Reklama

Reklama

Annie, kterou její rodiče jako malou opustili s příslibem, že se pro ni jednoho dne vrátí, ztrpčuje život její zlá pěstounka, slečna Hanniganová (Cameron Diaz). Když se ale za velmi průhledných okolností odhodlaný podnikatel a kandidát na pozici starosty New Yorku Will Stacks (Jamie Foxx) na doporučení své geniální viceprezidentky Grace (Rose Byrne) a rafinovaného a vychytralého poradce Guye (Bobby Cannavale) rozhodne Annie ujmout, jedná se o krok, který jí změní celý život. Stacks je přesvědčen o tom, že je pro Annie spásou, ale vzhledem k její sebejisté a vždy optimistické povaze je docela klidně možné, že tomu bude přesně naopak. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (74)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné, toto bolo fakt klišé prekladané klišé, ale napriek tomu sa mi to veľmi páčilo. Ten príbeh bol síce dokonalo predvídateľný, ale ten príjemný light štýl akým to bolo podané si ma jednoducho získal. Určite sa o veľký kus sympatií postaralo aj herecké obsadenie na čele s talentovanou detskou herečkou Quvenzhané Wallis, ale mňa osobne potešila zas a znovu aj šarmantná Rose Byrne a po dlhej dobe aj Cameron Diaz. Skvelý feeling tomu dodalo aj čiastočne muzikálové prevedenie a celkovo po hudobnej stránke to bolo vydarené. Dokonca aj klišovitý príbeh ponúkol viacero pekných dialógov a zlomov v deji, takže za to všetko som ochotný dať kľudne aj 4*. P.S. Pri pohľade na filmový poster som sa obával, či to nebude ďalší tupý film so psom v hlavnej úlohe, no našťastie Annie bolo meno toho dievčatka. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Will Gluck bude asi zajímavá postavička. Nejprv natočí odpadní Easy A, potom si napraví reputaci vynikajícim Friends with Benefits, a teď přijde s touhletou My Fair Baby z pytlíku, co děti učí tak akorát nadávat, používat Instagram a erudovaně glosovat politickou situaci v USA i v cizině. --- Upřímně fakt nevim, co tohle všechno mělo znamenat, ale "příjemný" to teda nebylo rozhodně, a pokud některý písničky skutečně měly chytlavou melodii, tak je pro jistotu srážel navýsost stupidní text (hergot, však ústřední song stojí na cimrmanovsky absolutnim rýmu tomorrow-tomorrow!). --- Ale abych jen nekritizoval, tak pár společných momentů Annie se Stacksem určitě stálo za to (Jamie si to očividně užíval), a obecně ten odklon od počátečního formátu "Elementary School Musical meets 101 Dalmatians" lze s odstupem času vnímat jedině jako krok kupředu. Jakkoliv nevyhnutelnej byl. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Annie je dokonale předvídatelná rodinná pohádka o tom, kterak osiřelá malá dračice a samotářský byznysmen ke štěstí a nové rodině přišli. V tomto směru jsou karty rozdány celkem jasně, ale tím, že si to sympaticky nehraje na něco, co není a také díky faktu, že si jak Cameron Diaz, tak Jamie Fox své postavy, zmalované, zahořklé čarodějnice a odměřeného, napraveného milionáře zahráli evidentně s velkou chutí (takže to bylo sem tam i vtipné), tak jsem se u toho docela nenáročně pobavila a ještě si připomněla pár hezkých (i když převzatých) písniček. Čehož si cením na lepší tři hvězdičky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Slaďoučké - ale ne až tak přeslazené ... miloučké - ale ne až tak vlezlé ... prostinké - ale ne až tak infantilní ... barevné ... barevné - ano, ve výsledku trochu přeplácané. V zásadě všeho moc škodí - na druhou stranu: Dá se to snést ... vcelku v pohodě - obzvláště pokud jsou zrovna vánoce. Slabší 3* ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Takový ukázkový, učebnicový příklad dnešního moderního muzikálu. Mnoho muziky se zdánlivě obyčejným, či ohraným dějem. Ovšem je pravda, že co se týče prakticky všech filmových muzikálů, bez rozdílu roku distribuce. Mezi zlatý hřeb muzikálů 21. století u mne vede (z pohledu kritiků) tolik kontroverzní Mamma Mia společně s Moulin Rouge. ________ Annie zpočátku působila jako žhavý adept pro obohacení mé pomyslné top-ky filmových muzikálů 21. století. Zdálo se, že to bude příběh jako z pohádky. Hudební choreografie a texty písní byli hodně poutavé. Po zhlédnutí filmu jsem si musel některé hudební pasáže pustit znovu, zvláště "It's The Hard Knock Life" nebo úžasné "Opportunity" od Sia, které bylo dokonce nominováno na Zlaté Glóby za nejlepší píseň. Bohužel ohraná hvězdička Cameron Diaz zde působila jako herečka, které jsem nevěřil ani slovo, ...jako herečka z nějakého hororového béčka. Vše klapalo tak, jak má a divák se nechával upoutávat dějem a perfektní hudební choreografií, ale poslední půlhodinka sklouzla bohužel do takového ryze amerického a ohraného stereotypu, kde se tvůrci snaží strhnout pozornost diváka natolik, až film působí nehorázně přeplácaně a kýčovitě. Je škoda, že zrovna tento americký filmový kýč dominoval i v závěru Annie. Přesto všechno jsem s Annie poměrně spokojený a nemohu jinak, než doporučit. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Do role p. Hanniganovej sa uvažovalo o Sandre Bullock, ale odmietla to kvôli tomu, že neznáša muzikály a prisahala, že nikdy v žiadnom nebude hrať. (megajalec)
  • Starosta (ktorého chce William nahradiť) sa volá Harold Gray – tak sa volá tvorca komiksu "Little Orphan Annie". (megajalec)

Reklama

Reklama