Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (829)

castor 

všechny recenze uživatele

Přijít to muselo. Kdysi ujetý, barvitý, fantazijní a nápaditý režisér je v posledních letech už pouze ujetý. A to nestačí. Možná by to vyřešily delší pauzy, možná obměna tvůrčího týmu, možná lepší výběr látek. Přitom takhle knižní předloha pro odrostlejší děti byla pro Tima Burtona jako stvořená. Jenže najděte mi jeden moment, který by skutečně stál za zapamatování. Přitom tu máme siročinec, ve kterém je neviditelný hoch, dívka lehčí než vzduch nebo jiná se zubatou tlamou na temeni. Celé jej má pod palcem slečna Peregrine s tváří sexy Evy Green (ani ona ovšem nedokáže v uloudaných scénách strhnout), domov je začarovaný v časové smyčce, osazenstvo nestárne, nebezpečí však čelí neustále. Dostává se k nim hrdina ze současnosti, který není nijak zajímavý, ostatně ani schopnosti dětí nejsou nikterak využité a nápadité, časové smyčky jsem ani nechtěl chápat, a když už se v druhé polovině začne něco dít, je to digibordel, který je navíc odfláknutý. Smysl mi to mnohdy nedávalo, postavy mi byly ukradené, když pak přišlo cosi, co se živilo očními bulvami, můj zájem se rovnal takřka záporným hodnotám. Prostě divná nuda bez pravidel. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Možná, že knižní předloha je zajímavá a má své kouzlo... ale Burtonova adaptace nemá ani jedno z toho. Technicky je tenhle film v pořádku - lokace, herci, kostýmy, tohle všechno je krásné a povedené. Ale co z toho, když tenhle film je jedno velké nafouknuté nic. Absolutně mě nezajímalo, co se s hrdiny stane, jaké mají schopnosti a kdo koho má rád. Není to chyba herců, ale kapitána za kormidlem: Tima Burtona. Sirotčinec slečny Pelegrinové totiž postrádá živost, zápal, jiskru, zkrátka to, co máme na starším Burtonovi rádi. Tohle je jen další z jeho filmů, který postrádá srdce - zkrátka mi připadá, že Burtona už nebaví točit a strašně to fláká. A když je vypravěči (chápej režisérovi) jedno, co a jak vypráví, proč by to mělo zajímat nás? ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

První kniha mě svého času zaujala už obalem a protože jsem jí listovala v knihkupectví opravdu dlouho, dostala jsem ji nakonec darem (od maminky, nikoli od velkorysého knihkupce), pak ale nebyl čas a mezi tím vyšel druhý a třetí díl, které se v mé knihovně ubytovaly rovněž (tentokrát jsem se už obdarovala sama). Chystal se film a já se těšila, trailer vypadal slibně, jenže pak se ozval hlásek čtenáře: "Nebylo by lepší si nejdřív přečíst ty knížky? Když už je všechny máš doma, dávalo by to smysl. Víš, jak to bývá se zfilmovanými knihami." Podívala jsem se na komentáře a bylo rozhodnuto, nejdřív si přečtu knihy. Toto rozhodnutí oddálilo film o půl druhého týdne, kteroužto dobu jsem ve volných chvílích trávila s úžasně čtivými knížkami. Potom jsem se podívala na film, který je vizuálně oslnivý, dokonce se objeví veverka!, což je taky to jediné pozitivní, co film nabízí. Zmatení hlavního hrdiny, vyvíjející se milostný vztah, okouzlení z neznámých světů, stupňující se napětí, chemie vznikající lásky ale i přátelských pout, nic z toho ve filmu není. Záměna schopností některých postav, naprosto jiný vzhled a charakter dalších, to všechno jsou malicherné ptákoviny, že film naprosto zahodil ambice na to dosáhnout poutavostí úrovně své předlohy, je chyba velká jako Británie. Pořád je tam tedy ta veverka, ale upřímně, s tímhle kladem by bylo lepší podívat se na dokument o veverkách. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro Burtona naprosto idealni latka, ale nemuzu si pomoct, nejak jsem ve filmu nemohl najit tu jeho typickou morbidnost a hravost. Ale krome tohohle vlastne nemam vyhrady. Krome ujetyho a zbytecne akcniho finale se film verne drzi predlohy. Uprimne divim se, ze se nedrzel i v zaveru, takhle si lehce zazdili pudu pro pripadny pokracovani. Kdyz divak precka lehce nudnej a ukecanej uvod, rozjede se fajn hororova pohadka, ktera je viditelne cilena na mladsi publikum, i kdyz obcas je tu nejaka scena pro otrlejsiho divaka (oci vedou). Dej sice neni buhvijak slozitej, ale svizne odsejpa, triky jsou fajn a herci prekvapive sympaticky v cele se super Evou Green a Terencem Stampem. Nekdy zhruba po hodine a pul jsem si uvedomil, ze se vlastne skvele bavim a ze uz utekla hodina a pul. Takze za me spokojenost, s chuti bych si dal dalsi dily. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Očekávání jsem měl o něco větší. Hlavně jsem se těšil na to co zde opět předvede Burton, ale ani mi to moc nepřišlo, jako by to režíroval právě on. Rozhodně je to dost svěží změna, která mě mnohdy i příjemně překvapila zajimavými záběry a atmosférou. Jenomže od příběhu jsem čekal trochu větší hloubku a souboj na konci mi přišel takový odfláknutý až dětinský. Jinak Eva a Ella jsou skvělými tahouny podivných dětí. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (33)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama