlavních představitelů, protože jinak by asi ani neměl šanci dosáhnout do společnosti áčkových filmů. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Schenk, Bill Dubuque | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow, Team Downey, Big Kid Pictures | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 83,7 milióna $ | Ocenenia: Oscars - 1 nominácia: VR Robert Duvall. Golden Globes - 1 nominácia: Robert Duvall. Spolu: 4 výhry a 7 nominácií || Komorné drama vo veľkom štýle s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Príbeh a jeho emócie vo vás dlho víriť nebudú, ale v momente zhliadnutia to bol pre mňa takmer plnohodnotný zážitok. A to sa počíta. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Súdna sieň a incident v nej prepieraný sú iba zástierkou pre rodinnú drámu, v ktorej veľkomeštiak Robert Jr. obnovuje vzťah s malomeštiackou rodinou, vedenú Robertom Sr.. S právnickými drámami ako A Time to Kill či The Rainmaker teda nejde zrovnávať. The Judge je na polceste medzi nimi a sentimentálnou Marvin's Room. Obaja Robertovia hrajú výborne. Juniorovi je postava napísaná na telo a senior tú jeho zvláda bravúrne. Niektoré vedľajšie postavy (sexy dcéra Very Farmigy, neskúsený právnik Dax Shepard) ale film zbytočne spomaľujú. V príbehu nemajú dostatočný význam a iba narušujú vývoj komplikovaného a pre film kľúčového vzťahu syn/otec. Pričom zaujímavý právnik Billa Boba Thorntona v ňom naopak mohol zohrať väčšiu rolu. Kedysi novátorská a vznešená hudba Thomasa Newmana (Frank Darabont, Sam Mendes) sa stáva ohraným synonymom prvoplánových sentimentálnych "pohľadení duše” konzumným divákom. Ktorým sa vo finále stane aj The Judge. Fajn film, ale jeho tvorcovská zostava je hodná vyššej ligy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá oscilace mezi soudním procesem a rodinnym dramatem o navazování vztahu mezi maloměšťáky a velkoměšťákem - dobře uchopitelné/viditelné/narýsované i pro řadového diváka. Tedy u soudu se člověk nenudí a rodinné etudy si užívá, protože timing scén je skvělý a těch pár syrovějších hrotů příběhu si budete užívat plnými doušky. Škoda pro příběh nijak důležitých scénáristických odboček (vedlejší postavy), trochy moc sentimentu na konci a nevyužitého BIllyho Boba, protože jeho první scéna ve filmu je na husí kůži (ano ta scéna se skládací skleničkou). Ale to hlavní, co to mělo splnit, to splnilo. Je to uvěřitelné, civilní, ze života. Herecky bravurní. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Oceňuji že se Downey snaží narozdíl od Deppa nezaškatulkovat jen do jedné role. I přesto ovšem často jeho Hank Palmer až nápadně připomíná Tonyho Starka, hlavně tedy v kecacích scénách. Společně s Duvallem podává poměrně přesvědčivý výkon, nicméně film je natolik dlouhý až je často nudný. A na "překvapivý" verdikt zase až tak moc nedojde. Dalo by se vlastně říct, že to celé soudní drama vlastně skončí přesně tak jak všichni očekávají. Nečekejte tedy nic podobného co předvedl Kevin Costner v JFK nebo Al Pacino v ...And Justice for All. David Dobkin není Sidney Lumet a nikdy ani nebude. Pár zajímavějších scén ve 140 minutovém gigantu nic neznamená. 60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo převážně ve státech Massachusetts a Indiana. Interiéry byly nafilmovány ve studiích Warner Brothers v Kalifornii. (ČSFD)
  • Když Paní Bleckwellová (Grace Zabriskie) plivne soudci na auto, je na skle vidět plivanec. V hned dalším záběru však vidět není. (Sevcik)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama