Reklama

Reklama

Akame ga kill!

(seriál)
Animovaný / Dobrodružný / Drama / Fantasy / Horor / Psychologický
Japonsko, 2014, 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Tecuja Taširo (komiks), Takahiro (komiks)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Sóma Saitó, Sora Amamija, Jú Asakawa, Mamiko Noto, Jošicugu Macuoka, Hitomi Nabatame, Kana Hanazawa, Hozumi Góda, Eidži Takemoto, Masami Iwasaki, Satoši Hino (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Mladý bojovník Tacumi se vydává spolu s dvěma přáteli do hlavního města císařství, aby získali peníze pro svou chudou vesnici. Cestou však Tacumi narazí na členy nechvalně proslulé odbojové skupiny zabijáků s názvem Night Raid, kteří jej přesvědčí o prohnilosti hlavního města a aristokracie. Tacumi se tak rozhodne přehodnotit své původní záměry… (Hromino)

(více)

Diskuze

s3DimenT

s3DimenT (hodnocení, recenze)

Tož som to práve dopozeral, zmákol som to za 3 dni a musím povedať, že som mierne sklamaný z konca. Celý čas som čakal, že tá soška čo dostal na začiatku keď odchádzal z dediny bude nejaký "prastarý posvätný mocný item" a že to aspoň pri konci v boji s mladým cisárom rozbalí spolu s nejakým kulervoucím  soundtrackom pri ktorom mi naskočia zimomriavky. A ono nič... Chlap umrel..  Inak anime v pohode, obstojná 4, len ten koniec bol na facku :(

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

HDeer

HDeer (hodnocení, recenze)

tomb13

Manga sa uzavrela obdobným spôsobom ako anime, aj keď konca sa dožilo o zopár postáv viac. Pokračovanie je veľmi nepravdepodobné. Väčšiu šancu má azda spinoff mladej Akame, ktorý začal vychádzať niekedy v druhej polovici pôvodnej mangy a pokračoval ešte aj nejakú dobu po jej uzavretí. 

tomb13

tomb13 (hodnocení, recenze)

je tu šanca 2 serie ?  alebo viete či ma manga pokračovanie alebo  jej tvorca ho planuje ? osobne by som uvital pokračovanie v zmysle že by akame hladala sposob ako oživit mrtvych a našla by sposob ako zmenit minulost naprikald stym teigu čo mal premierov syn čo umožnuje cestovanie priestorom že by našla vo vesmirne sposb  ako cestovat i časom :D možno nad touto možnostou pokračovania uvažoval i tvorca pretože ked chcel tatsumi oživit tých svojich kamaratov na začiatku anime tak ho ostatný uistili že to nejde pomocou teigu i ked sami nevedeli čo všetko ktore teigu dokaže

na příspěvěk reagoval HDeer

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Tvl vzdyt ten soundtrack je uplne nevyraznej az ke konci je tam neco slyset ale nic kulervouciho...Proste se to u me nechyta:) navic kdyz sem si pustil toho Berserkra tak hnedka prvni opening je tak luxusni ze to tohle uplne zastinilo:)

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Ne ze by byl nejhorsi na svete ale z tech anime co sem vypsal ,,me osobne tohle OSTcko prirostlo nejmin k srdci...Takze tak ....Jinak Yoshi tedka si davam repete Berserka(pac uz si to vubec nepamatuju ale vim ze to bylo dobry) tak je mozny ze tohle pojde zase rychle pric z moji topky;)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak právě soundtrack je určitě nejhorší z těch anime co sem vypsal:) Ten co si sem hodil ty je slušnej ale na OST z Shingeki no kyojin se to prostě nechytá ani náhodou :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Tak Fate je nahodou epicky tohle je epicky az ke konci:) Ale jo Yoshi uznavam ze tohle je pecka ale.... :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Slušný tvl dost slušný..ale nemužu se ubránit pocitu že to je asi nejhorší anime co sem za poslední dobu viděl(ne že by bylo špatný ale podle mě nedosahuje kvalit Fate/Zero...Attack on Titan a Parasite) ale do topky si to asi hodim místo Naruta kterej mě dosti nasral:)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

Harroc

SPOILER Tak asi takhle, v momentě, kdy uspěchaně umřel Lubbock a rozseknul hned v zárodku celý Wild Hunt takovým způsobem, že bylo jasné, že s nima tady moc akce nebude, prostě v momentě, kdy se odklonili od mangy mi bylo jasné, že to asi dopadne všelijak a že asi budu jakožto čtenář mangy zklamaný. Nakonec to nebylo zas až tak hrozný, zkrátka čekal jsem to mnohem horší... Jasně, to že sejmou Tatsumiho (nebo spíš, že umře hrdinskou smrtí) jsem tak trochu nečekal a že to nakonec nevydejchá Leone bylo asi jediný malý překvapení posledního dílu, ale to že skape Susano (který umřel i v manze), Kurome, Esdeath (umřela moc hezky), ministr Honest a i ten zparchantělý císař to se dalo čekat. No a na druhou stranu Akame to přežít asi musela, jinak by název nedával smysl, co se Najendy týká, někdo prostě musel přežít aby mohl zavést změny a aby ten boj (revoluce) dával nějaký smysl (ale nějak jsem čekal že to bude Tatsumi...), a co se týká Runa a Wava z Jaeggers, tak to byly vlastně kladné postavy akorát na špatné straně. Wave byl takový druhý Tatsumi, který ale neviděl zkorumpovanost systému a Run byl prostě učitel co mu povraždili studenty a co chtěl změnit systém zevnitř, což má v jistém smyslu i logiku, takže to, že to chlapci přežili mi vážně nevadí... Jak už píšu, čekal jsem to mnohem horší a za všechna ta překvapení ať už byla povětšinou nepříjemná a zvraty si to ode mě ty 4* asi zaslouží...

Harroc

Harroc (hodnocení, recenze)

SPOILER: Koho ještě naštvalo, že kromě Akame a Najendy všichni umřeli a zároveň 2 z Jaeggers přežili?

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

HDeer

HDeer (hodnocení, recenze)

Tak je to tu, koniec. Ľutujem toho odklonu od mangy, pretože seriál by bol teraz tak ešte pri Shurovom zoskúpení Wild Hunt, a asi tak polovica tých čo zahynuli, by bola ešte stále s nami, pripravená na prípadne pokračovanie. Zvláštne, mal som pocit akoby začiatok tak trochu naťahovali a bum, od 17 epizódy neskutočné zrýchlenie, so smrťou charakteru za charakterom. Rozumiem, obmedzujúce rozpočty. Lenže aj v zredukovanej verzií to mohlo byť omnoho lepším a to je škoda. Zrejme teda ostanem pri predlohe, ktorá má ešte nejaký ten čas do svojho konca.

Jeoffrey

Jeoffrey (hodnocení, recenze)

SPOILER - Tak to mě zase štve obsazení do posledního souboje, jestli jsem chtěl aby tohle někdo přežil, tak to byly tyhle dvě, obě jsem si je hodně oblíbil, ze všech zúčastněných jednoznačně nejvíc (+ bych ještě přihodil Kurome) ... Navíc když bych si měl vybrat, tak bych radši bral verzi Esdeath ga Kill ! což je ale dost nepravděpodobné, protože se to jmenuje, jak se to jmenuje, takže mě poslední episoda rozhodně pěkně naštve, snad to aspoň bude "epic death"...

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

Hlavní věc, která mě zaráží, je, proč se to anime jmenuje po Akame, o který to skoro vůbec není. To už i ta Mine dostává mnohem víc času na obrazovce. No, třeba všichni pochcípaj a zbyde Akame, no. :D

na příspěvěk reagoval Akira777

HDeer

HDeer (hodnocení, recenze)

V prvom rade sa nemôžu držať žiadneho námetu, nakoľko sa jedná o presné spracovanie manga predlohy. V druhom rade sa čudujem, že s tvojimi výhradami seriál pozeráš. Už od samého začiatku si si mohol všimnúť, že Akame ga Kill! sa miesto nejakého plnohodnotného príbehu zaoberá psychológiou postáv, vďaka čomu je aj napriek konceptu oproti zvyšku anime pomerne originálnym. Postavy sa nedajú jednoznačne charakterizovať ani za dobré ani za zlé, vďaka čomu sa divákovi veľmi skoro naskytne možnosť vytvoriť si vlastný názor, presne tak ako si si ho vytvoril aj ty. Téma korupcie či oligarchie taktiež veľmi aktuálnou. Pokiaľ si názoru, že Tatsumi prišiel o rodinu, zjavne ti niečo ušlo viď http://akamegakill.wikia.com/wiki/Tatsumi nakoľko o jeho rodine sa doposiaľ nehovorilo a jediný kto zomrel boli jeho dvaja priatelia, spolu s ktorými sa vydali zachrániť rodnú dedinku.   

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

kedluben666

Jakej jinej pohled bys očekával? Copak ti moje přirovnání k Ichigovi na pozici Leone nesedí? On taky neni zrovna nejchytřejší.

 

Ten obrázek jsem nevyfotil v anime sám, je to docela populární WTF z Redditu a viděl jsem to třeba i na Facebooku Raye Williama Johnsona. Sám jsem musel dohledat, z čeho to vlastně je - je to z Ichigo Mashimaro.

kedluben666

kedluben666 (hodnocení, recenze)

Saraph

Pokud stále sleduješ, tak by si měl/a na leone uplně jiný pohled, začala kecat blbosti jako Tatsumi... Kdyby se drželi žánru a námětu, že Tatsumi je kluk, kterému bohatí lidi zabili rodinu a on se chce pomstít. Kdyby to bylo čistě o vraždění a né sakra o tom, jak Tatsumi každý díl připomíná, kdo umřel, na jeho rodinu úplně zapomněl a začal dělat i říkat totální sračky.

Škoda :) mimochodem, ta tvá profilka je též z nějakého anime, že?

na příspěvěk reagoval Saraph

Saraph

Saraph (hodnocení, recenze)

kedluben666

Já už dávno vzdal hodnocení anime podle hlavních protagonistů. Je už to asi takovej trend dát tam nějakýho děsně obyčejnýho a klišé kluka, co spíš dává těm ostatním postavám důvod se tam nějak předvést. Leone ta je spíš takový ztělesnění toho, co bývaj v tomhle žánru často kluci. Nejvíc mi připomněla asi Ichiga z Bleache, prostě „vlítnu tam a rozsekám je".

na příspěvěk reagoval kedluben666

kedluben666

kedluben666 (hodnocení, recenze)

Jak někdo vůbec mohl toto anime ohodnotit více jak dvěmi hvězdičky?

Hlavní postava, Tatsumi, který při smrtelným boji zakřikne nesmyslnou blbost typu "spravedlnost je moje víra" nebo třeba "budu bojovat za přátelé" pak je tam nějaká úžasná scénka a on řekne "ten zemřel, ta zemřela ,ten zemřel, už nikdo další protože spravedlnost je priorita" UŽ TOHO MÁM PO KRK! Hlavní postava je ze všech nejslabší a nejhorší..

Leone je taky dost stupidní a o ostatních ani nemluvím, jediný Susanoo je normální, protože skoro nic nenamluví a je to "robot" :)

na příspěvěk reagoval Saraph

Reklama

Reklama