Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 2

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (459)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Film jako takový se mi celkem dost líbil ... bylo to zábavné a netlačil na pilu. Těmto přemoudřelým komentářům mnohobodových filmových maniaků moc nerozumím. Jsem obyčejným divákem .... nejspíš jako většina .. a tak to píšu našima očima ... bylo to ucházející, ale ne zase zářící. Rozhodně nelituji, že jsem na to šla do kina. Jen škoda toho, že to vůbec není vtip, ale tvrdá realita .... sbohem iluze, zab mě realito! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Rád čtu všechny příručky o tom jak režírovat a psát scénář, ale pak je musím hned zapomenout, jinak bych točil šablonovité filmy." Je zarážející, že tohle řekl režisér hned několika zcela šablonovitých filmů, které se ale - možná právě kvůli snaze "dělat si to po svém" neustále rozpadají na sbírku od reality odtržených konstruktů, které nejsou ani zbla vtipné, působí dojmem 40 let starého šuplíkového materiálu a navíc jsou i mizerně zrežírované, zahrané a ozvučené (zaručeně nejotravnější soundtrack roku, jehož snaha o hollywoodskost je v kontrastu zobrazovaných situací á la "hezky česky" směšná!). Jediný, kdo odchází se ctí, je jako vždy přesný Šurkala. Každopádně kandidát na sračku roku, kterou je nesmírně těžké dokoukat, aniž byste si rozrazili čelo zoufalým mlácením hlavy do zdi. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tedy taky čouhnul, jak se na ně musí českým způsobem podle Káje Janáka. Kája vytáhl 10 pravidel, které jsou ve finále absolutně k ničemu a po zhlédnutí jste stejně chytří jako před ním. Celý snímek táhne vynikající Mirek Donutil, který bohužel poslední dobou hrává v pořádných nesmyslech, z čehož se bohužel stalo nepříjemné pravidlo. Tenhle film vážně zachraňuje. Druhou snesitelnou postavou je Jakub Prachař. Zbytek je tvořen neskutečně špatnými mladými herci současných příšerných seriálů. Ti mi naopak zážitek dost znepříjemňovali. Nejvíce mi vadil hlavní hrdina Matouš Ruml. Celý příběh je klasická tovární výroba bez jediné špetky překvapení. Trošku to zpestřuje 10 pravidel, které zpravidla vyústí v absurdní situaci, u které se lze bez nucení zasmát. Mě osobně nejvíce okouzlila kemp scénka, kde Ruml a Prachař svádějí boj v zálesáckých dovednostech o srdce nepříliš atraktivní, klíčové ženy celé taškařice, Kristíny Svarinské. Tvůrci do snímku nacpali spousty trávy a z bydliště hlavních hrdinů udělali feťácké doupě, aby snímek oslovil i mladé začínající narkomany. Dále mi extrémně vadily hromady reklam na každém kroku. Nejvíce do očí bijící bylo vyhledávání, proč mu neudělat reklamu i ve svém komentáři, pomocí vyhledávače seznam.cz, který nenajde téměř ani sám sebe. Když se to pokusím shrnout. Na novodobé české filmy moc nekoukám, protože mám neblahou zkušenost, že se většinou jedná o totální sračky. Každé zhlédnutí tedy důkladně promyslím a prodiskutuji. Tahle komedie byla rozhodně lepší, než je český standart. Moje silné vlastenectví mi velí trošičku hodnocení přidat, takže se zavřenýma očima jsem ochotný 3 pohaslé hvězdičky udělit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Smerovanie tuzemských rom-comov v mainstreame je bohužiaľ podporované nenáročným divákom, ktorému tento štýl, zdá sa, vyhovuje. Ani tento nie je výnimkou obyčajnosti a snaha o hollywoodsky feeling stroskotáva na tom najpodstatnejšom - scenári a hercoch. Vedľajšie roličky perfektné, bavil ma Donutil a Dolanský, ale to bolo asi tak všetko. Ústredná dvojica vo svojich rolách doslova tápala, chémia bola zmrazená v skúmavke v mrazáku, gagy a vtipy fungovali tak na päťdesiat percent a predvídateľnosť scenára bola jasná od prvých minút. Neviem, či sa z tohto námetu dalo vyťažiť viac, téma je okukaná odpredu-odzadu, takže nabudúce by to chcelo trošku viac fresh nápadov a hlavne stabilnejšiu dvojicu v hlavnej roli. 50%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na Janáka až příliš dospělé a nebýt soundtracku tak ho v tom snad ani nepoznám, ale to nic nemění na tom, že pořád umí a v rámci zatuchlého českého rybníčku jde o sázku na jistotu. Nikdy jsem neměl potřebu hanit jeho tvorbu, protože byla vždy jasně cílená na určitou generaci, u které taky uspěla a bylo tedy směšné sledovat utahaný fotry o rodin, když byli rozhořčeni nad jeho filmy pro teens, případně pro huliče, což je kategorie, do které částečně pasuje i tento kousek. Ale opakuji, ta dospělost tam je cítit a to jen dokazuje, že Janák není úplný střevo jako většina jeho konkurence. Ironií zůstává fakt, že z Janákových kinohitů mi přijde jasně nejslabší, ale mainstream ho nemá potřebu tolik hanit. Příště bych radil bez těch postsynchronů, Karle. Nebo to alespoň nenech dělat Trošku. To bude ten důvod, proč to máš všude rozhozený o dvě vteřiny ne? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • I když se hodně scén točí okolo marihuany, herci RumlDolanský se po natočení dušovali, že ji ve skutečnosti nekouřili. „Rostlinky rozestavěné po bytě byly sice pravé, ovšem pod neustálým dohledem, my jsme v týmu samí slušňáci,“ ujistil Janák. [Zdroj: iDnes.cz] (Tonula)
  • Režisér Karel Janák si část filmu prožil na vlastní kůži. Přiznává: „V době natáčení jsem se dostal do situace, kdy mi někdo jiný začal aplikovat pravidla na moji přítelkyni, takže už spolu s Veronikou Kubařovou nejsme. A navíc Veronika hraje v úvodní scéně filmu rozchodu s hlavním hrdinou. Takže jsem si to přivolal, prožil i natočil.“ [Zdroj: kultura21.cz] (Tonula)
  • Markovi (Matouš Ruml) cestou z Prahy na zámek ve Mcelích dojde palivo. Mcely jsou ale od pražského Žižkova, kde Marek bydlí, vzdáleny jen zhruba 60 kilometrů a cesta vede z velké části po dálnici. Markovi se ale kontrolka rozsvítí až na silnici v lese a benzín dojde krátce poté. Moderní auto ale na rezervní množství paliva musí ujet alespoň 50 kilometrů, a tak by neměl být problém dojet až do Mcel. (Martin_L)

Reklama

Reklama