Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (219)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Filmy Joea Wrighta se mi vždycky vcelku líbily, hlavně taky proto, že si umí vybrat dobrý materiál. Ale u tohohle filmu jsem si celou dobu říkala, proč mu sakra nikdo neřekl, že tohle je pořádně blbý nápad? Hudba vykradená z Jak vycvičit draka, naprosto nesmyslné využití písniček od Nirvany a The Ramones (to si hráli na Moulin Rouge nebo co?), jedno klišé za druhým, scénáristické berličky, za které by se měly lámat ruce, přehnaně barvotisková triková výprava... Prostě čeho je moc, toho je příliš. Jedna hvězda za Garretta Hedlunda, pro kterého mám slabost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║Tržby USA $35,088,320║Tržby Celosvetovo $128,988,320▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,823,275 ║ Tržby za predaj DVD v USA $6,816,365 ║ po Jupiter na vzostupe ďalšie filmovo prázdne fiasko, opäť sme tu mali v celku zaujímavé ukážky, ktoré lákali na veľké dobrodružstvo a výborné 3D a nakoniec ostal len digitálny obal bez poriadného deju, postáv a iskry, k tomu miestami moc prefarbičkované, hlavne tie pestrofarebné doslova cirkusové stany bili do očí, rovnako tak oblečenie podaktorých, počítačový kostlivcový kohúti boli fakt otrasný, herecky nikto nejak zvlášť neuchvátil, digitálny obal bil do očí na každom kroku, občas zlý neprehľadný obraz alebo strih, jedine hudba od Johna Powella vyčnievala a 3D bolo fajn ale to je strašne málo, sklamanie - a Joe Wright mi len potvrdil že je len priemerný režisér ktorý si každým ďalším projektom len viac a viac kazí povesť /videl v kine 3D verziu: 50%/ ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Priznám sa k tomu filmu ma viedlo obsadenie H. Jackmana a nebolo to práve najhoršie. Čo sa týka príbehu a celého fantazy obsadenia nie je to nič extra, ale čo extra bolo a to teba, že sakra bolo, bola hudba v tomto filme. Scéna, keď piráti priviezli Petra do skalnatého kontinentu a tam všetci spievali, bola perfektná (Pan Original Soundtrack 05 Smells Like Teen Spirit) . Aj ďaľšie hudobné aktivity Johna Powella vyzneli dobre, taže preto som sa priklonil k 60%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Have you come to kill me, Peter?" Welcome to Neverland! Jako příznivec Země-Nezemě jsem se na nového Pana těšil. Je pravda, že dnešní móda je recyklovat starší pohádky, a i v tomhle případě Petr Pan není vyjímkou. Nicméně hned začátek upoutá hezkou vizualizací a prostředí sirotčince a Londýna je hezké. Jakmile se Petr (Levi Miller) dostane za tou druhou hvězdou vpravo, tak svět začíná být až křiklavě barevný. Což byla Země-Nezemě vždy, takže tady na vině koncept rozhodně není. Dá se říct, že herecké obsazení je lákavé. Samozřejmě myslím Jackmana a Maru. Přičemž Wolve... Hugh je vcelku poutavou postavou piráta Černovouse. Na druhou stranu zmalovaná princezna Rooney je mu skvělou soupeřkou, ať už na kordy nebo herecky. Nejlepší věc na novém Panovi je hudba. Soundtrack totiž skvěle dokresluje pohádkovou atmosféru. Krásné chóry i decentní melodie. Powell rozhodně ví, co dělá a tak je hudba nejlepší stránkou filmu. Příběh ať už za začátku napínavý, tak ke konci skřípe. Možná je to díky trošku uspěchanému zakončení. Nový Pan díkybohu není příliš infantilní, a místy dokonce skutečně pobaví. Humoru není moc, ale stačí, aby se divák zasmál. Pro mě osobně je i velké plus, když film odkazuje na starší filmy. Viz. Smi a narážky na Jamese Hooka. Pan možná vážně dokázal, že vrátit do téhle skvělé fantazie se dá ještě jednou a bez větších vad na kráse. Takže ano, nový film mě velmi potěšil, protože dokázal ne 12-ti letému klukovi splnit sny, ale dokázal to i mě a to jsem o deset let starší. Kéž by víc takovýchto prequelů, měla takovouto něžnou a přitom pracovitou ruku. „Neboj on není pirát… Teda aspoň zatím ne.“ (80 %) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nějak nemůžu přijít na to, co je na tomhle Panovi až tak špatně. Je to barevné, je to hektické, pěkně ozvučené a je to i solidně zahrané. Ale je to také nesmírně přeplácané, až moc logiku postrádající a asi i díky právě tomu děsivě nezáživné. Jediné, co jakž takž zaujme, je Smells Like Teen Spirit zpívající Hugh Jackman. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)
  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama