Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět fotbalových fanoušků a nelegálních bitek hooligans patří z hlediska policejní práce k těm obtížně zmapovatelným. Poslední epizoda Případů 1. oddělení to ukazuje na příběhu pobodaného mladíka, který byl nalezen na autobusové zastávce na okraji Prahy. Nejenže bylo obtížné dokázat, že opravdu šlo o zranění v bitce, ale ještě složitější bylo usvědčit útočníka, jenž byl potrestán osmi lety vězení. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Sršeň (Miroslav Vladyka) při dojezdu na místo, kde leží mrtvý, nenápadně na chvilku sundává čepici. Vychází to z tradice, která pravý: „Před mrtvým se smeká.“ Všeobecně lze říci, že u muže je smeknutí/snětí pokrývky hlavy výrazem úcty. (sator)
  • "Strašnej klub, ta Bohemka," pronese major Tomáš Kozák (Ondřej Vetchý) při výslechu fanoušků Bohemians Praha. Sám Vetchý je totiž známý fanoušek Sparty. (melica)

Případy 1. oddělení - Série 1 (2014) (série) (S01)

  • Policistou s nejlepším technickým vybavením je v 1. sérii (natáčené a odehrávající se r. 2013) Víťa Sršeň (Miroslav Vladyka). V epizodě Totožnost (2014) ukazuje veliteli fotky na notebooku Samsung s dotykovým displejem a v epizodě Klubové barvy (2014) má dotykově ovládaný smartphone, zatímco všichni kolegové z oddělení vražd volají z tlačítkových mobilů. Ve 2. sérii natáčené o 2 roky později už vidíme dotykové mobily i u dalších kriminalistů. (melica)

Reklama

Reklama