Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Babovredy 2 maju svoj rok vzniku 2014, a teda hned rok po premiere prveho dielu. Film ma uz znesitelnejsich 110 minut oproti vyse dvojhodinovej prvej casti. Zaroven sa pekne pokracuje v duchu nostalgie za juhoceskou trilogiou Slunce, Seno, akurat Babovredy 2 su zasadene do modernejsieho havu reality juhoceskeho vidieka rokov 2013 a 2014. Celkovo mozno povedat, ze to je asi vsetko o filme, cesky film dnes uz prakticky nema nosnu temu : tocia sa len umele pokracovania ako Dedictvi 2 s tragickym Bohusom Stejskalom alebo rovnako tragicky Bony a Klid 2. Zatial co vsak prve Babovresky videlo 600 000 divakov v Ceskej Republike, a cca 250 - 300 tisic v SR, druhy diel uz asi taku navstevnost nebude mat. Ako som uz spominal, trilogia sa nesie na nostalgii za normalizacnou dychavicnou trilogiou Slunce, seno a nesie sa na koncepcii nicnerobenia uprostred leta kdesi v Juznych Cechach. Prichod hokejistov /taktiez uprostred leta/ je maximalne rusivy a samoucelny, herecke vykony vo filme nie su takmer ziadne. Drbna Horackova /Jana Synkova - Mlade Vino, Kalamita/ tiez nevie hrat, skor len kopiruje postavy z normalizacnej trilogie Slunce Seno. Napatie medzi hokejistami a miestnymi je vo filme nulove. Sceny ako "zaminovane okolie" su len samoucelnym vyplachom a maju zaplnit prazdne miesto vo filme. To iste plati pre babku na motorke a na trampoline. Asponze trilogia Babovresky nechce prekrocit medze Strednej Europy, a funguje na oslave prizemneho buranstva a la Slunce Seno. To aspon trochu koresponduje s realiami moderneho ceskeho vidieka. Z filmu ma cosi do seba len navsteva z ministerstva /revizor europskych fondov, ci kto to presne bol/ a vymena farara s dvojzmyselnym menom /Petr Soustal/. 7 % ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Víte jak poznám že nejsme v Matrixu ? Protože kdybychom byli Zdeněk Troška by netočil filmy . Dejme tomu že první díl byl tak něják stravitelný , našlo se pár vtipů sice ne niják ojedinělých , ale spíše rádoby vtipů jenže něco aspon bylo . Kdežto tento díl má slušně řečeno hovno a to ani příběh . Možná tomu někdo říká příběh , ale já teda rozhodně ne . Stačilo jen málo a snížilo se to na úroven Tomáše Magnuska a jeho Bastardy 2 , které považuju za nejhorší film . ( 20.6.14/MAC ) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, oproti jedničce (80%) je to sešup, ale tentokrát jsem byl střízlivý. Co taky čekat od humoru (pardon, "humoru") těžícího ze zfetované babky a kontrolora z ministerstva, o české herecké žumpě ani nemluvě. Ale jo, asi dva ocenitelné vtipy jsem v těch sr*čkách zaznamenal. Na trojku opět do kina a s lahvinkou! 10% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

FilMiki 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na tom, protože jsem film promítala, to na úvod, abych si nezkazila na csfd profil;)) - ovšem na to, že jsem čekala něco, co nepůjde ani přetrpět, jsem byla "mile překvapená". Jasně, je to kokotina jak Brno, ale přetrpět se to dalo. V kinech se občas najdou o hodně větší s....y, než bylo toto. Přesto trojku raději odpromítám vzdáleně;) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno