Reklama

Reklama

Poté co dostala výpověd v práci a odhalila manželovu nevěru, rozhodne se Tammy (Melissa McCarthy) přehodnotit svůj život a odjíždí se svojí excentrickou babičkou - alkoholičkou (Susan Sarandon) na výlet jejich života. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (84)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ztratila práci a manžel nevěrný. To je na jeden den pro obyčejnou ženskou až moc. A tak nezbývá než silně bouchnout do stolu, nechat veškeré starosti za sebou a vyjet jen tak do světa. A pozor, babičku s náturou, jakou svět neviděl, sebou. Inu, ryze ženská divočina, která může připomenout třeba obdobný námět ženského výletu, byť z jiného důvodu a v jiné atmosféře, ve snímku z roku 1991 ´Thelma a Louise´, kde si jednu z hlavních rolí taktéž střihla Susan Sarandon, nyní v roli oné kontroverzní babičky. Snímek typicky svou náturou divoký a prostě ženský, avšak právě s námětem takovým, u kterého je těžké odhadnout, jestli něco takového ještě dnes po divácké stránce osloví. Přeci jen je to motiv z období hlavně devadesátých let. Příběh vytváří dojem jako spleť různých scének na pomezí absurdity a přesvědčení, že pořádně naštvat ženskou nemusí někdy dopadnout dobře. Snímek se snaží být vtipný ve své energetické ztřeštěnosti, ale hodně často výsledný dojem selhává. Zbytečně moc se místy tlačilo na pilu, takže to vypadá, jakoby jinak skvělé herečky hodně často přehrávali. Příběh vnučky a babičky, které si prostě, jak se jednoduše říká, vyhodili z kopýtka, má svůj komediální potenciál a snímek rozhodně zábavný je, jenom by to občas chtělo v onom návalu všeho možného i nemožného velmi silnou brzdu. Hlavně co se týče až přílišného fekálního humoru, který je skutečně na škodu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

I can go out there, and I can get any guy in this room. Guys have always been drawn to me. Kind of like „flies on shit“. You might in the future wanna say "bees to honey." / Na rovinu, Tammy je dosť stupídna komédia, ale pokiaľ ju neberiete prehnane vážne, tak svojou stupiditou dokáže občas pobaviť. Melissu McCarthy mám celkom rád hlavne z dôvodu, že sa neberie vážne (na rozdiel od mnohých iných Hollywoodskych moletiek) a dokáže si urobiť niekedy až prehnanú srandu sama zo seba. V Tammy hrá v podstate tu istú úlohu ako posledné roky neustále – tz. drzú, vulgárnu trúbu, ktorá drzými, vulgárnymi hláškami vedie akúkoľvek konverzáciu. Čakať od Tammy, pri ktorej sa podieľala na scenári a obsadila aj do hlavnej úlohy niečo iné by bolo naivné. V postate sa jedná o ďalšiu sériu scén v ktorých sa Melissa strápňuje a niekedy to je trefné (prepadnutie fastfoodu), inokedy vyslovene trápne, ale zároveň sa to vyhýba scénam, ktoré by vyslovene iritovali, prípadne vsádzali vyslovene na nejaký fekálny alebo sexistický humor (ako napr. tohtoročný Million Ways to Die in the West). V tomto prípade jej našťastie sekunduje aj Susan Sarandon v netradičnej úlohe starej alkoholičky a tak tých 100 minút ubehne bez väčších utrpení. V závere to je už síce typický americké gýč plný klišé s moralizovaním, že každá tlstá, drzá krava môže nájsť svoje šťastie (aj keď nebude absolútne nič robiť a stále sa bude chovať ako tlstá, drzá krava), ale pri porovnaní so slabšou tohtoročnou komediálnou konkurenciou (kde vyslovene nenadchli ani Sex Tape, Neighbours alebo Million Ways) mi to nepríde ako ktovieako otravný kúsok (k sofistikovanosti 22 Jump Street má však na míle ďaleko). Preto aj to hodnotenie, no veľa tu záleží od toho, či Mellisu ešte aj po tisíci krát zvládnete v tej istej úlohe alebo vám už dávno lezie na nervy. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale (no vlastně ani ne) i kdyby mě měla na návštěvě USA balit samotná Melissa ve frontě u WC nejenom, že bych odmítl(a to taky nejsem mladý Brad Pitt), dokonce bych si nevzal vlastnoruční podpis nemožně obloustlé a protivně užvaněné hvězdy. Prostě se v každém dalším americkém filmu uzavřela do své tučné ulity, na které vše vypadá jak pytel na brambory a dejte mi pokoj. Jsme v Americe je tu demokracie jsou tu bílý, černý, žlutý, šikmý, hubený a já zastupuji ty tlustý a lidi mě maj rádi a nic na tom nehodlám měnit! PS: pokud by mi 5 let po svatbě vyrostlo na gauči u tv něco podobného maxim turbolenc?? Záviděl bych ji nového partnera, kterému zapípal ptáček. Komedie rozhodně ze života. 35% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Snad nikoho nepohorším, ale sledovat tlustou, hnusnou, rozjetou a navíc hloupou (úzasná kombinace) krá**, která je díky své váze neschopná slézt z kuchyňské linky, ale zato je díky své jednoduchosti schopná olízat všechny hamburgery v rychlém občerstvení, je nad mé síly. Melissa McCarthy je fakt nechutná. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

V road trip komediích to jsou samé pánské jízdy, takže tato dámská byla takovým zajímavým osvěžením. Bohužel, celkově nic extra. Pár nevšedních situací, nějaké to uvědomění a nic víc. Pointa prakticky jasná už dopředu. Hrdinka těžce nesympatická. A humor? Hodně slabý. Takže osvěžení se zvrtlo v silný podprůměr. 40% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Sevrní Karolíně v USA. (rafix)
  • Herečka a režisérka snímku Melissa McCarthy vyhodila z natáčení ženu, která chtěla udeřit své neposlušné dítě. (Patw)

Reklama

Reklama