Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Diskuze

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

DtX

Film byl, pokud vím, promítán oficiálně na festivalu Sundance a potom ještě na Sundance UK.

 (hodnocení, recenze)

Tohle vypadá dost ujetě, dost dobře ujetě :D

Harroc

Harroc (hodnocení, recenze)

Viděl jsem začátek a říkám si, že to bude komedie. A pak to přišlo a já jenom WTF.

na příspěvěk reagoval Sylviiii

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Na IMDB má tento film zatím rating 75, ale v českých kinech ho asi jen tak neuvidíme. Asi bude muset pomoci, jak už to v těchto případech bývá, kolega Amazon UK.

Wysch

Wysch (hodnocení, recenze)

"Normally homicide and hilarity do not mix especially well, but "The Voices" – once you realize that Jerry is an unreliable narrator even to himself – manages to do exactly that in a way where both the tension and the grisly laughs are in perfect synch. It's a bit of an irony that "The Voices" doesn't have much to say, but the fact of the matter is that it's the tone and the tenor of the film that make it most watchable; a truly hilarious film about truly horrible things, the real artistry in Satrapi's direction of "The Voices" speaks for itself."
No, tak to bude buď totální pecka nebo totální blbost :))))

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Je už nejaký trailer? Už by mohol by keď boli prvé projekcie.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Nebude, já to četl myslím někdy letos v září před Torontem, kde vychází vždycky hodně článků a rozhovorů s dramaturgy a přibližujou ti svojí práci. Nejvíc mě to obohatilo v tom, ta neůčast na těchle velkých festivalech nemusí znamenat vůbec nic, máš večer před deadlinem, potřebuješ ještě jeden film vyhodit, takže se buď rozhodneš na základě chvilkovýho pocitu nebo si hodíš na férovku kostkou :) Vždyť kolik filmů ze soutěže Cannes je dnes po pár letech zapomenutých, že? :) Taky tam myslím zmiňovali, že ty lepší filmy pak porovnávají znova, takže si je znovu pouští, ne všechny určitě. Ale vzhledem k tomu, že ten výběr trvá měsíce, tak pro osvěžení dojmu něco určitě opakujou. Musí to být náročný.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

RizekCRF

Jen jsem tím chtěl říct, že 1.) Redford neviděl skoro nic, ten má jiný úkoly 2.) Účast festivalu na "tom slavným" Sundance nemusí samozřejmě znamenat že všechno to jsou skvělý filmy a samozřejmě ani neznamená, to každej kdo si prošel aspon jedním větším festivalem ví :) 3.) A naopak neúčast na prestižním festivalu nemusí znamenat, že filmy co se pak objeví třeba v březnu na SXSW festivalu jsou horší (třeba Short Term 12, jeden z nejceněnějších filmů roku nebyl přijat na Sundance a měl premiéru na SXSW a pak dál v sezóně sbíral jednu cenu za druhou na dalších festivalech) Sakra, fakt škoda, že ten rozhovor s dramturgem nemůžu najít.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

RizekCRF

Co je pro tebe propadák?  -- Úplně takhle to nefunguje :) Jednotlivý sekce mají svý dramaturgy a ti mají taky individuální vkus, nehledě na to, že na tak velkým festivalu jako je Sundance určitě funguje i nějaká "tlačenka", obzvlášť když za filmem stojí tvůrci, kteří za sebou mají velký úspěchy v minulosti. Nedávno jsem četl obsáhlej článek jak to vybírání filmů na velkých festivalech probíhá a bylo to hodně zajímavý, systém síta, kontroly od kolegů a taky vyřazování filmů ne proto, že by byly horší, ale protože se nehodí do konceptu a nebo už tam podobný film máš(teoretický příklad - dramaturgům půlnoční sekce v Torontu se líbí třeba čtyři skvělé hororové komedie/horory s nadsázkou, ale určitě nevyyberou do finálních deseti filmů všechny čtyři, protože tam taky potřebují dát smrtelně vážné horory, nějakou asisjkou mlátičku a bizarnosti, aby to bylo vyvážený). Bohužel ten článek nedokážu dohledat.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

RizekCRF

Poslední dobou mě několik chválených malých filmů z festivalů zklamalo, tak jsem opatrnější -- Jinak narazil jsem na informaci, že v roce 2009 byl scénář k The Voices na 3. místě v žebříčku nejlepších nerealizovaných scénářů roku. A to třeba na 2. místě byl scénář The Social Network (zfilmovaný později Fincherem) a na 4. místě scénář Prisoners (před pár měsíci uvedený film s Hughem Jackmanem). Takže kvalita tam bude.

na příspěvěk reagoval RizekCRF

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Rob Roy

Já sledoval hodnocení od B+ po A nebo 3* z 5. Vzhledem k tomu, kde se zpravidla pohybují kritiky, bych se shlédnutí tohoto filmu neobával.

na příspěvěk reagoval Rob Roy

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

tady ještě pár ohlasů z twitteru -  The Voices: Devilishly funny dark comedy about talking pets and sociopaths anchored by a creepy performance from Ryan Reynolds  -- THE VOICES: One of the darkest comedy I've ever seen. Ryan Reynold's best role by far. Also, one of the best end credit sequences -- Ryan Reynolds serial killer dark comedy "The Voices" is like Fight Club if Brad Pitt's part was played by a talking dog and cat.

na příspěvěk reagoval Madsbender

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Já teda narazil na převážně velmi kladné ohlasy - tady většina shrnutá, což je vzhledem k tomu, že jde možná o největší bizarnost Sundance (kočka, která nabádá Ryana Reynoldse aby zabíjel? To musím vidět) dost povzbuzující. Víme jak to s těmi festivalovými ohlasy bývá, ale zvědavý jsem tedy dost. A nejvíc mě těší, že všichni chválí Ryana Reynoldse. Po jeho sólu v rakvi v Buried je jasný, že umí pod dobrým dohledem zahrát dobře, bohužel zase zapadl do USA sraček na který se nejsem schopnej podívat, tak když přijde aspon jednou za pár let něco, kde vynikne, tak jedině dobře.

na příspěvěk reagoval RizekCRF

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Kritiky jsou k tomuto nezávislému filmu právě uvedenému na festivalu Sundance celkem shovívavé. Odhaduji to tak na 60%.

Reklama

Reklama