Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (822)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se obával, že mě film nebude bavit stejně jako Faunuv Labyrint, protože z fantasy filmů už jsem trochu vyrostl a Burtonova tvorba už taky není co bývala viz Alice in Wonderland, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ze začátku nuda, ale pak když se Butterfield (skvělý herec co má budoucnost co se týká herectví btw) dostal do smyčky tak mě to vtáhlo a já si tu fantasmagorii užíval i když tam hrála Green, kterou moc nemusím. Chválím super námět a Samuel L. Jackson, který mě dost jako záporák bavil ,,a mentolky pro tebe". Hudba super, i když to nebyl Elfman, jak je u Burtona zvykem. Nejlepší část když ty skeletoni bojovali proti netvorům. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Burtona v lásce příliš nemám. Miss Peregrínová je jeho první film, kde za posledních 16 let uděluji nadprůměrné hodnocení. Film má takovou tu správnou kouzelnou, tajemnou a pohádkovou auru, která je postupem času čím dál víc temnější. Eva Green je k sežrání, Jackson úžasný a mladý Asa Butterfield má zaděláno na herce budoucnosti. Líbil se mi námět i monstra, možná by neuškodilo film lehce zkrátit, ale čert to vem spokojenost. Další díly jsou vítány. Jediná výtka snad jen k tomu Time Loopu, který je poslední dobou téměř všude. 80% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad první Burton, který mě vyloženě nebavil. Ten film mi přišel úmorně dlouhý, postavy v něm odříkávají neuvěřitelně debilní repliky, a celé mě to prostě minulo, ačkoli trailer vypadal velmi slibně a objevuje se tam celá řada skvělých herců (jimž podle mě zcela kraluje fantastická Eva Green). Osobně si myslím, že to je prostě proto, že ta předloha bude strašný shit - odjakživa jsem krajně skeptický k filmovým adaptacím celosvětových bestsellerů, a tohle je podle mě přesně ten případ, kdy prostě nemohl vzniknout dobrý film, ani kdyby se všichni rozkrájeli, protože bych takovou knihu zkrátka v životě nevzal do ruky. Za pár let po tomhle filmu i jeho předloze podle mě neštěkne ani pes a sám si už po pár hodinách od projekce nevybavuju, o čem to vlastně bylo - za mě strašné zklamání a nekonečná nuda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Do Domova pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej sa mi absolútne nechcelo, ale nakoniec som bol prekvapený, že sa celkom dal. Čo samozrejme nie je bohvieaká pochvala, Burton kedysi robil fenomenálne pecky a nie iba filmy, ktoré "sa dajú". Nestačilo povedať „zavri oči Jake“, na čo by Jake zavrel oči, dvojičky by si dali dole masky, Samuel L. Jackson by „skamenel“, Eva Green by všetkých netvorov postrieľala kušou a bol by koniec? Schopnosti detí sú alebo WTF a hodné okamžitého a nemilosrdného vystrihnutia (chlapec premietajúci svoje sny, „včelár“) alebo celkom fajn, ale absolútne nevyužité. Toľko deciek s takými megaschopnosťami by sa logicky malo so situáciou vysporiadať prakticky okamžite. Ale nie, to by sme nemohli byť v ďalšom slabom filme Tima Burtona. Už ani neviem, kedy naposledy som od neho videl dobrý film. Aha, vlastne viem – v roku 2005. Film mal zrejme zákulisné problémy, vidno to z absencie kľúčových scén. Ako sa vysvetlili tie šialené udalosti, ktorých sa v lunaparku stali svedkami desiatky nič netušiacich civilov? Ako dopadlo vyšetrovanie vraždy vozíčkara na ostrove? Alebo kvôli „časovým slučkám“ sa nič z toho nestalo? Film nie je čistou katastrofou, no je strašne dlhý. Finále je vcelku vynaliezavé, vzhľadom na schopnosti postáv (dobrých aj zlých) však mohlo byť vynaliezavejšie. V strede to výrazne stratí na tempe a mimo Evy Green to po hereckej stránke nie je žiadny zázrak, rovnako tak ako logika univerza (dievča dokáže ovládať vzduch, ale keby nebola priviazaná, tak by odletela - tak potom ho teda vlastne neovláda...?). Nad likvidáciou hlavného zlosyna som radšej ani nepremýšľal. Potešili ma burtonovské drobnosti (záhrada ako od Nožnicovorukého Edwarda, „oči“, „bábky“, Jacksonovo absurdné namaskovanie), ale ako celok je to kuriozita. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Knihu (respektive knihy) jsem nečetl, takže nemohu nijak posoudit, do jaké míry se tvůrci drželi původní předlohy nebo jak moc ji dějově "znásilnili" - na Sirotčinec jsem tedy šel s čistým neposkvrněným štítem. Na začátek musím říct, že osobně mám radši Burtonovy starší snímky, které překypovaly nezapomenutelným vizuálem a též řádnou dávkou černého humoru - Ospalá díra a Střihoruký Edward budiž příkladnými snímky. Tím ale nechci říct, že by byl Sirotčinec špatný film - na rozdíl od jiných uživatelů mi vůbec nijak nevadil smyšlený svět, který byl ve filmu prezentován (např. mě zaujaly postavy ymbryn a jejich schopnost ovládat čas). Co se hereckého obsazení týká, tak bylo vesměs sympatické, byť se většině postav dostalo jen málo prostoru a byly spíše jen skromně představeny skrze svou "podivnost". Nejvíce mě pobavil Samuel L. Jackson, který filmu dodával na slabším, ale i tak černém humoru. Vedlo toho mě ještě potěšilo obsazení Evy Green a Judi Dench (která se ve filmu tedy spíš jen mihla). Musím ocenit, že se ve filmu objevila i stop-motion-animace, která není v dnešních filmech už moc k vidění - mohla být použita i na dalších místech, aby to působilo více retro. Vzhled netvorů, kteří, jak už někdo poznamenal, vypadali jako Slender Man, byl správně děsivý a jejich bitka s kostlivci se vážně povedla. Zkrátka film, který sice není na čisté čtyři hvězdy, ale ve srovnání s Burtonovými Temnými stíny nebo Planetou opic, kterým jsem dal tři hvězdy, se mi Sirotčinec přece jenom líbil více. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • V areálu sirotčince stojí socha dinosaura vystříhaná z keře. Jde o odkaz na jeden z předchozích filmů Tima Burtona Střihoruký Edward (1990), v němž titulní hrdina ostříhá keř do tvaru dinosaura. (Lesnik)
  • Spekulovalo se, že do role slečny Peregrinové bude obsazena Helena Bonham Carter, která měla zkušenosti s podobnými temnými rolemi a také se svým partnerem Timem Burtonem již několikrát spolupracovala. Nicméně krátce před natáčením se pár rozešel a herečku nahradila Eva Green. (Kacitr)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama