Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Bill Murray už opravdu hodně zestárl. Role protivného staříka mi k němu ale z nějakého důvodu úplně neseděla, sama nevím proč. Ne že by ji nezvládl dobře, i za srdce to dokázalo chytit.... ale co se týká takového tématu "mrzutý dědek vs. mladý chlapec", mnohem víc mě zasáhl film Gran Torino. Tohle mi asi do budoucna v paměti příliš neutkví. ~(3,4)~ ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bill Murray jako bručoun, ze kterého se stane - tak trochu chtěně i nechtěně - chůva. Jsou zde pasáže, kterým se opravdu zasmějete, ale pak přicházejí rádoby dramatické okamžiky, které vám dají direkt na solar. Já měl ovšem pocit, že s tímto dávkováním autoři snímku nakládají špatně - a než, že by účelově chtěli diváka emočně nahlodat, spíš mi to připadalo tak, že se nemohou rozhodnout, co vlastně natáčejí. Což byl asi můj největší problém s tímto filmem. Přesto rozhodně St. Vincent stojí za zhlédnutí. Poznámka na závěr: Naomi Watts zde vypadá naprosto šíleně! :D ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další z malých filmů, které se díky hereckým výkonům stávají filmy velkými. Bill Murray jako nevrlý stařík dostane nové sousedy - velmi bystrého, ale slabého klučinu a jeho snažící se matku, která však díky zaměstnání nemá na kluka čas, a tak se Vincent (Murray) s vidinou peněz za hlídání rozhodne, že ho bude každý den po škole hlídat. Brzy si spolu začnou rozumět, Vincent hocha zachrání před šikanou a hoch Vincenta před sebou samým. A tyto scény sbližování se dvou různých generací a dvou různých povah jsou (krom samotného Murrayova herectví) to nejlepší na celém filmu, pravým opakem je Naomi Watts, která si v poslední době myslí, že dokáže zahrát cokoliv, ale stejně jako Diana, tak ani ruská prostitutka nebudou role, na které budu časem vzpomínat. Ale jde jen o malou vadu na kráse. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Svatej Vincek aneb otravná agitka hrdinství a hlavně dokonalá reklama těch nejlacinějších amerických filmových klišé. Místy k nepřežití, naštěstí to k mírné snesitelnosti dokáže táhnout Bill Murray, no ale vážení, s tím vychvalováním cynických hlášek, bych to zase tak nepřeháněl. Wattsové nechutné přehrávání je na pár facek. Líbivě primitivní a zoufale nedotažený film. S Melfim končím. 40% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Starý bručoun, který se musí postarat o chytré dítko... hmm, kde jsme tohle už viděli... Ale těžko se zlobit, protože Bill Murray i Melissa McCarthy jsou ve svých rolích naprosto skvělí. To stejné musím říct o malém Jaedenovi Lieberherovi, který hraje ono chytré dítko od vedle - to on nese na svých bedrech velkou část emocionálních scén a zvládá je bravurně. Jinak je St. Vincent další fajn indie kousek, který zapomenete do druhého dne. Chtělo by to něco navíc - jako třeba závěr Little Miss Sunshine, kde se užasným způsobem shodí americké soutěže dětských královen krásy. St. Vincent je jen oddechovka, u které víte, že dobře skončí. 70 % ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V jedné scéně se učitel ptá dětí, zda znají nějakého novodobého svatého, jedna z žaček odpovídá, že Matku Terezu, což učitel vyhodnotí jako správnou odpověď. Matka Tereza však katolickou církví za svatou prohlášena nebyla, zatím je pouze blahoslavená. (hansel97)
  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)
  • Naomi Watts se učila ruský přízvuk pro roli Daky sledováním videí na YouTube. Navštěvovala také ruské lázně, kde sledovala chování a nářečí tamního osazenstva. (BadCat)

Reklama

Reklama