Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s takovou koncentrací nesympatických herců. Dokonce i postavy, co mají být kladné (např. Muriel nebo její matka) jsou protivné a iritující. Člověk má chuť úplně všechny proplesknout a říct jim jedno velké ,,wake up"! Hlavní postava, které by mi zřejmě mělo být líto, je taková tlustá trapka, že naprosto chápu, proč je za outsidera. Upřímně - ani já bych se s ní nechtěl bavit a místo litování se, poslouchání ABBY a holčičkovském snění o dokonalé svatbě bych jí doporučil jít si zacvičit a udělat si make-up. To o čem mluvím se ještě dá snést v první polovině, protože je natočena v komediální nadsázce. Ale když se film překlopí do poloviny druhé a začne vážně řešit všechny problémy lidstva (lehký SPOILER) od rakoviny, ochrnutí, korupce, nevěry, imigrantství až po smrt blízké osoby, aby dospěl k převratnému poznání, že pravá láska a přátelství je to nejdůležitější na světě, je to už opravdu špatné a působí to jako horší díl Kroku za krokem. Je mi líto, tento kult mě minul. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Skutečný romanťák, který je o hledání skutečného štěstí a skutečného já (ne tedy takového toho pozlátka, které se nám sype na hlavy již delší dobu). Škoda jen, že natočit něco tak lidského má odvahu jen málokdo, no jo, málo velkých prsou, správných mír, dobrého šatu, hezkých ksichtů a plných kont, to se prostě zas až tak nenosí. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Austrálie rulez! Hořkosladkokyselá komedie, která nejede podle nějakého připitomělého mustru. Přitom využívá docela omšelé téma, jak nebýt věčným outsiderem a vymanit se z té "debilní díry, kde jsem se narodila a určitě tu nechci i zemřít". Muriel je typický venkovský balík, přitom fajn holka, kterou stačí jen popostrčit. Tím strkadlem je živelná Rachel Griffiths, které je šoufl ze všech těch nafintěných pipek, které byly omylem její spolužačky. A to jsem snesl i dabovanou verzi... "Jsi hrozná Muriel..." ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Pred Vianocami vyšla Muriel za nejakých Baťovských pár korún a ja som mal fakt radosť. Nakúpil som ju všetkým možným kamarátom s tým, že im konečne nedám žiadnu čistú depku a oni Muriel okomentovali takto: 1) sračka 2) no prepáč Fláji, ale toto stálo za 20min. pozerania 3) trochu som bol sklamaný (diplomat LubošKO :-))). No dobre, ak nemusíte Abbu, dobre, dobre, ak nemusíte lineárne vyrozprávané príbehy o "Popoluške", dobre, dobre (hoc je jasné, že Toni a Libuška sú každá z úplne iného cesta). Chce to kopu nadhľadu, nechce to žiadne veľké očakávania. A potom si Murielinu cestu jej oneskorenou pubertou užijete. Puberta vs. žena, ktorá vie čo chce, ale nevie, kde a ako to nájsť. Toni Collette, ktorá je proste z najlepších, s Rachel Griffiths, ktorá je kamarátka s naj libidom na svete, s ostatnými postavičkami, ktoré často hraničia až s karikatúrami, ale tak jedinečnými, že som ich proste miloval od začiatku do konca. Nie je to dokonalé, ale ak sa budete usmievať, tak je to proste ono...a ak si poviete NECH ŽIJÚ KAMARÁTI, tak to je presne tá pridaná hodnota, ktorá stojí za to...Za všetko hore napísané, za maminky, ktoré zostanú (ne)vedome uväznené vo svojich nedokonalých životoch (a za ich smutne pravdivé vykreslenie), za zoznamovaciu scénu na plavárni s Davidom Van Arcklom (tu je Toni neskutočná)...je toho dosť, na čom sa budete pochechtávať i toho, čo Vás citovo vyžmýka (ak tú líniu nájdete)...vrátane pocitu uväznenia vo vlastnom tele, vo vlastnej hlave, vo vlastnej rodine.. a za toto všetko 5 * ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě neskutečně ohromná Toni Collette, kdy jsem si ji v tomto filmu již před cca 12ti lety všimla a jen jsem byla v šoku, jelikož to, co v tomto snímku předvedla - za to měla dostat to největší ocenění :) Rodina, jakou měla postava Muriel v tomto filmu byla vážně příšerná a to, jak se ona snažila dostat do společnosti aspoň dalších lidí - bylo to obdivuhodné :) Celý ten film mi přijde jako "hodně špatný vtip" na rodinu s mnoha dětmi, které nechala pomalu až "zvlčit", jelikož mi každé z nich přišlo dá se říct až zdegenerované...Není to ani úsměvné, ale spíše k pláči...Skupina ABBA, která filmem proplouvá každou minutu je velice speciální vsuvka, ale alespoň to bylo to "stabilní" co v životě Muriel "Mariel" měla... Jen je hodně náročné pro mě hodnotit tento film z pohledu tématu, jelikož sama se vdávat nikdy nechci, tu posedlost nechápu a mám pro to svá jasná zdůvodnění. Proto mi posedlost ženy upoutat se k muži, v tomto případě opravdu kterémukoliv, přijde absurdní, stupidní a neskutečně pitomý :D Ale každý je nějaký :D Jsem ráda za ten závěr, jelikož se naše hlavní hrdinka nedala strhnout "leností" své rodiny a společností a rozhodla se konečně žít vlastní život a hodně věcí jí otevřelo oči :) Vrzající boty matky v nákupním středisku slyším jako teď :D ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama