Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jedno tomuto filmu nelze upřít - jen těžko kolem něj projdete bez povšimnutí. Tvůrcům se nějakým zázrakem podařilo každých 30 minut vykřesat ze změti trapnosti, klišé a karikaturní nadsázky civilní, dojemný okamžik, který celý ten cirkus na chvíli spojí dohromady. Zmátlo mě to natolik, že jsem dokázal 106 minut poslouchat ABBU a nakonec jsem vzdal jakýkoliv pokus o zaškatulkování nebo vyhodnocení. Máš to za tři, Muriel. A hodně štěstí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem tak náhodně nějaký filmy od protinožců a narazil jsem na tohle. Odrazoval mě už samotnej název, ale nakonec po přečtení některejch komentářů jsem se odhodlal na to podívat. No a ten film vůbec nebyl špatnej. Měl jsem obavy, aby to nebyla nějaká přeslazená romantická sračka, ale tohle je dost neobvyklá komedie. Hodně postav nedopadne zrovna nejlíp. Někdo skončí na vozejku, další spáchá sebevraždu... V závěru je tam trochu i nějaký to moralizování, ale celkově film vyvolá spíš úsměv. Navíc jsem taky viděl konečně Rachel Griffiths někde jinde, než jako Brendu v 6 feet under. Co se týče písniček od Abby, tak můj názor je neutrální (nenadchne, neurazí). Ale hudbu ve filmech beru jako takovej doplněk. Měla by se tam hodit, podtrhnout atmosféru, atd... Tady mi přišlo, že tam vyloženě nacpali písničky od Abby bez nějakýho ladu a skladu. Hlavně, aby jich tam bylo hodně. Přesto ty 4 hvězdy nakonec dám. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Film figuruje v tisícovke filmov, ktoré musíte vidieť než zomriete. Pritom navonok vyzerá ako stovky podobných svadobných romantických filmov. Ale to zase Muriel nie je. Je naopak tak nejako sa viac približujúca našej bežnej.realite. Balansuje medzi smutnými až tragickými momentami života, nebotyčnou trápnosťou a nadhľadovým humorom. Do toho porcia piesní skupiny ABBA. Vo výslednici príjemný film. Možno trochu nadhodnocujem, pretože takto nejako si predstavujem normálny, dobrý, jemne nadpriemerný film o predsvadobných peripetiách, no nakoľko v tomto žánri prevládajú neriedené výkaly, nazývajúce sa filmami, Muriel si určite 80% zaslúži. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Austrálie rulez! Hořkosladkokyselá komedie, která nejede podle nějakého připitomělého mustru. Přitom využívá docela omšelé téma, jak nebýt věčným outsiderem a vymanit se z té "debilní díry, kde jsem se narodila a určitě tu nechci i zemřít". Muriel je typický venkovský balík, přitom fajn holka, kterou stačí jen popostrčit. Tím strkadlem je živelná Rachel Griffiths, které je šoufl ze všech těch nafintěných pipek, které byly omylem její spolužačky. A to jsem snesl i dabovanou verzi... "Jsi hrozná Muriel..." ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

10. 1 2017 Dala jsem tomu šanci. Tohle fakt nedávám. 5. 11. 2019 Nechce se mi věřit, že mám něco takového na seznamu k vidění ... 7. 11. 2019 Třetí pokus, tentokrát opravdu do konce. Při prvních dvou pokusech jsem neustála prvních 15 minut. I teď přemýšlím, čím si tento film zasloužil ocitnout se na seznamu 1001 filmů, které musíte vidět ... Ať to beru z kteréhokoliv konce, stále vidím jen průměrný film, který se podobá stovkám jiných. Není ani vyjímečný, ani výborný, z meho pohledu není ani příliš dobrý. Nemám potřebu ho nějak hanět nebo na něm hledat chlupy, jednoznačně je natočený pro určitou cílovou skupinu, kde podle všeho uspěl. Pozitivní je určitě skvělá Toni Collette, která byla v kombinaci Rachel Griffiths nezapomenutelná, hlavně ve scéně, kde si střihly song od ABBY. Tím bohužel pro mě veškeré klady končí, nezaujal mě ani děj, který je příliš jednoduchý, ani charakteristika postav, která je příliš mělká. Zůstává koukatelný film na deštivé odpoledne, když nemáte do čeho píchnout a ostatní filmy už jste několikrát viděli. Pro mě další potvrzení faktu, že se můj filmový vkus od většiny diváků a autorů výše zmiňované knihy dost podstatně liší. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno