Reklama

Reklama

Bojovníci severu: Sága Vikingů

  • Švýcarsko Northmen: A Viking Saga (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když loď s Vikingy ztroskotá na nehostinném pobřeží Anglie, má posádka jen jednu šanci na přežití – probít se nepřátelským územím na sever země, kde mohou získat novou loď. Když ale zmasakrují karavanu vezoucí cenný náklad, stávají se lovnou zvěří... (Bohemia MP)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (104)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čistá oddechovka s krásnou přírodou, líbivým vizuálem a slušnou hudbou. Kladem jsou bojové scény, i když mnich, byť měl co dočinění s Pikty, do příběhu se svým bojovým uměním nezapadá. Na fakta se nehraje, jsem se divil, že neměli rohaté přilby (jelikož ty jsou mýtus). Vikingové si diváka moc nezískají (poměrně dlouho mi bylo jedno, zda všichni zařvou, nebo ne), ale zase jsou pěkně zarostlí a špinaví, jak se patří. Moc mi nehrály různé časy, kdy stačili Vikingové vyrábět pasti a ještě mít náskok, ale čert to vem. A hlavní hrdina měl být superman, já ty otloukánky nemusím. Celkově jsem se navzdory všem nesmyslům bavil a film mi pěkně utekl. Na závěr kontrolní otázka: lze dál bojovat s probodnutým krkem a před tím ještě zkoušet vydržet co nejdéle bez nadechnutí? Ano, lze... Ovšem vodopád za to stál! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě,že úplně blbý to nebylo,ale má to všechny atributy akčních béček,záchrana v poslední vteřině,oživlej mrtvej,děsně přehrávající záporák-tady Ed Skrein,kterej se i se svym bráchou tvářili opravdu retardovaně.Ale film vodsejpá,nebere si servítky,a když nečekáte žádnou podivnost typu Madse ve Valhalla rising,budete celkem spokojený.60%. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Úplně nejvíc hloupoučké to nebylo. To je nutno si přiznat. To ale neznamená, že budu zavírat oči nad tím jak si autoři ulehčovali práci kde mohli (akce = střih, střih, střih, střih... když už nevíme kudy kam tak "kde se vzala, tu se vzala"... nebo ty kopance s časem a prostorem... postavy se občas "teleportují" jinak by nemohlo jí vše tak rychle/pomalu ;)). Dívá se na to ale hezky. Je to nenáročné a roztomilé. Modelkoidní postavy fungují a sem tam ta krev taky vystříkne. Prostě normál... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svižně natočená severská vykosovačka s perfektním střihem a choreografií osobních soubojů.Jako by někdo natočil Skyrim bez rozpočtu, ale s nadšením a režisérským umem.Hlavní hrdina je sice trošku pako, protože ho buď věčně někdo zachraňuje, nebo se za něj obětuje aby mu ve finále hlavní záporák dal 2x po sobě přes držku a zase ho musel někdo na poslední chvilku zachraňovat a to je hlavní záporák děsivě přehrávající Ed Skrein, který si asi myslel, že je Batman, jinak si ten jeho mongoloidní hlas vysvětlit neumim.Claudio Fäha stojí za to sledovat do budoucna, jeho Sága Vikingů strčí hravě do kapsy i nedávno natočené Sword of Vengeance, kde se nejen opět ztrapnil Ed Skrein, ale např. i náš světoběžník Karel Roden.60%. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že jde o takovou pohádku, kdy se parta vikingů snaží dostat z bodu A do bodu B. Co oceňuji, tak je parta okolo hlavního mazlíka. Je to sympaťák a to se dá říct o všech. Navíc když už dochází k likvidaci jednotlivců tak je to chytře vyřešeno a ti kterým jsem alespoň já fandil vydrželi dlouho. Jen postava mnicha by určitě měla větší epičnost kdyby byla starší. Když se vrátím na začátek, tak zmíním i největší problém snímku. Tím, že jde opravdu tak trosku o pohádku, tak souboje jsou problém. Naprosto šílený střih a k tomu snaha neukázat vůbec nic co by mohlo doživotně ublížit někomu, kdo třeba ještě nikdy neviděl krev, sráží hodnocení dolů. Ale co naplat když pro Vikingy a podobný věci mám slabost. tak tu čtvrtou dám a k tomu 70 procent. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Jižní Africe a v Německu. (Terva)
  • Když Kenu Dukenovi (Thorald) pro natáčení filmu připevnili umělé vlasy, dostal k nim sadu pěti přípravků na jejich údržbu. Po zjištění, kolik práce obnáší umýt si vlasy tak, aby vypadal jako nemytý viking, se rozhodl, že si po dobu natáčení filmu nebude vlasy mýt vůbec. (Terizek)
  • Johan Hegg, který si zahrál jednu z hlavních postav, je zpěvák z deathmetalové kapely Amon Amarth, jež se zabývá vikingskou tématikou. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama