Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky, když vidím tu usilovnou snahu natočit teenagerovskou komedii po americkém vzoru, nemám tušení, proč se tak děje. Vždycky z toho totiž vznikne jen velký klišoid plný všemožných menších klišé, a divákovi je prakticky od začátku jasné nejen to, jak celá záležitost dopadne, ale, bohužel, i to, jak bude celé láskyplné a nesmírně vtipné křepčení probíhat. No, blbost to byla podle očekávání značná, Jakub Prachař už zase hrál pohledného, leč charakterově neakceptovatelného jedince, ale sponzoři si opět přišli na své. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Kdyby mělo balení holek vážně nějaký pravidla, byli by všichni chlapi už dávno bez papírů." řekla mně v letním kině a dvě hodiny nato sežrala číslo 8. Osobně bych řekl, že na něco tak komplikovaného a nepředvídatelného jako je žena platí leda tak pravidlo pokus - omyl a že desatero patří spíš do kostela než na rande, no ale proti gustu žádný dišputát. Takže mi prosím nekecejte ani do toho, že mě tahle hovadina pobavila. Užil jsem si a o tom to tady celé je, ne? ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Jak napsat komentář k filmu, kde mi připadalo všechno špatně? Už jen jméno režiséra Janáka u mě vyvolalo alergickou reakci, ale naštěstí mi to nikdo z druhé strany sluchátka na lince 155 nevěřil. A pak je tu Lexa (já ho jako Rumla doposud neznal) a spolu s ním donjuánský Prachař, dva (mně nesympatičtí) soupeři o jednu pohlednou slovenskou ručku. Ten první by těch pravidel potřeboval o dost víc, protože řekněme si na rovinu, že snílci s takovouhle vizáží rozhodně nemají na růžích ustláno a z druhého, který by naopak neměl mít problém sbalit kteroukoliv kůstku, uděláme amorální svini s mozkem ve slipech, aby se misky vah v boji o přízeň srovnaly. Dokonce jsem se ani moc nezasmál a nepomohlo ani to, že se měl Dolanský tendenci prokouřit až ke mně do obýváku. Dávám dvě hvězdičky a sám sebe se ptám, jestli jsem se fakt nějak nezhulil. Proč ta velkorysost? Nejspíš proto, že jsem taky snílek a věřím, že láska není slepá. A pokud ano, tak to nemá s láskou nic společného .. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Jsem nesmělý, ale léčím se mám rád takové náměty. Matouš Ruml je talent, byl skvělý i ve Stardance (a bude nám ten pořad letos chybět!!!),  ale vydat se za ním do divadla pro mě není tak jednoduché a po svém ikonickém Lexovi nedostal před filmovou kamerou tolik zajímavých příležitostí. Takže jsem ho moc rád viděl v hlavní roli - a na víc opět jako otloukánka, byť tentokrát inteligeního. Od Karla Janáka mě sice vůbec neoslovili (pro čásť mých vrstevníků nebo (skoro)vrstevníků možná kultovní) Rafťáci, ale zase jsem si od něj celkem oblíbil pohádku Princezna a půl králoství, kterou mi tahle komedie i párkrát připomněla.  Sice vážně nemusím Jakuba Prachaře (až na na něktěré songy od Nightworku, ale to už je dost dávno.:D), ale zde se mi (stejně jako v Princezně) do té odpudivé záporné  postavy proti Rumlovi hodil. Oproti některým novodobým  českýmm lidovým komedíím jde o solidní oddychovku, která relativně dobře a pohodově   šlape. Mně se teda na to po většinu času koukalo dobře. Speciálně mě hodně pobavila servírovaná večeře tátovi a rozhovor na záchodcích.:o Ale i u dalších ,,balících´´ situací jsem se průběžně usmíval a těšil se na další. Při vahání nad hodnocením, nakonec zvolím asi lepší tři hvězdice,  ale byť se snímek  může opět zdát (hlavně ve druhé půlce) trochu schématický, tak se mi o to více líbilo závěrečné podprahové sdělení, že robotická pravidla jsou vlastně k ničemu a celkový dojem je milý.  Já jsem docela potěšen. A Miroslav Donutil mě se svým typickým herectvím (ale tentokrát v roli experta na balení) osvědčeně bavil. Jakejch vašich knih? Vždyť jste je ani nenapsal-Říká ti něco vydavatel, chlapečku? ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Noaco..Mě se to prostě zalíbilo hned od začátku. Jak jsem už dříve ve svých komentářích zmiňovala - zbožňuji filmy o 'loserech', kteří neví co se svým milostným životem. Kdekdo by potřeboval také svého vlastního Miroslava Donutila :-). Zalíbilo se mi i herectví Matouše Rumla, kterého jsem doteď znala pouze jako neohrabaného a praštěného teenagera Lexy, ze známého seriálu Comeback. Těžko jsem si ovšem zvykala na andělsky blonďatého Prachaře v roli proutníka :-). Film podařený, hudba i obsazení a zápletky též. Jsem nadmíru spokojena a jestli se objeví v českém zabahněném filmovém rybníčku nějaký další podobný skvost, tak si pro něj mezi těmi nánosy bahna ráda polezu :-). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Svarinská chtěla původně hrát spíše roli rázné přítelkyně Marie, která se chová spíše jako kluk a nebere si servítky. Obvykle totiž hraje spíše milé holky a Marie by pro ni byla nová zkušenost. Režisér však rozhodl jinak. (Tonula)
  • Režisér Karel Janák si část filmu prožil na vlastní kůži. Přiznává: „V době natáčení jsem se dostal do situace, kdy mi někdo jiný začal aplikovat pravidla na moji přítelkyni, takže už spolu s Veronikou Kubařovou nejsme. A navíc Veronika hraje v úvodní scéně filmu rozchodu s hlavním hrdinou. Takže jsem si to přivolal, prožil i natočil.“ [Zdroj: kultura21.cz] (Tonula)
  • Ústřední píseň„ One Player Game“ složili Miroslav Chyška a Dan Bárta, zpívá Albert Černý. „Snad nikdy jsem ještě nepsal pro jiného zpěváka,“ říká Bárta. Uvážil prý, že by neměl zpívat za chlapce, jemuž by mohl být tatínkem. [Zdroj: iDnes.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama