Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 1

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (275)

honajz 

všechny recenze uživatele

Obdivuju ty kluky od Aardmana, kde berou pořád tolik nápadů - jak u Wallace s Gromitem, tak u ovečky Shaun. I tady z jednoho prostého nápadu na den volna se stane eskapáda náhod, které jsou když ne rovnou pro zasmání, tak alespoň k pousmání. Je fakt, že u tohoto typu legrace se moc na celovečerák hrát nedá, takže chvílemi jsou tam hluché scény (a třeba ta v nóbl francouzské restauraci mi přišla taková nijaká), něco si pánové vypůjčili z Madagaskaru 3 (tam francouzská policistka, zde odchyt zvěře) a kolem 50. minuty tomu dojde zcela dech a nastoupí písničky, které mají stopáž protáhnout, protože únik z města na venkov pak už proběhne až moc rychle a v podstatě bez zádrhelů. Ale jinak je to skutečně hodně pozitivní film, dobře naladí, a dokonce mne potěšilo, že je vysvětlen ten neustále čumící pes z "vězení". (Jo, a protože máme doma želvu, tak scéna s želvou, která si dělá na zeď čárky - při její dlouhověkosti, pro mne měla přidanou hodnotu navíc.) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Chcete-li prckovi pustit v TV něco neškodného, u čeho se ale pobavíte i vy, těžko najdete něco lepšího, než seriál Shaun the Sheep. Všechny díly mám poctivě shlédnuté, takže jsem věděl do čeho jdu, když jsem rezervoval lístky do kina Svratka v Tišnově. A evidentně jsem nebyl sám, protože podle smíchu v sále bylo zřejmé, že se nejvíc baví tatínci, pak dětičky a teprve potom maminy. Přitom jistě nešlo o nejvtipnější, nebo nejoriginálnější dobrodružství, které zvířátka z farmy zažila. Ve skutečnosti jsem se vcelku nudil a s přibývajícím časem se utvrzoval v tom, že seriálový formát Shaun sedí mnohem lépe. Nebylo to špatné...ale ve srovnání třeba s Croodsovi... . Příště s velikou radostí přivítám další seriálovou řadu, ale film už si nechám ujít. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

100% vlněná zábava. Děti se chechtají téměř po celou dobu stopáže, dospělí dostanou vtipy navrch v podobě řady popkulturních narážek (Breaking Bad, Mlčení jehňátek, Taxikář), ale také odkazů na současnou společnost a její fenomény (Photoshop, sociální sítě nebo Banksy). Nenechte se odradit znuděným kohoutem na konci (odkazujícím na film Volný den Ferrise Buellera) a zůstaňte na potitulkovou scénu se skvělým meta-vtipem./// Slabinou filmu je, že u několika nápisů důležitých pro pochopení děje chybí titulky, což je vzhledem k cílovému publiku docela nešťastné. Seriál se obešel zcela bez nápisů, zde pár slov poskytuje zásadní informace. Anglicky mluvící pak mají výhodu, neboť porozumí písním, které svým textem souzní s danou scénou. Naštěstí se však celovečerák drží tradice seriálu a nikdo nepromluví ani jedno slovo, pokud tedy nepočítáte citoslovečné bééé. Stop-motion animace je skvostá, záplava vtipných gagů vycházejích z grotesky nebere konce a navíc uslyšíte ovčí beatbox, takže vybučení tvůrců aardmanovského studia vskutku nehrozí. P.S. Nejmladší ovečka opět potvrzuje svůj status nejroztomilejší postavičky. [Kino] ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun ve filmu, aneb chundelatý úlet. Seriál znám zběžně, ale díky reakcím na film jsem se nechal nalákat a nelituju. Studio Aardman pořád dostává svému jménu. Neutuchající gejzír nápadů, závodní tempo, okamžiky pro děti i pro dospělé, groteskno a porce dojetí navrch. O všem svědčí fakt, že skupinka lidí v mém věku si při odchodu z kina začala spontánně pískat ústřední ovčí melodii. :o) Pouze z důvodu lehké odhadnutelnosti některých zvratů (příběh je skutečně určen spíš menším dětem), dávám "jen" 90%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $19,375,982Tržby Celosvetovo $106,209,378Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,152,840 Tržby za predaj DVD v USA $1,582,583 ║ výborná bžunda, štúdio Aardman vie vždy výsostne pobaviť, ponúknuť svižný dej a vytvoriť úžasné plastelínové prostredie, pri tom ako sa učili ovce sediace za stolom slušne konzumovať v reštaurácii som sa nemohol dosmiať /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Ovečka Shaun je levačka. Je to patrné, když se po nástupu do autobusu vydá na misi pro návrat farmáře a u fotky nad jeho hlavou píše slovo „Missing“. (Mydlivoj)
  • Na filmu pracovalo denně 20 animátorů a za 1 den vytvořili pouze 2 vteřiny filmu. Film trvá 85 minut. (autokraska)
  • Film obsahuje odkazy i na další slavné snímky. Například muž z odchytové služby před zrcadlem je parodie na Roberta de Nira ve snímku Taxikář (1976). Sedlákův billboard z kadeřnictví je odkazem na sérii X-Men a to na postavu Wolverina (Hugh Jackman). Syčení kočky na odchytové stanici v cele za plexisklem je zase odkaz na Anthonyho Hopkinse alias Hannibala Lectera a jím vymyšlený zvuk, kterým děsil ve filmu Mlčení jehňátek (1991). Dalším z odkazů jsou například ovce oblečené do chemických kombinéz s respirátory, které připomínají seriál Perníkový táta (od r. 2008). (cze.Oi)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama