Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (219)

novoten 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která se nestane stálicí, ale duši v sobě má tak upřímnou, že mi stačil jediný pohled do Petrových očí, abych věděl, že jsem v Zemi nezemi opět oním stejně ztraceným chlapcem jako před lety. Největším překvapením je absence přímého navázání na klasický příběh a motivace postav jsou oproti němu v rámci rodinnějšího přístupu méně vyhrocené, ale přetavení do téměř klasicky střižené dobrodružné podívané charakterům J. M. Barrieho v žádném případě neškodí. Nejzásadovější milovníci předlohy asi u zpívajícího Hugha Jackmana narazí, ale já neměl šanci mu odolat. Pořád totiž věřím na víly a na neopakovatelná kouzla, která jejich prach přináší. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

PAN-a boha, to tu zase niekto niečo pekne pokašľal. Pri Panovi obzvlášť platí, že dať na film obrovské množstvo peňazí nestačí, keď mu režisér nevnukne vlastnú víziu a nenatočí to ako obyčajný produkt na zákazku od štúdia. Panovi sa síce nedá odoprieť perfektná vizuálna stránka, je dostatočne veľkolepý, výpravný, má fantastické efekty, skvelú kameru, pompéznu hudbu, ale čo z toho, keď to je celé úplne bez života, chýba tomu akákoľvek iskra, tempo alebo záujem o aspoň jednu z postáv alebo samotný príbeh. Keby išlo vyňať iba to dobré, tak by úplne stačili dve veľké akčné scény a ten zvyšok by tu vôbec nechýbal. Ten film totiž nemá žiadnu vlastnú „tvár“, Hugh Jackman v podobe zloducha nevhodne napodobňujúci Johnnyho Deppa z Pirátov z Karibiku je úplne mimo a samotný príbeh - prequel k Petrovi Panovi asi nikto netúžil vidieť, pretože táto látka jednoducho nepotrebuje rozširovanie nijako pútavého sveta. Nehovoriac o tom, že asi tri krát som mal pocit, že tu na seba nenadväzujú nielen jednotlivé scény, ale chýbajú celé pasáže (napríklad pri nájdený stroskotanej lode, kde jedna z trojice hlavných postáv z ničoho nič v sekunde odíde). Výrazne tak baví až záverečná pol hodinka počas veľkolepej akčnej scény s lietajúcou loďou pomedzi kryštály, ale dovtedy to je nevýrazné fantasy dobrodružstvo, ktoré okrem profesionálne natočených veľkolepých trikových scén nemá nič. Žiadne kúzlo, čaro, atmosféru. A to je v takomto príbehu plnom kúziel dosť na pováženie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Hned jak se hlavní hrdina dostal do Země Nezemě, napadlo mě srovnání s prvními Letopisy Narnie (2005), Alenkou v Říši divů (2010) nebo s Mocným vládcem Oz (2013). Opět "epická" fantasy plná barevných drahých efektů (že se v jejich záplavě člověk ztrácí), s pěknou hudbou (od Powella jsem ani nic jiného nečekala), kterou jsem si ale v záplavě výbuchů a zbytečného blábolení neužila, a ani příběh není příliš zajímavý - hlavní hrdina se dostane do bájné říše, je vyvolený, jeho návrat byl předurčen, s podivnými přáteli má svrhnout tyrana...). Nebylo těžké uhodnout, jaký zvrat přijde a jak to skončí, a ani nepřišlo nějaké překvapení, nic navíc. A taky je ten film hrozně krátký, jako by to všichni chtěli mít rychle za sebou. Nejlepší věcí na filmu bylo obsazení, bohužel trestuhodně nevyužité. 5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokud rodinná pohádka, dávám přednost tomuhle před animáky. Krásná Rooney Mara, Výborný Hugh Jackman a šikovný nadějný mladý Levi Miller. Chválím i krásný barevný vizuál ( krokodýl úžasný) a příjemné tempo. Sice se Pan nechytá na Jacka s obry a Čaroděje ze země Oz, pořád se jedná o příjemnou rodinnou "infantilní" zábavu. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nevěděl, co přesně od tohoto filmu čekat a to, co jsem nakonec dostal, je... no, pro mě rozporuplné. Herecky nádherně obsazené, Rooney Mara je tu skvělá, vizuálně jsou to krásné orgie, ale přesto mi to přišlo nesmírně ploché a vlastně jen jako film na efekt, kde mi chybělo to, co má příběh s Peterem Panem mít - okouzlení dětstvím a ta krásná bezstarostnost. Tohle zde prostě nebylo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)
  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)

Reklama

Reklama