Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl trailer na tuto ujetou podívanou byl jsem zděšen z toho co se přede mnou odehrávalo. Moje zděšení přetrvávalo i v prvních minutách celého filmu ale později jsem přistoupil na režisérovu hru a docela slušně se bavil. Opravdu to chce vypnout všechny mozkové závity a jen se bavit. Jinak se na toto dílo ani dívat nedá protože ať se na to díváte jakkoliv musíte uznat, že to je hrozná blbost. Většina scén se vymyká jakémukoliv rozumnému chápání a nazývat nějakou ze scén "reálně vyhlížející" by bylo urážkou slova realita. Škoda, že mezi zábavnými scénami je i dost trapných. Ale jinak je to celkem sranda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dobrá bejkárna. Ani nevím proč jsem film tak dlouho odkládal. Film je fajn spojením Kung-Fu a fotbalu a ikdyž je to značně přestřelené, tak je to vtipné a velmi zábavné. Fajn záležitost i téměř po 20 letech. Příběh***, Akce***, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost*****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 8/10. ()

Reklama

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Přes mou nechuť k fotbalu mě tento film neskutečně oslovil a užívám si při každém shlédnutí (scény jako první trénink či první zápas jsou prostě bez debat legendární). Po jeho shlédnutí sem se chtěl hned učit šaolinské umění,abych mohl rozdrtit všechny kopačky okolo. Občas bych si přál ovládat šaolin. Proč? Protože bych mohl být 烙鐵頭. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek fotbalu a tohle prostě nemůžu uznávat. Co to je?? Jakej šaolinskej fotbal. Jdětě do řitě. Hráči po hřišti skáčou a dělaj všelijaký kung - fu techtle mechtle a do míče kopou jako kdyby měli v nohách dynamit. No, to by se ještě dalo přežít a někdy (když se třeba brankáři, samým horkem, roztečou rukavice a oblečení) jsem se i pousmál. Ale to jak se soupeřovi hráči postaví před brankáře a začnou na něj střílet hlava nehlava, jakoby se zastavil čas...no prostě tím chci říct, a co nějaká obrana? Místo toho aby spoluhráči pomohli svému brankáři, tak někde v pozadí nečině přihlížejí jak ze soupeřových kopaček na jejich golmana srší jedna střela za druhou. Sorry, ale veškerá realita, pravidla a taktika fotbalu, je ta tam a to nemůžu jen tak přehlédnout. Takhle prznit mojí oblíbenou hru přeci nejde. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Totálne hustá sračka, ktorú ani nemožno popísať slovami. Demencia vyžaruje z každého záberu. Síce má Chow svoj štýl, ale svoj štýl mal aj Joel Schumacher, keď točil Batmanov. Občas je tam pekný uhol kamery, ale to je všetko. Herci hraju strašne afektovane a sú na úrovni béčkového filmu.futbalové súboje sú nudné a príliš komplikované. Ich nerealistickosť mi neprišla vtipná, ale jedine tak trápna. Rovnako aj efekty. Úbohosť nemá medzí a vrcholí na konci v definitívnom zápase. Mám rád hong kongské akčné filmy (hlavne Jackieho), ale toto ide absolútne mimo mňa. PS: skladateľ kurevsky vykráda Elfmanovu hlavnú tému z prvého Men in Black. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)
  • Všechny záběry napodobující tzv. "bullet-time" efekt, známý například z Matrixu (kdy kamera během jednoho okamžiku obletí v kruhu celý pohybující se objekt a ten je tím pádem jako by zmrazen v pohybu), vznikaly za pomocí pouhých dvou kamer a dojem "zmrazení" byl dodatečně generován počítačem. (Morien)
  • V Chowově dalším filmu Kung-fu mela se objeví narážka na tento film. Chow tam narazí na pár kluků hrajících fotbal, vezme jim míč, předvede pár triků, potom ho rozšlápne a zakřičí "Už žádný fotbal!" (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama