Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zabij můru, polkni můru, probuď v sobě hnusnou stvůru." Chudák John Fitzgerald Kennedy. V roce 1963, u nebeské brány, se ptal: "Kterej dobytek a PROČ?!" a dozvěděl se: "Sorry, jen HRA, neb 1% nejmocnějších se nudí." Ach jo. Přitom začátek výborný, plácni mouchu za litr, sněz za 3622 dolarů. V tu chvíli mě příběh vcucnul rychleji než Elliot nebohou masařku. A už jsem se těšil na další úkoly a na rychlé prachy. Rozplakat dítě za 5 litrů? Cha, spousta rodičů to dělá denně a zadarmo. Slzičky oschnou, prachy mi zůstanou. Podpálit v jesličkách prdýlku jezulátku? Honem, kde mám ty sirky? A dál? Úkol na pohodu, vzít osamělého pána do bistra na kafe. V podstatě dobrý skutek, ovšem měl své mouchy (a že jich bylo). A šup! Už jedu s Elliotem po tobogánu, přímo do kriminálu, i s pštrosem. Bezva hra se pak bohužel zamotala do celosvětové pavoučí sítě, kdy nitky vedou k dalším nitkám a hrajou snad všichni, včetně nemluvňat a bezďáků. Ale motorkářský gang mladíků a jejich bezhlavou jízdu ulicemi jsem si užil. I poslední, 13. úkol, Člověče, nezlob se s pistolí, postiženým bráškou a zlým fotrem kazícím hru. Dávám... tři rány řemenem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Americká verze 13 sins je o něco lepší než její předchůdce, ale pořád to není žádná výhra. Americký vizuál mi sedí více než asijský, obzvlášt u takového filmu, herci vyloženě nepřehrávají, neběhají tam uječené thajky a působí to více seriozně. Některé úkoly byly jiné, některé úkoly stejné, některé byly více zajímavé a některé zase méně zajímavé než původní verze. Co se mi zde ale líbilo, bylo zapletení agentů do hry, zapojení bratra jako soutěžícího a další detaily, které trochu "vylepšily" nápad, nicméně na průměr to pořád nedosahuje a i přes snahu o inovativní sníměk je to pořád levné béčko, které nic nového nepřineslo a u kterého je divák rád, že už je po filmu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobné ako thajský predchodca 13: hra smrti (2006) len o niečo so slabšou atmosférou a horším spracovaním. Dejovo to nebolo zvlášť zaujímavé, ale film ani nenudil. Koniec sa mi zdal oproti predchodcovi nedorobený a predčasne ukončený, veľa vecí nebolo vysvetlených. Niektoré scénky však boli zaujímavé, preto si myslím, že na jedno pozretie snímok neurazí, jednohubka, nič viac. 55/100 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Má to větší spád než originál, ale nakonec to je stejně nezáživné, včetně nijakého konce. Jak mi v originálě vadilo řazení úkolů, tady ten nejšílenější rovnou vynechali. Hlavní hrdina je fajn (na rozdíl od thajského kolegy), ale i díky němu mi to často připadalo spíše hlavně jako komedie. A ten závěr stojí úplně přesně za to, co v tomto filmu, na rozdíl od thajského předchůdce, chybí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík je v dlhoch, stratí prácu a onedlho sa má ženiť. Z blbej situácie ho však nečakane vytrhne telefonát, ktorý ponúka vyše 6 miliónov, pokiaľ sa mu podarí splniť sériu trinástich zvláštnych úloh. Po tom ako zistí, že sa nejedná o žart, na hru pristúpi, no to čo začína ako bláznivá zábava sa po chvíli mení na nezastaviteľnú jazdu za hranice slušnosti i zákona. Remake thajského thrilleru "13 Game sayawng" sa síce nemôže pýšiť nejakou originalitou (napr. len týždeň dozadu tu bol podobne ladený "Cheap Thrills"), ale udržuje si aspoň takú mieru zábavnosti, ktorá to 1 pozretie robí bezbolestným. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)
  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama