Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

stration 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film na hranici thrilleru a lehčího hororu. Výborní herci, výborný režisér, pěkná kamera, hudba a výprava se marně snaží zamaskovat slabý scénář. Ten příběh totiž těžko utáhne takovou stopáž. Prostřední část (no skoro hodina) je sice akční, pořád se něco děje, ale vy máte chuť posunout film o půl hodinku dopředu, protože je to nuda. Hlavní vyšetřovatel jezdí z místa na místo, pořád prší a děj se nehýbe. Konec je fajn, ale málo úderný. Prostě pointa podaná hrozně vlažně a odtažitě. Nebyl to špatný film a asi si ho budu ještě nějakou dobu pamatovat. Otázkou je, jestli v dobrém, nebo ve zlém. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka toho, jak úspěšně se může plýtvat talentem. Tvůrce parádních thrillerů / hororů jako jsou Thesis nebo The Others si podle vlastního (!) scénáře natočil tenhle absolutně nezáživný příspěvek do satanistických obsesí, navíc chladný jak čumák Hermiony Grangerové. Regression rozhodně nevyniká nijak zvlášť děsivou atmosférou, hlavní prostor tu bohužel dostává policejní vyšetřování, co se loudá z bodu A do bodu B a zase zpátky. A to já prostě nemusim. Co se týče závěru, satisfakci za předchozí nudu nečekejte, snad jen hanbatou dablérku té mudlovské šmejdky. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Regre(T)ssion. Amenábara mám medzi mojimi najobľúbenejšími režisérmi a preto mi je skutočne záhadou čo ho viedlo k natočeniu takéhoto zameniteľného, absolútne nevýrazného satanistického krimi Béčka. Tobôž, keď si ho sám napísal, zrežíroval, aj produkoval?! Tvorca tak výrazných thrillerov / hororov ako Thesis alebo The Others, prípadne vynikajúcej kontroverznej historickej drámy Agora, tentoraz ponúka iba nezáživný príspevok do satanistického subžánru, zameniteľný s ľubovoľnou kriminálkou z direct-to-video/VOD, prípadne až televíznej produkcie. Pritom predpoklady na slušný film tu boli viac ako dobré. Vynikajúci režisér, slušné obsadenie, aj dostačujúca technická stránka filmu. Tu však všetka chvála aj končí. Inak je Regression iba nudnou kriminálkou s jednou/dvomi slušnejšími scénami (tie v stodole), no vôbec sa nedarí budovať žiadnu atmosféru, nebodaj napäté scény a po prvej pol hodine to už iba nudí svojou monotónnosťou. Slabučká story totiž nedokáže utiahnuť takúto stopáž a tak sa tu od polovice pátranie točí v kruhu, dej sa nehýbe vpred, no a keď príde to záverečné kvázi šokujúce odhalenie, ktoré by chcelo prekvapovať snáď tak ako kedysi prekvapoval koniec Šiestemu zmyslu, tak to je podané tak nezvrušivo, že som mal pocit akoby Amenábar tento film natočil akoby na zakázku pre niektoré hollywoodske štúdio, bez akéhokoľvek jeho ďalšieho záujmu o film. Čo evidentne nenatočil, keďže to nie je hollywoodska produkcie a sám to produkoval a napísal. V takom prípade o to väčšia nechápačka čo ho k natočeniu/napísaniu Regression vlastne viedlo a prečo z toho nakoniec vzišiel taký film, ktorý nemá s jeho predošlou tvorbou a režijným rukopisom nič spoločné, aký vzišiel. CELKOVO: 2* (4/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

K Amenábarově thrillerové novince nejde bez spoilerů mnoho napsat. V průběhu děje jsem se vážně podivoval nad tím, že áčkový režisér natočil s áčkovým hereckým obsazením totálně béčkovou, brakovou satanistickou báchorku, u níž značná část její (upřímně, nemizivé) zábavnosti spočívá v porovnávání zamýšlených účinků jednotlivých scén s jejich účinky skutečnými. Fakt velká sranda a po většinu stopáže hororové guilty pleasure, protože tyhlety klišoidní blbůstky se satanskými kulty, rituály atd. mě baví. No a ke konci se to zlomí. Zdaleka ne dost, aby se z Regression najednou stal chytrý film, ale ani ne tak málo, abych vůči němu zůstal úplně pohrdavě výsměšný. Takže ani ryba, ani rak. Hodnocení třeba 60 %, ale dalo by se s ním hýbat oběma směry. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní jednohubka, která si hraje s divákem stejně, jako si hraje mysl s výtečným Hawkem.Jemu ale bohužel dojde mnohem později než vám, o co přesně jde a kdo má všechen ten bordel na svědomí.Sice škoda, že pointu rozluštíte asi po půl hodině filmu, ale já mám rád tyhle odvážný pokusy o něco nového i když v nich vlastně nakonec najdete klišé tak jako tak. Pokud od toho nebudete čekat nadupanej satanistickej horor, můžu to vřele doporučit už jen kvůli faktu, že z Hermelíny vyrostla epesní nabíječka.69%. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Natáčať sa začalo presne na 24. narodeniny Emmy Watson na University of Toronto Mississauga, ktorá v ten deň na sociálnej sieti napísala: "Dnes je prvý deň natáčania Regression - veľmi cool darček k narodeninám xx." (Arsenal83)
  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama