Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (285)

PaRi

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ani jeden kameňák, stačili mi ukázky, takže nepůjdu ani na tento - pro mne ztráta času a nechci vidět skvělého tvůrce F. A. Brabce jak se brodí ve sr...... . A proč se takhle snížil? Inu Pražský výběr měl kdysi písničku, kde se zpívalo: Prachy, prachy nečekají, jen po nich sáhneš a už tě mají... Je to lidský ale doufám, že u F. A. Brabce to už takto nebude vždycky. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

"Vánoční úklid je zbytečná věc, vždyť i ježíšek se narodil ve chlívku. Tak ať se u nás cítí jak doma" :o) Dal jsem si tu práci a vyrazil do kina a musím říct, že já v posledních třech dílech v kvalitě nepoznal rozdíl. Ohrané fóry, žádná velká kinematografie, ale to se tady celkem čeká... Takže slabé dvě, když jsou ty vánoce :-) i za Justina Bobra. ()

Reklama

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo by se mohl zeptat, proč jsem se vlastně vůbec díval na již pátý(!) Kameňák a dal mu nakonec odpad!. Odpověď je jednoduchá: Předchozí díl nebyl čistě odpadový a byl jsem zvědavý na přístup režiséra, který natočil úžasnou Kytici. Fakt nevím, kde se to zvrtlo, protože pátý díl je na stejné (= otřesně otřesné) úrovni jako trojka. Vtipy jsou ve filmu předříkávány o dost více mechanicky než předtím a smích postav upozorňující na ony "humorné" chvíle působil spíše otravně než vtipně. Vůbec se nedivím, že se od toho Paulová a Laufer distancovali. Velešpatný film, který ukazuje období Vánoc v dost možná nejhorším světle. ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná Bučková co neumí zpívat ani jako náš kocour, tupý vtipy, vulgární a oplzlé scénky, dialogy pod bodem mrazu. Je to sračka a odpad v jednom. Jinak to nazvat nelze. Udivuje mne, co jsou naši herci schopni absolvovat za peníze. Duševní a místy i fyzická prostituce českých rádoby celebrit je bezbřehá. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Vánoční Kaměňák je ještě odlišnější od původní Troškovy trilogie než předchozí díl. Zoufalou nevtipnost (zasmál jsem se asi 2x) se tvůrci snaží kompenzovat ještě větším důrazem na bezúčelné sexistiké a vulgární scény (divím se, že si Nova tohle troufla odvysílat před 22. hodinou). Velice křečovitě se scénáristé snaží vysvětlovat absenci Jany Paulové (Vilma Nováková) a Josefa Laufera (Leo Kohn). Manželka Lea Kohna Sára už mi připadala lehce senilní. Celý film je protkán neskutečnou ujetostí, což korunuje obsazení Ládi Hrušky, který svým zoufalým nehereckým projevem trumfnul i Pavla Novotného. Parodie na prezidenta Zemana (kterého nepochybně namluvil Petr Jablonský - jeho typické "jo" totiž předvádí i na Frekvenci 1 a prezdident Zeman ho ve skutečnosti takto nepoužívá) byla dost neoriginální, leč je to jedna z nejlepších z scén v celkově dost nepovedeném filmu. Bohumil Klepl byl bez nějakého detailnějšího vysvětlení nahrazen Janem Antonínem Duchoslavem, Václav Vydra je pořád svůj a jeho typické "kurňa" je asi jedna z mála zapamatovatelnějších věcí na filmu. Kromě toho se ho pořád snaží marně sbalit Dana Morávková, která se dokonce maskuje tak, aby vypadala jako Vilma Nováková. Martin Dejdar má občas nějaký ten povedenější vtípek, Alice Bendová si zopakovala svou typickou (a už tolikrát viděnou) hereckou polohu. Úplně jsem nepochopil, proč Lucia Molnárová hraje zdravotní sestru, když v předchozím díle hrála starostovu hloupou asistentku (zřejmě si stačila doplnit zdravotnické vzdělání). Jsem zvědavý, jestli to tvůrci dotáhnou na druhou Kameňákovskou trilogii. Troška ale zatím na plné čáře vítězí. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Mělníku. (SONY_)
  • Autobus, kterým Julča (Kristýna Hrušínská) přijíždí do Kameňákova, je Ikarus E91, patřící dopravci DPP, vyrobený v roce 2003 a sešrotovaný roku 2020. (JLanovkar)
  • V záběrech na dům starého Pepana (Václav Vydra) - je jasně viděž, že jde o umělý sníh. Tvůrci filmu si nedali ani práci s tím, aby poprášili sněhem i několik vedlejších domů. Stejná chyba se sněhem je ve scéně z náměstí, kde je očividně  uřízlá sněhová vrstva, která z ničeho nic končí a za ní je naprosto čisté prostředí náměstí. (ČSFD)

Reklama

Reklama