Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (448)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Miloučký rodinný film podle klasické dětské literatury, která se zatím ale v českých končinách příliš nezabydlela. Příběhy medvídka z nejtemnějšího Peru jsou přeci jenom příliš těsně spjaty s Londýnem a koloniální poetikou. Albatros zkusil jednu knížku v roce 2000, po deseti letech dala Paddingtonovi znovu šanci Mladá fronta (poprvé s ilustracemi Peggy Fortnum), ale skutečně zájem vyvolává v našich končinách klasicky až film. Ten, natočen velmi zručně, vsází na jistotu a zaujme i fanoušky tak širokého hvězdného spektra jako jsou jména Nicole Kidman a Gwen Stefani. Kidman vsadila na novou variace záporačky, jakou si zkusila naposledy ve Zlatém kompasu. Nové plavé mikádo a perverzní sklony jí sednou s přirozeností jí vlastí. A Stefani nazpívala s Pharrellem nový song do titulků, aby svým posluchačům připomenula, že je sama taky maminečkou. Suma sumárum tedy žánrové překvapení, které lze doporučit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Krteček po anglicku. Asi není nic víc potřeba dodávat. Pokud člověk přistoupí na fakt, že nikomu vůbec nepřijde divné, že se po městě potuluje mluvící medvídě, dostane svižnou anglickou feel good pecku s naprosto brilantním dabingem Bena "Q" Whishawa...70% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka s krásně rozanimovaným medvědem, velice příjemným a nepřeplácaným vizuálním zpracováním (lehce připomínajícím filmy Wese Andersona) a skvělým soundtrackem. Je to takové trošku jinačí, humorem a laskavostí typicky britské a staromilské (na rozdíl od za každou cenu moderních amerických pohádek) a jednoduše to pohladí po duši. Jediný výraznější zápor bych viděl v naprosto zbytečné záporačce, která navíc dost okatě kopíruje (vizuálně i motivací) Cruellu De Vil ze 101 dalmatinů. Kvalitních polohraných animáků ale opravdu moc není a spolu s prvním Stuartem Littlem patří Paddington mezi ty nejlepší. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná zimní podívaná pro rodiny s dětmi. Jednoduchý příběh určený spíše pro mladší publikum nenechává zapomenout na dospěle diváky a je vhodně doplněn skrytými vtípky či narážkami. Animace jsou do reality zasazené velice dobře a reálně, stejně líbivě funguje i prostředí Londýna. Kde Paddington ztrácí je záporná postava v podání Nicole Kidman, jenž je velice nezajímavá a často spíše otravná. [70%] | Kino - Prom. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, chápu, že jsem špatná cílová skupina a že je to film pro tak pětileté děti, ale promiňte, správný rodinný film myslí i na dospělé. Jediné, co můžu ocenit, je samotný méďa, který mi jenom horko těžko vynahrazuje dětinskost příběhu a pitvoření Kidmanové a Capaldiho. Po tak skvělých loňských rodinných filmech jako LEGO příběh, Tučňáci z Madagakaru nebo Jak vyscičit draka 2 tenhle osamělý méďa opravdu spíš zklame. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • V čase 39:37 si můžeme všimnout muže, který padá na zem a vypadne mu množství pěněženek, následující střih zabírá může a policisty z dálky, ale pěněženky už na zemi nejsou. (annasosanna)
  • V úvode filmu, keď ide Paddington v záchrannej loďke, otvorí tašku a má tam 15 fliaš marmelády. Nasleduje strih na prázdne fľaše, ktorých je evidentne viac ako 15. (megajalec)
  • Autor knižní předlohy Michael Bond založil postavu Paddingtona na plyšovém medvídkovi, kterého si všiml za výlohou obchodu poblíž železniční stanice Paddington Station na Štědrý večer roku 1956. Rozhodl se ho koupit pro svou ženu a nakonec se nechal inspirovat k napsání příběhu. Koncept osamělého medvěda, který se ocitne v neznámém prostředí, vychází ze skutečného příběhu dětí, které přijížděly za druhé světové války do Londýna s visačkami na krku a malým kufrem se všemi osobními věcmi. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama