Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (448)

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo fakt tak milé nebo mě ta atmosféra v kině prostě pohltila, ale byla to fajn podívaná. Pro děti je to podle mě vyloženě bomba, pro dospělé minimálně příjemná jednohubka. Možná bych ubral trochu té pohádkovosti (záporák) a přidal více komedie (třeba LEHKOU inspiraci od Teda, hm?:)), ovšem i v téhle podobě to jako celek fungovalo. Vizuálně hodně fajn. Možná jen chyběl nějaký vyloženě silnější moment. Každopádně si hlavně myslím, že já osobně to nejsem schopný náležitě docenit. Nicméně v rámci filmů pro celou rodinu určitě nadprůměr. 3,5* ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná zimní podívaná pro rodiny s dětmi. Jednoduchý příběh určený spíše pro mladší publikum nenechává zapomenout na dospěle diváky a je vhodně doplněn skrytými vtípky či narážkami. Animace jsou do reality zasazené velice dobře a reálně, stejně líbivě funguje i prostředí Londýna. Kde Paddington ztrácí je záporná postava v podání Nicole Kidman, jenž je velice nezajímavá a často spíše otravná. [70%] | Kino - Prom. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $76,271,832Tržby Celosvetovo $268,047,808Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,243,518Tržby za predaj DVD v USA $13,729,408║ správne uletené a uvoľnená zábavnosť sadne, hneď niekoľko krát tu príde na moc vydarené trefné scénky ktoré bohato pobavia, príbeh neotrávi, za posledné roky jeden z najlepších rodinných filmov /90%/ ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takto já si představuji dobrý rodinný film. Neskutečně milý, roztomilý a příjemný film s výborným britským humorem, u kterého se budou bavit všichni bez ohledu na věk. Jediné, co mě ve filmu rušilo, byla postava Nicole Kidman, její scény patří k těm nejslabším částem filmu, vůbec by mi nevadilo sledovat více toho, jak se Paddington snaží zapadnout do nového světa. Pokud přemýšlíte, co budete dělat v neděli, vyrazte s celou rodinou na Paddingtona, zaručeně budete odcházet s úsměvem ve tváři, velká rodinná jistota, která jistě brzy bude v mnoha policích mezi DVD pro rodinné večery. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je miloučký a scény zachycující jeho zapeklitě složitou adaptaci na interiér jeho nového londýnského domova jsou skutečně perfektní. Humorná složka celkově potěší většinou jak dětské publikum, jež bude skákat nadšením při každém kotrmelci, který zmatený méďa vymete, tak i rodiče, kteří ocení její přístupnost i provařené morální poselství, jimiž Paddington coby klasický rodinný snímek nešetří. Co je ale na filmu vyloženě rušivé, je otravná postava Nicole Kidman a v podstatě celé dějové schéma v druhé polovině, které už zkrátka nemá čím překvapit a také se mu to nedaří.... S menším časovým odstupem musím snížit až na tři hvězdičky, vzpomínka na film totiž vybledla překvapivě rychle... 65% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Autor knižní předlohy Michael Bond založil postavu Paddingtona na plyšovém medvídkovi, kterého si všiml za výlohou obchodu poblíž železniční stanice Paddington Station na Štědrý večer roku 1956. Rozhodl se ho koupit pro svou ženu a nakonec se nechal inspirovat k napsání příběhu. Koncept osamělého medvěda, který se ocitne v neznámém prostředí, vychází ze skutečného příběhu dětí, které přijížděly za druhé světové války do Londýna s visačkami na krku a malým kufrem se všemi osobními věcmi. (HellFire)
  • První plakát k filmu byl představen poprvé v roce 2012, téměř dva roky před premiérou. (Perverz)
  • Jako součást reklamní kampaně vznikla v Londýně tzv. Paddington Trail. Ve spolupráci s Visit London bylo vytvořeno 50 soch medvídka Paddingtona, které byly následně rozmístěny po celém Londýně. Kromě obsazení a filmového štábu na sochách pracovaly známé osobnosti jako Benedict Cumberbatch, Emma Watson, Michael Sheen, David Beckham nebo starosta Londýna Boris Johnson. Stezka byla uzavřena v prosinci 2014, sochy vydraženy v aukci a výtěžek věnován charitativní kampani NSPCC (společnost zabývající se prevencí týrání dětí). (Michi88)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama