Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Co se škádlívá, rádo se mívá. Britský komediální seriál, jehož středobodem jsou dva stárnoucí gayové, kteří po osmačtyřiceti letech společného života tráví čas neustálým hašteřením (anglický výraz bitching to vystihuje mnohem lépe). Freddie (Ian McKellen) býval a stále je nepříliš známý herec, Stuart (Derek Jacobi) pracoval jako barman. Ansámbl doplňuje kamarádka Violet (Frances de la Tourová), která absolutně odmítá brát na vědomí svůj věk a nový soused v domě Ash (Iwan Rheon), mladík, který obrátí všem zúčastněným život naruby. Vedle výborně napsaného scénáře je hlavní devízou seriálu samozřejmě herecké obsazení, kdy především představitelé ústřední dvojice Ian McKellen a Derek Jacobi předvádějí – uchýlíme-li se k oblíbenému klišé, které je zde ale zcela na místě – doslova herecký koncert. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

"A naší přítelkyni Violet už znáte?" Sice je tahle hláška v každým díle, ale absolutně neomrzí! Stejně tak jako Stuartovi (Jacobiho) telefonáty s matkou, kterou "pravděpodobně ani v pekle nechtěji" vážně pobaví. Kdo by neměl rád sarkasmus Freddieho a Stuarta? Za mě si seriál rozhodně zaslouží pět hvězd! ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Čím víc epizod jsem viděla, tím víc jsem se zamilovávala do všech postav, včetně vypelichaného psa v kuchyni. Člověk sleduje a má pořád pusu od ucha k uchu. Kéž bychom se i my dokázali tak láskyplně urážet. ()

johny95 

všechny recenze uživatele

Galdalf je gay, Master je gay a s charizmou oboch hercov je tento sitcom aj s priemerným scenárom celkom vtipný (nehovoriac o tom, že McKellenova grácia pri nadávaní je na nezaplatenie). Niektoré vedľajšie postavy však vyložene lezú na nervy a samotný dej jednotlivých častí často nie je nič moc, takže 5* nehrozí. ()

rala 

všechny recenze uživatele

Seriál o trochu méně vtipný, než jak by se dalo soudit podle ostatních komentujících. Ovšem úchylnost Frances de la Tour alias Violet nemá chybu! Ta mě bavila na celém seriálu úplně nejvíc. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

Tenhle suchý humor je mi na míle vzdálený. Nebýt tam jeden herec lepší než druhý, asi bych to vypnul po prvním dílu. 6/10 ()

ondey 

všechny recenze uživatele

Umí :) Viděl jsem spousty americkejch sitcomů, který vůbec nebyly vtipný. To by ale Britové nedopustili a už vůbec ne v čele s Ianem McKellenem. Jó, chlapci jsou vážně k popukání :D ()

voldemorf 

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit jinak. Každý, kdo má rád Iana, musí ho v téhle roli vidět. A ano, všechno to jenom "hraje". Takhle má vypadat láska po 50 letech! ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Až budu ve věku obou hlavních protagonistů, chtěla bych mít tolik nadhledu, abych si dokázala dělat srandu z nemocí, z vlastní nemohoucnosti, ze stáří, ze smrti, jako oni dva. Pro mne oba pánové nad stupnicí jakéhokoliv měřítka. ()

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byla trochu odměřená, ale poslední tři díly jsem se smála v podstatě neustále. Obsazení je naprosto fantastické. A perlička na konci s Judi Dench byla výborná :D ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti nie veľmi výrazny humor, divné prostredie. Dám šancu ďalším častiam. Pilot: 60% // Klasický britský humor pretrváva aj naďalej, niektoré pasáže sú až veľmi predvídateľné. Na dopozeranie série veľmi málo :) Po tretiu časť: 60% ()

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Výborná přehlídka hereckých výkonů, zajímavých zápletek. Dokonalá souhra. Je škoda, že seriál má jenom 2 série. ()

Zizou_ 

všechny recenze uživatele

"I've got an Oscar. I don't need this bullshit." První čtyři díly docela průměr a je to jen občas k pousmání. To ovšem neplatí o posledních dvou dílech, kde se směju v podstatě pořád a vytahují to na čtyři hvězdičky. Co mi dost vadilo, bylo opakování situací a vět v podstatě v každém dílu. 70 %. ()

ZekiZeki 

všechny recenze uživatele

Už si pomalu zvykám, že pokud chci vidět kvalitní a něčím originální seriál, tak musím sáhnout po britské produkci. Je to právě Británie, která v tomto žánru televizní tvorby vyučuje svět, Amíky nevyjímaje. Seriál Vicious je toho dalším důkazem. Ačkoliv tohle není zrovna seriál, jenž dokáže ocenit každý, v mém případě se trefil do vkusu i nálady. Pozorovat dvě britské herecké legendy, jak si každou repliku doslova užívají, je samo o sobě zážitkem. To hlavní je ale humor. Nepamatuju se, kdy jsem se u sitcomu tolik nasmál. Jasných 100%. ()

KeskarM 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní černý humor a britský k tomu. Ian McKellen a Derek Jacobi glosující sebe samé. Stárnoucí pár gayú, z nichž jeden nebyl ani po čtyřiceti letech schopen říci o své orientaci vlastní matce. Humor založen na značné repetivnosti a vytváření gagů (představování Violet Ashovi, zjišťování zda Baltazar ještě žije pomocí násady od koštěte, Stuart aka hospodyňka, Freddie coby nejlepší přítel Judy Dench,...) Ze začátku toporné, avšak vtipnější s přibývajícími díly. //"Podívej v tomhle klubu je někdo starší než my!" // "To je zrcadlo." // Mám pocit, že Samuel Beckett by byl z tohodle sitcomu nadšen stejně jako já. Hlavním kladem je především herecké obsazení ústřední čtveřice (Freddie, Stuart, Madame Maxime Violet a Ash), které vyzdvihuje - jinak vlastně celkem průměrný - scénář do nebezkých výšin černého, místy až morbidního, humoru. ()

Malinko 

všechny recenze uživatele

Sitcomy nepozerávam.. ale tento stojí fakt zato.. McKellena mám strašne rada, tak preto som tomu dala šancu a oplatilo sa.. Už dávno som sa tak dobre nepobavila ako na tomto. Užívajú si to mimoriadne a McKellenov Corps a Shit ma dostávaju do strašných výbuchov.. Parita vynikajúca. U mňa určite za 5*, menej si to určite nezaslúži. Odporúčam :) ()

MeretRiciouS 

všechny recenze uživatele

Sarkastická jazda nevhodná pre konzervatívcov a fanúšikov mainstreamovych komédialnych amerických seriálov výborne obsadená britskou elitnou divadelnou posádkou. "Shakespearovec" Ian tu ukazuje aj svoje nemalé komediálne nadanie každá ( často aj vágna hláška) v jeho podaní naberá akýsi komický objem. 4* za slabšiu,často na hranu trápnosti zahnanú 2 sériu ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

Zaslouženě plný počet. Skvělá komedie plus v druhé sérii i (nečekané) dojemné chvilky?? Překvapivě Vicious dokazuje, že seriál o sedmdesátnících může být velmi zábavný i pro běžného diváka. ()

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Reklama

Reklama