Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 2

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Djanga mě dokázal Tarantino zaujmout i přesto, že jeho tvorbu ani westerny nevyhledávám, za což dávám velkej palec nahoru. Jenže se Tarantino opět neudržel a zbytečně natáhnul stopáž. Držet diváka v napětí a zvědavosti se jakžtakž daří, ale seznamovačka s postavama tvořící přes polovinu téměř tří hodinový stopáže, je dost šílenej nápad a častá recyklace vtípků nebo hlášek (dopis od prezidenta nebo Jacksonova negrovitá postava) případnou nudu ještě umocňuje. Dlouhej úvod je však aspoň uspokojivě vyváženej akčnim, napínavym a tradičně krvavym závěrem. Za povedený hlášky, herecký obsazení a slušný finále třetí silná hvězda. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Roztiahnuť takúto báchorku takmer na tri hodiny si môže dovoliť fakt jedine Tarantino. Ukecaná prvá polovica, kde sa defacto nič nedeje ma ale paradoxne bavila viac než druhá, kedy začnú vybuchovať hlavy, tá už ma nemala čím prekvapiť. Dialógy sú totiž štandardne na vysokej úrovni a sú servírované plnotučnými postavami (Kurt Russel!). Bavilo ma hádať, kto akú agendu v skutočnosti vedie, no na konci sa bohužiaľ ukázalo, že celá story je omnoho triviálnejšia, ako som dúfal a navyše po ľahkom zamyslení ani nedáva veľmi zmysel. 7-/10 ()

papaprochy 

všechny recenze uživatele

Jsem velký příznivce Tarantina. Vždy jsem jím byl. Po Pulp fiction, Hanebných panchartech a Nespoutaném Djangovi jsem si však říkal, že nic lepšího už napsat a natočit nemůže. No, a měl jsem pravdu. Osm hrozných je silně průměrný film, který těží hlavně z filmů předešlých a ze slavného jména režiséra. Děj je situován v nádherné přírodě, avšak dialogy bývají až příliš "tarantinovské"- rozumné a s chladnou hlavou. Spousta hlášek a plot twistů je v podstatě vykrádačka z minulých děl. Čtyři hvězdy dávám hlavně kvůli Sam L. Jacksonovi a překvapivě dobrému Tatumovi. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Americký film situovaný do zasněžené odlehlé oblasti někde ve Wyomingu těsně po skončení americké občanské války. Už od počátku není nikdo na pochybách, kdo seděl na režisérské židli, neboť Tarantinův rukopis, mám na mysli typické dialogy a dominující akční scény v závěru, je zcela zřetelný. Přestože mnoho diváků s nelibostí komentovalo délku snímku a absenci krvavých scén v první polovině filmu, já osobně s tím nemám problém a naopak považuji odsunutí toho nejzajímavějšího na konec jako mistrovský nápad a geniální vyvrcholení dramatu. Hlavní postava major Warren, v podání dokonalého S. L. Jacksona, se připlete do předem promyšlené akce na osvobození nebezpečné vražedkyně, jež je polapena zkušeným lovcem lidí Johnem Ruthem. Vousatého lovce zločinců, na jejichž hlavy je vypsána odměna, hrál velmi přesvědčivě K. Russell a v roli spoutané a k soudu deportované Daisy se představila J. J. Leigh a tito tři spolu s Jacksonem na mě herecky zapůsobily nejvíce. Vrchol snímku se odehrává v jedné prostorné místnosti, kam se hlavní hrdinové uchýlili před bouřícím blizardem a která je už obývána neznámými muži s nejasnými úmysly. Jednu z těchto tajemných osob hrál M. Madsen. Tříhodinové drama plné klasických Tarantinovských hlášek a zejména jeho brutální závěr v dusivé atmosféře uzavřeného prostředí na mě zapůsobilo dostatečně na to, abych udělil maximální hodnocení. ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Tarantino v parádní formě! Ani minutu jsem se nenudila (a že těch minut bylo skutečně požehnaně!). Své udělala jak výborná kamera, tak koncert tónů (nejen) mistra Morriconeho. K tomu jeden herecký výkon lepší než druhý. Zkrátka skvělá práce!!! Jeden z nejlepších zážitků z v letošním roce viděných filmů a další snímek do řady "oblíbenců". ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Tarantinovi uznať. Točí iné filmy ako ostatní a točí ich parádne. Preto je radosť čakať na každý jeho ďaľší počin. Pri Hateful Eight je trošku na škodu, že posledný akt je omnoho silnejší ako prvé dva. Niežeby prvé dve tretiny boli zlé, ale tá posledná je proste krasojazda plná mŕtvol, krvi a nekompromisného násila, tak ako to pri Tarantinovi máme radi. Je ale fajn, že to všetko predtým pripravuje pôdu na šťavnatý záver a okrem skvelého hereckého obsadenia zážitku dopomáha perfektná kamera a hudba. Prvýkrát si Tarantino nielen požičal hudbu od Morriconeho, ale nechal si ju ním priamo pre tento film zložiť. A tá sa tak podarila, že si Morricone za soundtrack odniesol Oscara, Zlatý Glóbus, BAFTU a tonu ďaľších cien. Tarantino takisto netrocharil, keď film natočil na anamorfický 70 mm filmový pás, čím dosiahol formát 2.39:1 - týmto spôsobom bolo v histórii predtým natočených iba 10 filmov a Tarantino použil tento postup po 50 (!) rokoch (naposledy tak natočili Khartoum v roku 1966). Ja som si to v kine užil a budem potrebovať druhé pozretie na lepšie zhodnotenie tejto Maestrovej chuťovky. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není středoprooudý snímek a taky na něj musí mít člověk náladu, ale Tarantiono je mistr zápletky a zvratů. konec filmu se topí v krvi, ale není to klasická Tarantinovka. Upřímě těžko tomu něco vytknout, trochu bych to prostříhal, ale jinak parádní úlet ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Nechcete si spolu udělat sněžné anděly?" Tarantino...takže nadsázka, drsný humor a spousta krve. Ale také opravdu hodně, hodně kecání a tradičně extrémní délka. Tentokrát za 3. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Tarantino...pokud někomu stačí, že slyší 200 krát slovo negr a 1000 hektolitrů krve ( naprosto zbytečně), tak musí být u jeho filmů v extázi.Ale tady to bylo tak přepálený, že to vypadalo spíš parodicky, než hnusně.Takže pokud je Osm hrozných parodií na něco, tak jsem to nepochopil. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Necelé tři hodinky pro tenhle film bylo víc než dost. Některé části jsou až moc dlouhé, což bylo na škodu. Závěr je skvělý, ale čekat na to dvě hodiny, to se nevyplatí. Quentin chtěl ubrat akci, která kralovala v Djangovi a naopak přidal dialogy, kterých bylo přehršel množství. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Spolu s Djangem za mě nejlepší Tarantinovka! Ta nádherná kamera, romantická zimní krajina, výborné herecké výkony (Russel) a skvěle napsaný scénář, který diváka nenechá vydechnout po celou stopáž.. A aby toho nebylo málo, hraje do toho ještě parádní Morricone. Nepamatuju si film s tak podmanivou zimní atmosférou jako tady. ()

frype 

všechny recenze uživatele

Zaujimave. Ked som videl film po prvy krat, mal som urcite velke ocakavania a to bola aj chyba. Vtedy ma bavila viacmenej iba posledna cast filmu. Teraz? teraz to bolo o inom..uplne som zral celu tu prvu cast ale zaroven aj zaver bol ta spravna davka Tarantinovskeho nasilia a ironie. Je to "ukecany western" ale to je aj dobre...kazdy dialog ma teraz zaujimal. Je to presne ten druh filmu, kedy to nemozete odpiskat po prvej projekcii. ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Tarantino je bezpochyby brilantní režisér i scénárista. A to si myslím i poté, co jsem dokoukal Osm hrozných, jejichž nejslabší stránkou je rozhodně scénář. Utáhnout totiž téměř tříhodinovou westernovou seánci postavenou na dialozích odehrávající se v jednom domě, to by mnozí filmaři dotáhli na mnohem horší výsledek než tři hvězdičky. Film rozehrává temnou atmosféru velice pečlivě v první polovině, kdy jsem měl dojem, že si znovu užiji čekačku na dokonale vygradované finále plnou excelentně vypointovaných dialogů. Namísto toho ale do té temné atmosféry po hodině a půl Quentin vrazí jen tak z ničeho nic nevtipnou a nedramatickou pasáž o kouření černého péra, abyste následně vyslechli vypravěče, jenž se jentak najednou objeví a který do příběhu zasadí velmi zásadní twist, který se ve světle první poloviny, kde byste zásadní příběhový twist jen těžko hledali, jeví jako totální facka do obličeje diváka. Pak už to jde jen víc a víc z kopce, hokynářství se začne topit ve stále větších a větších kalužích krve, stejně jako se začaly topit moje pocity z filmu. Nastane zbytečně zdlouhavý flashback, další spousta výstřelů a další spousta krve. Celé to pak přestává působit tolik propracovaně a začíná vypadat prvoplánově, už to nezvládne zachránit ani skvělá kamera, ani úžasní herci, ani fascinující hudba. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele

Je mi zcela známo, že tento počin od uznávaného a skvělého režiséra Q. Tarantina dělí fanoušky na dva typy lidí.. lidi co tenhle film naprosto žerou, a lidi co už tolik ne. Well, za mě je to fakt skvělý film, který mi svou délkou a vyprávěním naprosto sedl. Tudíž nevidím absolutně žádný problém, byla to jízda. Verdikt: dle mého skromného názoru je Osm Hrozných film, který musí vidět každý, je to fakt kus kvalitní filmařiny. 85%, dost mi to připomínalo Westernovskou verzi Reservoir Dogs. Dodatek: Zdá se mi, že původně měl "popravčího" hrát Christopher Waltz, právě styl, co se zde obsazený herec dopustil zdánlivě připomínalo lacinou verzi skvělého výkonu a charisma Waltze v jiných filmech, pokud ho měl opravdu hrát, je fakt škoda že zde nebyl.. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil s jistou mírou nedůvěry - přehajpovaná propagace, Tarantino jako garance kvality, hvězdné obsazení, děj v jedné místnosti postavený na dialozích... Nějak se mi tomu nechtělo věřit. Jenže ono to funguje. A výborně! Zápletka dobrá, divák netuší, jak to celé dopadne. Ikdyž u Tarantina vlastně tak trochu ano :) 80% ()

elessar04 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně vrcholné dílo Quentina Tarantina. Skvělé herecké výkony podbarvené výbornými dialogy s typickým Tarantinovským humorem. Kamera naprosto skvělá a závěr filmu by se mohl rozhodně označit slovem Wow. Jednoznačně jeden z nejlepších filmových  konců vůbec. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Je to jako sledovat divadelní hru, kde každá z postav je hlavní rolí a náležitě si to ve svém velkolepém hereckém projevu uvědomuje.  Je to jako sledovat běžnou povídku tím nejvíc cool způsobem. ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama