Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Videa (44)

Trailer 1

Recenze (478)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že to Coenové nechtěli sami režírovat. Příběhů o nezničitelném hrdinovi je plný Hollywood. Jenže v těch onomu bájnému rekovi alespoň o něco jde, o záchranu rodiny, města, nebo rovnou celé planety. Ale zde? Hlavní hrdina si jen tak bezúčelně vzdoruje, aby si zavzdoroval. A nakonec se zachrání. Tím pohádka o pánovi s nadpřirozenými schopnostmi končí. Škoda, že mu v mezičase nenarostla křídla, mohl se laškovně vznášet nad zajateckým táborem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Žeby po Kathryn Biegelow prevzala štafetu chlapských filmov Angelina? Už jej drsný výlet na Balkán vo filme V zemi krvi a medu ma zaujal a na tento film som sa tešil ešte viac. Film sa Angeline opäť vydaril a znova nechápem tie nízke hodnotenia. Že scény na mori boli nudné? Osobne som to videl ako to najlepšie na filme, milujem filmy o prežití. Úvodná prestrelka výborná a dráma v zajateckom tábore veľmi slušne zobrazená. Veľká časť filmu sa výrazne podobá nizkorozpočtovému filmu Against the sun .Rád by som si prečítal aj knihu, dúfam, že sa k nej raz dostanem. Aj keď je film z vojnového obdobia, rozhodne sa nejedná o typického zástupcu žánru a v pohode ho zvládnu aj diváci, ktorí sa vojnovému žánru vyhýbajú. O čosi viac scén by som rád videl s Olympiády v Berlíne a niektoré prestrihy a spomienkové scény by som urobil inak alebo zoradil v inom poradí. S malými zmenami by som filmu dal i plný počet. Takto silné štyri. 80%. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Několik obecných poznatků. K čemu a nač tak mají Američané pořád nutnou potřebu heroizovat své hrdiny, když to není vůbec realistický pohled na legendu. Vycházím z předpokladu, že i fyziologie člověka má své meze. Potom děsném mlácení by olympijský vítěz nebyl schopen ani předpažit v úhlu pětačtyřiceti stupňů. Přesto všechno lze také říci, že první polovina je realistická, dále dramaticky vyšperkovaná hloupost ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Na tento film jsem se díky zajímavému traileru dost těšil. Trochu jsem se obával, že to bude celé pojato tak nějak přehnaně, že hlavní hrdina dokáže vše atd. Naštěstí tomu tak vůbec nebylo. Nějaké trošičku nelogické chyby tam byly, ale moc jich nebylo. Spíš šlo o vylepšování, mohlo to být ještě víc velkolepější, zabrousit víc do minulosti, resp. Do dětství hlavního herce a byla by to možná totální špička. Nicméně, zklamaný z filmu vůbec nejsem, dostal jsem hodně. Má to zajímavý úvod, do toho následuje pár flashbacků, které ještě víc upevní příběh snímku. Herecké obsazení je na tom výborně. Každý dokáže dobře sehrát svou roli, nejvíc samozřejmě herec hlavního hrdiny Jack O’Connell, který mě velmi zaujal. No, nedá se přesně určit, která pasáž filmu se mi líbila nejvíc. Jestli zajatecký tábor nebo třeba nekonečně dlouhé plavení na člunech. Doslova jsem hltal okamžiky na člunech, kdy O'Connell s 2 ostatními společníky bojovali s hladem a žízní - téměř jsem to prožíval. Třeba úplný konec filmu mi moc oslavný a skvělý nepřišel, ale nic proti tomu. PG-13 převedení – s tím jsem moc problém neměl. Ta brutalita, myslím tím spíš ty velké údery, co musel O’Connell v zajateckém táboře schytat, byly celkem tvrdé a šel z nich ten pravý efekt. R-ko by bylo samozřejmě lepší, ale s tímto se dalo vypořádat. Hudba od Desplatta byla dobrá, ne nějak oslnující a zapamatovatelná, ale dala se hezky poslouchat. Po skončení filmů mi dost v hlavě utkvělo. Na plný počet to není – jak už jsem zminoval níže, ale přesto jsem dostal solidní zážitek. Dlouhá stopáž uběhla jak voda. Angelina Jolie odvedla slušnou práci. I pár emocí nechybělo ve filmu, když jich mohlo být víc atd. No, pořád bych si něco našel a pitval bych dál, ale myslím, že vše podstatné jsem napsal už. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, ale věřím, že asi bude dechberoucí, tedy úplně jiná (čti mnohem lepší) než tento film AJ. Formální stránka nemá větších problémů, bohužel už mě začíná srát forma flashbacků, kór v situaci, kdy tvůrce nedokáže řádně chytit diváka za gágor. Obecně jsou skoky dále či blíže do minulosti vhodné pouze v případech, kde audience dostává neúprosný emociolání világoš, čímž mu tvůrce nechává vydechnout. Bohužel AJ se daří budovat atmosféru tíhy událostí jen obtížně, přičemž zmíněná strukturalizace příběhu k tomu přispívá měrou vrchovatou. A ona je to vlastně největší výtka. Jak by to bylo krásný a vyšponovaný, kdybychom byli svědky lineárního příběhu od dětštví, přes Olympiádu, leteckou válku, námořní survival, až po zajetí? Bohužel, nedá sa. Na přes dvou hodinách jsem netrpěl, ale díky podmáčenému střelnému prachu Unbroken doporučit moc nemůžu. 65% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení probíhalo ve městech Werris Creek, Sydney, Camden, Gold Coast, Kakadu Island, Ultimo, Moreton Bay, Blacktown a v Národním parku Fort Lytton v Austrálii. Filmovalo se od 21. října 2013. (willy1)
  • Louis Silvie Zamperini se uvedení filmu do kin nedožil. Zemřel  2. července 2014 ve věku 97 let po čtyřicetidenním boji se zápalem plic, jen pár měsíců před premiérou. (Tristan Rafael)
  • Keďže Jack O'Connell držal kvôli svojej postave prísnu kalorickú diétu, pri natáčaní scény, v ktorej dvíha trám nad hlavu dvakrát omdlel. (Arsenal83)

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama