Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (449)

anais 

všechny recenze uživatele

Nehrát to Paddington až trochu příliš na rodinnou jistotu, bylo by to za plný počet. Vymazlené obrázky s množstvím skutečně vizuálních vtípků a nápadů doplňují originální příběh (předlohu neznám) o světě, ve kterém není podivné potkat na ulici mluvícího medvěda v klobouku. Opravdu povedenýn film pro děti! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Animace 9/10/// PLUS: příběh, animace hlavní postavy, charaktery postav, prostředí nejtemnějšího Peru, zápletka, všudypřítomné vtípky, fórky a narážky, v neposlední řadě neuvěřitelně vymazlená kamera MÍNUS: občasné pitvoření a přehánění některých herců (Nicole Kidman)./// Shrnutí: Trailer sice hodně napověděl, ale přesto v něm nebylo ukázáno to hlavní. Celkový charakter Paddingtona, který je neuvěřitelně vychovaný, slušný, zdvořilí a nemá předsudky vůči lidem, či cizincům. Rychle si ho zamilujete, stejně tak rodinku, která si ho vezme pod svá ochranná křídla. Zažijete s ním spoustu legrace a dobrodružství a uvědomíte si hodnotu rodiny a přátelství. Film je vhodný pro všechny věkové kategorie a zažijete u něj spoustu legrace a pěkných momentů. Rodinný film desetiletí./// Celkem 86%/// ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul King, Hamish McColl | Hudba: Nick Urata | Distribúcia: StudioCanal | Štúdio: Heyday Films, StudioCanal | Rozpočet: 38,5 milióna € | Tržby: 241,600,000 $ | Ocenenia: Spolu - 2 nominácie BAFTA || Paddington je milý animák, ktorý si deti určite obľúbia. Nemá však Shrekovský alebo Ratatouille-ovský nadhľad a široký vekový záber, hlavne vďaka schematickej konštrukcii vývoja deja, a niektorým archetypálnym postavám. 55% | FullHD, THX, EN DTS | ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Působivý, dojemný pohádkový příběh o jednom mluvícím medvědovi, který našel domov v centru Londýna. Britská produkce tu je hodně cítit, hlavně co se týče toho kvalitního, Amerikou nezkaženého humoru. Celkový dojem z filmu dle mého pohledu trochu kazil kýčovitý závěr v podobě hrdinských a srdcervoucích povídaček z úst hlavních postav alá Simpsonovi. I přesto je Paddington skvělá volba pro trávení rodinného večera. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neexistuje milejší film za poslední roky, než je Paddington. Paddington je prostě roztomilouš největšího ražení. A taky se na něj moc hezky kouká, protože rozbije a vošahá všechno, co mu pronikne do zorného úhlu jeho očí. Na druhou stranu tahle pohádka kombinovala reálný svět s tím kresleným tak, že jsem si neustále říkal, proč nikomu není divný, že ten medvěd mluví a chová se jako člověk. Na tu myšlenku už jsem sice asi starej, ale roztomilost je tak výrazná, že každé dítě musí slintat blahem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Při natáčení scény, kdy se Paddington řítí ve vaně dolů po schodech, byla použita skutečná vana. Dokončení celé sekvence si vyžádalo několik týdnů. (HellFire)
  • Vo filme sa ukáže aj autor knižnej predlohy Michael Bond. Približne v 17. minúte pozdraví z kaviarne zdvihnutím pohára Paddingtona vezúceho sa v taxíku. (megajalec)
  • V roce 2020 byla na železniční stanici Paddington Station umístěna bronzová socha Paddingtona v životní velikosti. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama