Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 5

Recenze (116)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie ako prvé Lietadlá, ktoré sa v podstate stále točili okolo toho istého. V tejto "dvojke" už Dusty výrazne dospel, a nadobudlo to tak oveľa vážnejšiu atmosféru záchranárskeho povolania. Takže vďaka tomu to malo oveľa väčší zmysel a pôsobilo to rozmanitejšie ako len obyčajné závody. Opäť sa podarilo aj niekoľko dobrých a viaczmyselných hlášok, ktoré tomu ešte viac pomohli. Prvému dielu som dal 3*, tak aby to bolo fér, v tomto prípad dám 4* (aj keď reálne je to len 3 a pol). ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Prostě až Figusek jednou bude mít svoje Figusčátko, bude s ním čubrnět na Auta s Burákem a Letadla s Práškem. Tyhle filmy jsou k nezaplacení, když je můžete sledovat s nějakým dítkem, nebo třeba jako já s milovníkem pohádek! Navíc oproti jedničce, je zde daleko propracovanější prostředí i samotní hrdinové tohoto rodinného bijáku, tudíž to na pohled vypadá opravdu pohádkově. 75% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne snad,že by se stále nejednalo o ždímačku peněženek nebohých rodičů,nicméně oproti jedničce je tu posun minimálně o třídu.Příběh sice pořád vrší jedno klišé na druhé,ale v příběhu pro děti (a apriori pro ty menší) to až tak nevadí.Narozdíl od jedničky má ovšem tenhle příběh mnohem větší spád a dokáže i díky opětovně špičkové technické stránce vtáhnout.Díky tomu všemu vypadá i mnohem dospěleji,což taky není úplně k zahození.Po jedničce jsem nic moc nečekala nakonec jsem mile překvapen...70% ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Po tragickém prvním díle Letadel jsem dlouho přemýšlel, má-li vůbec smysl koukat na dvojku. Má. Je to po všech stránkách lepší film, pravda, stále kopie Aut, ale už ne tak debilní. Letadla 2 mají konečně i nějaký děj. Dokonce se přeměně hnojícího letadla v hasičské dá věřit spíš, než že v závodě kolem světa porazí na rychlost proudové motory a stíhačky... Takovéhle měly být Letadla od začátku a bylo to OK. ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Po znechucení z jedničky a očividného ždímání značky, které vždy tak moc rád vidím, jsem se na dvojku ani dívat nechtěl, ale vypadalo to, že se snažili přijít s něčím originálním a ukázat, že stále mají, no… co ukázat přece. A hezky jsem se bavil, dokonce to bylo nevídaně legrační, což o jedničce říct nemůžu, ani kdybyste mi vytáhli roubík z pusy. Snad se mnou není něco špatně, když jsem se já, téměř dospělý člověk, dokázal pobavit a zasmát u filmu pro děti… Každopádně, skvělá změna povolání a trocha adrenalinu navrch… posílám pochvalu s úsměvem na tváři. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)
  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)
  • Brent Mustangburger je jedinou postavou z filmu, ktorá sa objavila aj inom pixarovskom projekte, konkrétne Autá (2010). (MikaelSVK)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama