Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mně osobně tenhle film příliš nefungoval (v žánru etnických komedií je pro mě nedostižná Moje tlustá řecká svatba), okouzlení Beckhamem zrovna neprožívám, spíše mě odrazuje a odpuzuje jakožto podprahová mediální hvězda, která na vás útočí ze všech stran, ale zajímavé bylo dějové zasazení do indické komunity žijící v Londýně a nebollywoodský příběh náctileté dívky milující fotbal a snažící se v něm dokonce prorazit. Může být ještě nějaký větší symbol ženské a etnické emancipace? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Náhodou, mně se to líbilo. Od filmu jsem čekala odpočinkovou zábavu, nic převratného, a toho se mi také dostalo. Sice mi vadila vychrtlá Keira, ale třeba indičtí herci byli fajn. Fotbal jsem si vždycky ráda zahrála a mám k němu trochu vztah, proto se mi na film koukalo poměrně dobře. Sem tam vtipné scénky a dialogy vše hezky doplnily. Uznávám, není to nic, co by vás posadilo na zadek, ale pokud nic neočekáváte a překousnete někdy pár trapnějších věcí, příjemně se u toho uvolníte. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Bend It Like Beckham je pôvabná komédia, ktorá vám pripomenie, že sa nemáte vzdávať a máte ísť za svojimi snami. Kultivovaný, jemný humor ťaží režisérka Gurinder Chadha z kontrastu dvoch diametrálne odlišných kultúr. A s hercami to vie ako málokto iný. Hlavne mladú Parminder Nagra si zapamätám. Ak máte radi osobité komédie s britským nádychom, veríte že sny sú uskutočniteľné a prípadne ste tak trochu nepochopený outsider, neváhajte. Billy Elliot to síce nie je, ale rozhodne je to film, ktorý vám niečo dá. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Billy Elliot pre popkorňákov; pre ostatných veľmi príjemná nevulgárna komédia, ťažiaca z kultúrnych rozdielov babylonizovaného Londýna. Najvtipnejšie na celom filme sú súboje generácií a odstraňovanie predsudkov rodičov (špeciálne matky sú poriadni "mimoni"). Myslím, že všetkým hercom role výborne "padli" a i keď réžia nie je prvotriedna, pár vydarených okamihov sa nájde. Problémom ostáva trochu prestrelená stopáž, nebyť jej, idem možno i vyššie, lebo takýchto pohodových filmov je ako šafranu.8/10 ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film o futbale, o priateľstve, o láske a najmä o rozdieloch v národnostiach. Zaujímavo režisérka prepojila anglickú a indickú kultúru. Celý film vo mne vzbudil pocit osvieženia a chuti zahrať si futbal. Soundtrack bol veľmi dobrý Texas atď. Príbeh mal síce koniec, ktorý sme predpokladali ale napriek tomu ma zaujal, že som nevstala zo stoličky. Herci hrali veľmi dobre, pre mňa skutočnosť, že tam bola Kiera zvýšila hodnotenie o 1 hviezdičku. No a netreba sa pýtať, čo ma na tomto filme zaujalo asi najviac. No predsa futbal. a ešte Johnatan Rhys-Meyers, ale ten je až na druhej koľaji. Jeden z najlepších teen filmov, čo som videla 100% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Filmový ženský tým Hounslow Harriers ve skutečnosti neexistuje, ale většina filmových hráček jsou skutečné profesionální fotbalistky. (Morien)
  • Jess (Parminder Nagra) při jednom zápase dostala červenou kartu, ale hned v následujícím zápase nastoupila, přestože to pravidla vylučují. (Pepy)

Reklama

Reklama