Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se skrývá pod maskou nemilosrdného útočníka? Horoskop Sabiny odhalí jen část pravdy. Zbytek není ve hvězdách, ale jako obvykle v kriminalistické mravenčí práci, do které opět zasáhne majorka Šotolová (S. Stašová). Její podezření se soustředí na alkoholika Ráčka (K. Zima). Už jednou před rozhlasem zaútočil – také v masce. Ráček se dopouští násilí na své vlastní ženě a nedovede vysvětlit, kam zmizela. Je tu však ještě lístek od tomboly nalezený na místě činu. Hamouzová, vdova po zavražděném právníkovi (J. Pokorná), stočí vyšetřování ke starému případu, který se týká i Rosti. Proč exekutorka Jesika (V. Hybnerová) Hamouzovou vydírá? A jaký má vlastně rukopis? Soudní znalec písma je přesvědčen, že vrah je přeučený levák. Mozková příhoda domácí Štajfové (Z. Hadrbolcová) Holinu nečekaně konfrontuje s její šokující minulostí. Smrt se chová nefér. Překračuje hranice profese a bolestně zasahuje do osudů našich hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto mohl být nejlepší případ a nejen proto, že zmizela největší prznitelka vyšetřování. Stejně její roli zdatně převzal major, takže o výkladu horoskopu jsme měli informací bohužel nadbytek. Podle starého výkladu kolize nebo čeho přišlo totiž neštěstí, moderní výklad oběti o příležitosti se ukázal pro její autorku lichý a koneckonců fatální. Horoskop jako pomocná kriminalistická metoda opět nelhal, jak jste mohli vidět v televizi. Tak plaťte, děti, astrologové nejsou šarlatáni! Škoda, jinak by byla tato epizoda parádní kriminálka. Skutečný pachatel byl zřejmý dost brzy, ale při odfiltrování astro nesmyslů byl film napínavý a chytře poskládaný. Ovšem model, kdy nám autoři předhodili od začátku takového podezřelého, že bylo zcela jasné, že pachatelem není, už je trochu ohraný. Linka s paní domácí už byla dost zbytečná. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko je vo hviezdach. Máte horoskop nastavený na vraždu? Nuž, tak budete zavraždený. Všetky indície svedčia o tom, že vrahom bude ryba? Nuž, tak a nie inak - vrahom bude ryba. Pretože ani býk, ani rak sa tam jednoducho nehodia. Len verím, že takto sa vraždy naozaj nevyšetrujú. Že je to len literárna sranda pre tv seriál. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý díl, kazí ho (jako obvykle) esotericko-astrolgické kecy : 4 * a 69 % . Výborná byla Vanda Hybnerová (propuštěná exekutorka Jesika Sirotková), Jaroslava Pokorná (Hamouzová:"asi v kriminále nesehnala kondolenční lístek"), Zdeněk Maryška (otec zastřelené astroložky Sabiny- H.Vagnerová), Karel Zima (alkoholik,násilník+skoro vrah Ráček:"šel jsem se projít na hřbitov.Sám?Může vám to někdo dosvědčit? Jo,mám tam dědu,zkuste to u něho..."). Excelentní byla paní Zdena Hadrbolcová coby Štajfová, domácí majora Holiny. Rosťova bratra hraje Václav Vašák, písmoznalce Podskalského pan František Derfler, brněnská (nejen divadelní) legenda. Malou roličku Ráčkovy ženy si střihla Kateřina Holánová, známá např. z filmu Nuda v Brně, z Četnických humoresek nebo z epizody Smrt na biofarmě v seriálu Místo zločinu Plzeň . ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mou okamžitou radost, když jsme se konečně zbavili té nejzbytečnější postavy, vystřídalo velké zklamání. Paradoxně to byl jeden z nejnudnějších dílů, jehož zápletka sice zajímavá byla, to zpracování ale nějak pokulhávalo. Na mě tam bylo příliš mnoho emocí, což by se dalo pochopit, ale ve finále to úplně zabilo celou epizodu. Dějová linka s paní domácí ale naopak naprosto dokonalá, díky ní hvězdička navíc. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsný a napínavý díl od začátku. Sábina je hned v úvodu téměř popravena, umírá a Rosťa se dostává do psychické depky. Rozjíždí se pátrání, do kterého Holinova parta moc zasahovat nemůže, přesto však pomůže k odhalení motivu vraždu. Tentokrát se však nepodaří vraha najít, i když divák ví, jak to s oním vrahem skončilo. Dobrý, napínavý, drsný a zajímavý díl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • „Vraždy se nepromlčují, ani po půl století,“ říká Holina (Ivan Trojan). Promlčení vraždy v České republice je 15–20 let podle okolností. V Evropě jsou státy vůči promlčení závažných trestných činů mnohem méně tolerantní než u nás. V českém právu se institut promlčení objevil již v 17. století. (sator)

Reklama

Reklama