Reklama

Reklama

Epizody(24)

Dítě narozené lidské matce a mýtickému stvoření se touží stát opravdovým člověkem. Pomohou mu na cestě bojovník a lukostřelec? (Netflix)

Recenze (29)

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Lee Seung Gi - nejdřív s Gumiho chodil, pak se Gumiho i stal :-) No paráda to je, kombo se Suzy je odzbrojující. 24 epizod uteklo v úžasném tempu, je to skvěle napsané. Vtipné, krásné, smutné, srdcervoucí - spousta dalších lichotivých adjektiv by se dala použít. Bohužel mi ale úplně nesedl ten konec - přesto zůstávám příznivě nakloněna. A OST? Nádhera. Málo seriálů mi nedovolí nejít po noční ještě tři hodiny spát předtím, než to dokoukám :-) ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Jééé krása. Tak tohle pohladilo mou duši a doufám, že druhá řada bude. :) Teď k tomu jak to pro mne bylo. Před asi dvěma roky co už sleduji doramata jsem se dívala na první čtyři díly a moc se mi líbily. Pak pro mne seriál změnou postav značně klesl, ale naštěstí jsem si ho nechala, až na něj budu mít náladu. A ten čas právě přišel a já se zamilovala do každé postavičky, do každého pohledu a písně v pozadí scén. Konec se mi na rozdíl od ostatních moc líbil. Sama bych to lépe nevymyslela, jak lidi dále nabudit. A nejvtipnější mamčina hláška : Ten strom bych snad porazila. Však uvidíte :) Gumiho Fighting :)) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

24 epizod uteklo jako voda, a já asi budu marně hledat náhradu. Gu family book je bez rozmýšlení jedno z nejlepších dorama, které jsem kdy viděla. A klidně se vsadím, že tenhle rok ho už nic nepřekoná. Kombinace Lee Seung Giho a Suzy by mě nikdy nenapadla, ale ono to mezi nimi neskutečně funguje. Suzy je skvělá hlavní hrdinka, která mě ani chvíli nenudila. Lee Seung Gi v roli Kang Chia hraje podle mě přesně v takovém položení, jaké mu sedí nejvíce. A pak jsou tu další úžasné postavy. Mezi nimi třeba admirál Lee Soon Shin a charismatická bordelmamá. Je tu také Gon, jehož sice ztvárnil herec, kterého obvykle nemusím, ale tady jsem s ním byla spokojená. A zapomenout nesmím ani na našeho kouzelného, hodného i zlého taťku. Vývoj děje mě neustále překvapoval. A díky tomu, že tu bylo těch příběhů tolik, jsem se ani na chvíli (a to do slova) nenudila. Soundtrack, tady nešlo jen o jednu hezkou písničku a dalších dvacet, které slouží jako pozadí. Tady je těch hodně hezkých písniček hned několik. Z konce, který se některým moc nelíbil, jsem nadšená. Lepší bych si ani nedovedla představit. Takhle mi to v hlavě zůstane ještě hodně dlouho. 5* ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Tak a nemám slov. Tolik pochvalných slov se mi hromadí v mysli, ale vzhledem k euforii, kterou po shlédnutí prožívám, nevím jestli to dokážu ukočírovat do nějakého srozumitelného komentáře. Tak za 1. - už dlouho se mi nestalo, že bych se nemohla odtrhnout od sledování, (seriál jsem zvládla zhruba během týdne a teď dospávám spánkový deficit :-D ). 2. postavy - dokonalá kombinace, bez jediné chybičky. Yeo Wool (Suzy) - první hlavní hrdinka, která mi v ničem nelezla na nervy (vytýkám jí snad jediný čin a to ten, který udělala na přelomu 23. a 24. dílu). Kang Chi (Seung Gi) - toho chlapa prostě miluju, zatím mě ani jednou nezklamal, další komentář je k němu zbytečný, slova na něj nestačí. :-) Wol Ryung (Jin Hyuk) - tak z něho jsem poprvé málem spadla na zadek, hned jak se objevil na obrazovce :-D zatím nejlepší role ve které jsem ho měla možnost vidět (a asi ji hned tak nějaká nepředčí). Admirál Lee Soon Shin (Dong Geun) - ach ten jeho hlas... pokud bych pokračovala, vyjmenovala bych úplně všechny postavy, takže tady končím. Bod číslo 3 - děj - v podstatě naprostá nepředvídatelnost, takových překvapení a zvratů, které jsem nečekala... zde jich bylo mraky. 4. bod - soundtrack. Toliko k mým dojmům :-) Jinak už od prvního dílu jsem se těšila až toho odpornýho záporáka někdo sundá. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po vidění celé série tohoto historického dramatu, jehož poslední díl odvysílala korejská televize před necelým měsícem: Chci vidět sérii 2 (předběžně to vypadá, že na ni tvůrci v závěru přímo odkazují)! Toto bylo na 115% (pokud bych měl vytýkat, tak jen, že se sem tam vyskytne zbytečně dlouhý záběr) a pokud se druhá sezóna vydaří alespoň na 80%, bude to stačit. Chci vidět všechny postavy ještě jednou (o ústřední dvojici je zbytečné hovořit - je zde více dalších, zajímavých osobností) a velmi, velmi bych si přál, aby si Yeo Wool "vzpomněla". Pak by to (pokud to je možné a bude to ve scénáři) bylo dokonalé. A ano. Scénář. Zajímalo by mě, jestli je to podle nějaké knižní předlohy, mangy nebo je to originálně vytvořené pro seriál. Pokud to je originálně vytvořené, pak doufám, že už v tuto chvíli existuje příběh pro druhou sérii a úplně nejlépe, že s tím tvůrci počítali dopředu a napsali ho už při vytváření série jedna. Pak je šance, že bude stejně dobrý a já se velmi, velmi těším. ■ Moje původní průběžné komentáře: Po osmi dílech předběžně maximální hodnocení. Oceňuji příběh, způsob vyprávění, odlišnost od jiných seriálů a fakt, že mi v průběhu děje už několikrát proběhla hlavou myšlenka: "Tak a teď nemám obsolutně šajnu, co se může po tomto ještě stát." Neuvěřitelně hnusný záporák. V průběhu děje mi už několikrát napadlo, že chci vidět jeho hlavu naraženou na kůlu. Těším se na další díly. ■ Jsem čtyři epizody před koncem a stále hodnotím stejně vysoko (jediná věc, při které jsem se necítil zcela komfortně - změněná vizáž jedné postavy - víc se nedá popsat bez brutálního spoilerování). Dcera (také seriál sledující a asi deset dílů za mnou) nechtěla druhý den informovat, v kolik šla spát a jestli vůbec šla spát. ■ Má oblíbená instrumentální skladba ze seriálu: http://www.youtube.com/watch?v=E6ymSfcWW7g Epic :). ■ Začínám být fanouškem herce Jo Sung-Ha (komisař/mistr), kterého jsem viděl už jako krále v Sungkyungwan Scandalu. Velmi charakterní a charizmatický člověk! ■ Konečně trailer, který mohu doporučit: http://www.youtube.com/watch?v=eCI3pEkXQzM ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Historická dramata jsou specifická pro své klíčové historické atributy. Někdy svým hereckým protagonistům mohou dělat potíže, někdy jsou ale naopak motivací zkusit si něco nového, něco, co je o své roli donutí přemýšlet odlišně. A právě to si na vlastní kůži vyzkoušel i jihokorejský herec, miláček tamějších fanynek, Seung-gi Lee, který pro svoji ústřední roli nejenom že shodil několik kilogramů, také si ale musel nechat upravit sestřih a slevit na svém běžném motorickém chování mladého excentrického muže. V rámci přípravy na svoji roli navštěvoval kurzy bojového umění, stejně jako kurzy jízdy na koni, která, jak může divák v průběhu celé série vidět, byla velmi potřebná. A vůbec poprvé ve své herecké kariéře stanul po boku mladší ženské herecké protagonistky, protože Suzy měla v dané době sotva dvacet let, zatímco Seung-gi dvacet pět. (Conspi)
  • Rozpočet doramy byl 13,2 miliónu amerických dolarů, a to v roce 2013 při průměrném kurzu 19.565 Kč/dolar je něco kolem 258,3 miliónů Kč, což dělá 10,76 miliónů korun na jednu epizodu. (Roby)

Reklama

Reklama