Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět fotbalových fanoušků a nelegálních bitek hooligans patří z hlediska policejní práce k těm obtížně zmapovatelným. Poslední epizoda Případů 1. oddělení to ukazuje na příběhu pobodaného mladíka, který byl nalezen na autobusové zastávce na okraji Prahy. Nejenže bylo obtížné dokázat, že opravdu šlo o zranění v bitce, ale ještě složitější bylo usvědčit útočníka, jenž byl potrestán osmi lety vězení. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....tomu fanúšikovstvu som nikdy nerozumel....nemyslím tento diel,ale všeobecne - až tak prežívať či vyhrá môj klub-favorit....načo...čo z toho? ....tu chlapec zo slušnej rodiny so sympatiami k fašizmu hľadá nejakú náhražku svojich komplexov (ktoré nebudú nám objasnené....a možno mu len trtlo v hlave ....)  časť slušná hlavne Víťa Sršeň sa tu ukázal....major Korejs - bolo ho málo,ale vie vyťažiť aj z pár minút...také hovädo karieristické,vypočítavé ....až začína byť svojim spôsobom sympatický :) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předně musím pochválit autory, že do role tatínka oběti obsadili herce Slováckého divadla v Uherském Hradišti Pavla Majkuse. Jinak jde o zajímavý případ pobodaného jabloneckého fanouška, za jehož smrtí není jen tak ledajaká roztržka. Vyšetřování je rozhodně napínavé a poučné pro všechny fanoušky fotbalu i krimi případů. Zároveň se tým kriminalistů více "sbližuje" s Víťou, který zásadním způsobem pomohl rozmluvit kardinálního svědka. Korejsův odchod do důchodu se odkládá, zato pivo partě chutná stále stejně. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je fanúšik ako fanúšik, keď sa treba férovo fanúšikovsky pobiť. Všetky médiá sú tentoraz fanúšikmi šéfa oddelenia Korejsa, až to nie je pekné. Nakoniec sa všetci kolegovia stanú fanúšikmi Sršňa, ktorého psychologické schopnosti pri výsluchu predčia všetkých. Tento záver prvej série nie je až tak nápaditý, ako to býva inokedy, hlavne záver bol trochu narýchlo. –––– Víťa se s ním rozdělí o svačinu. – To je snad moje svačina, ne? – To je snad tvůj případ, ne? ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Víťa se s podezřelým rozdělí o svačinu. No počkej. Tak to je snad moje svačina, ne? Tak je to snad tvůj případ, ne?´´ Poškozený jen díky včasné lékařské pomoci útok přežil. V roce 1998 řešili čeští policisté nejvíce vražd. 313. Trojnásobek předlistopadové éry. Česká policie dosahuje více než 93% úspěšnosti při objasnění vražd. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky mám rád fotbal, fandím ostravskému Baníku a občas zavítám i do kotle. Na tyhle ty bitky ale z vysoka seru, páč to nemá s fotbalem nic společného. Vymaštěné hlavy co si dávají do držky a pak to tak dopadá, že někdo vytáhne i kudlu…Výslech Sršně pobavil a naopak setrvání Korejse ve funkci zarmoutilo. Musel jsem se pousmát i přítomnosti Jiřího Ployhara (trenéra Žloutka z Vyšehradu – ten drsňák nikdy nebude…). Škoda, že tam Martin Hofmann nehraje častěji, jeho vyvádění rádoby fandů Bohemky z hospody patřilo k tomu nejlepšímu co nám tento díl nabídl… ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Sršeň (Miroslav Vladyka) při dojezdu na místo, kde leží mrtvý, nenápadně na chvilku sundává čepici. Vychází to z tradice, která pravý: „Před mrtvým se smeká.“ Všeobecně lze říci, že u muže je smeknutí/snětí pokrývky hlavy výrazem úcty. (sator)
  • "Strašnej klub, ta Bohemka," pronese major Tomáš Kozák (Ondřej Vetchý) při výslechu fanoušků Bohemians Praha. Sám Vetchý je totiž známý fanoušek Sparty. (melica)
  • Když poručík Vítězslav Sršeň (Miroslav Vladyka) a kapitán Petr Anděl (Petr Stach) zkoumají v kanceláři fotografie tetování neznámé mrtvoly chuligána, na počítači je vidět, že fotografie jsou uloženy ve složce „FOTO Kábrt tattoo“. V té době však ještě neznají totožnost mrtvého. (azcr)

Reklama

Reklama