Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Mladistvé , sympatické sci-fi o stroji času aneb , jak přijít na to , že je lepší ho vlastně vůbec nesestrojit . Takto by se ve zkratce dal shrnout film . Jistě je pěkné , když si člověk může upravit svůj život dle svých představ , ovšem co to sebou nese za následky už tak pěkné být nemusí . Možná té mladistvosti bylo až příliš , ale děj to mělo zajímavý a dívalo se na to velmi dobře . Viděno v rámci Season Challenge Tour 2015 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná s klišé příběhem a nezajímavýma postavama. To je Projekt minulost. Sci-fi, které zcela zapadlo za kvalitnější bratříčky jimž nesahá ani po kolena. Navíc samozřejmě s tímto typem cestování časem se pojí i logické kiksy. Ani ty kvality filmu rozhodně nezvedají a tak tu máme unylý snímek, na který jsem velice rád zapomněl a dále si ho nehodlám připomínat. 45% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Filmy koncipované jakožto domácí videa, nemám rád. Ale jsou výjímky, kde to příběhu pomáhá. Věřím tomu, že hlavním motivem proč to celé roztřepat nebyl rozpočet, ani neschopnost režiséra, protože se scénářem si kluci vyhráli, triky se jim povedli moc pěkné, takové funkční. Celkově mám pocit, že šlo o velmi chytře zvolený způsob vyprávění, včetně výběru věku hlavních protagonistů. Díky tomu nebylo nutné brát vše vážně a navíc se tím udělal prostor ukázat sice ne až tak světospásné, ale zase o to civilnější využití možnosti vracet se v čase. Efekt motýlích křídel, tzn. vytváření nekonečného množství křižovatek, které vzniknou jakoukoliv změnou minulosti, je tady znázorněn sice trošku naivně a obecně, ale tvůrcům se i tak podařilo proloopovat se k inteligenci neurážejícímu konci. Děcka mi úplně nesympatická nebyla, nesmysly jsem nenašel, takže jednou na Project Almanac mrknout, pak podebatovat s kolegama nerdama, jak bychom naložili se strojem času my a už se k tomu nevracet. Což neznamená že je to film špatný, ale pouze to, že je jeho funkčnost stejná jako u vtipů...podruhé už nezafunguje. Na závěr jedna rada pro všechny cestovatele časem...použijte stroj času na to, aby jste se vrátili do chvíle, než se pokusíte časem cestovat. Dejte si rovnou po tlamě a doporučte svému vyjevenému minulému já, ať se na to vysere. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyzrálý film.. Začátek zdlouhavý, prostředek pobaví a konec je příliš překombinovaný.. Hromada no name herců, příběh zachycen na "domácí" kameru, žádné inovace ve zpracování tématu.. Thriller "Projekt minulost" oběšel obloukem.. Koukatelné to relativně bylo, dalo se to vydržet, ale asi bych nikomu dál nemohla doporučit.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Som z toho hotový. Vybavený. Čakal som ďalšiu sračku z Bayovej produkčnej dielne Platinum Dunes a naservírované mi bolo niečo, o čom som ani nevedel, že tak moc chcem vidieť. V záverečnej polhodine som už pomaly ani nedýchal a prosil filmových bohov, aby koniec neprišiel a ak má, tak aspoň o ďalšiu hodinu. Áno, sú tu momenty, ktoré film nepotrebuje a aj tie, ktoré by sa mu zišli, logických trhlín v cestovaní čase bolo taktiež pomerne dosť, je to však cestovanie v čase! Vo všeobecnosti si ale nemôžem pomôcť. Mám novú filmovú lásku, nový obľúbený film a tiež nového adepta na 10+ opakovaných zhliadnutí (vitaj v klube s Projektom X a Disturbiou, nad ktorými som paradoxne niekoľkokrát počas sledovania premýšľal, hoci spolu akokoľvek nesúvisia x) --- (8.6.2022) Povedal by som, že pozerať ten istý film 4x v rozmedzí 13tich hodín nie je práve najlepšie znamenie správne fungujúceho psychického zdravia, všakže? --- "The machine has given us everything." (x) (22.6.2020) (22.9.2020) (3x7.6.2022) (8.6.2022) (13.1.2023) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama