Reklama

Reklama

Když je manažer rizikového milionářského investičního fondu James King (Will Ferrell) dopaden za podvod a má jít sedět do San Quentinu, dá mu soudce 30 dnů, aby si mohl dát do pořádku své záležitosti. Zoufalý James se obrátí na Darnella Lewise (Kevin Hart), aby ho připravil na život za mřížemi. Ale navzdory Jamesovu názoru na motorkáře, Darnell je tvrdě pracující živnostník, který nikdy nedostal ani pokutu za špatné parkování, natož aby byl kdy ve vězení. Oba muži společně dělají všechno, aby se z Jamese stal „tvrďák", a během této přípravy zjišťují, jak se v mnoha věcech mýlili - včetně názoru jeden na druhého. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (215)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pobavení hodný nářez, jež kvalitu vynahrazuje nevšedními manýry v podání Willa Ferrella. Jsi černý afroameričan, a za svou kariéru jsi neseděl v lochu, kde by tě penetrovali jiní spoluvězni? Tak to asi nejsi pure černoch, more! A pokud jsi opravdu bohatý, tak si najdi svého černocha, jež ti vilu včetně pozemku překope na loch a příprava může začít! 65% ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Začína ma bolieť srdce, keď musím dávať komédiám Kevina Harta nízke hodnotenia. On totiž Kevin Hart je jediný svetlý moment filmu. To naopak Ferrell je vysoko nesympatický anti vtipný kokot. Námet možnože nie je až taký tupý, ale jeho prevedeniu niečo chýbalo, niečo komediálne a to sa neodpúšťa ak tvorcovia tvrdia, že natočili komédiu. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hned první věc, na kterou jsem si při sledování vzpomněl bylo, že to vypadá jako komedie Ten Největší, kterou spoustu lidí zná jako Big Stan. Filmy mají podobnou zápletku a ze začátku jsou si dost podobný, ale pak se dost oba rozcházejí. Nechci tvrdit, že Get Hard je nějaká fakt inteligentní podívaná, ale rozhodně má dost do sebe a spoustu věcí není jen pro okrasu a ta její hrubozrnnost nebo zjednodušené vykreslení černošský gangů, věznic, gayů či bílých nacistů má taky něco do sebe. Get Hard profiluje jako komedie, ale v určitých momentech nelze nevidět přesah, který tam je jako například jeden ze tří černochů má záznam v rejstříku či různé stereotypy. Etan Cohen jako režisér je dobrý a má řemeslo v malíku a nechybí mu komediální timing, o to více zamrzí, že si trochu více nepohrál s postavy a s příběhem. Will Ferrell je tady hodně dobrý a fakt mně bavilo sledovat jak se snaží ze sebe udělat tvrďáka a mluvit drsně. Kevin Hart je tady výborný a ukazuje proč je tak populární, stačí k to jedna scéna, kde si střídavě hraje na tři postavy a to skoro celé v jednom záběru. Hodně mě mrzelo, že Alison Brie nemá větší roli, jelikož je prostě nádherná a ta jedna její scéna mě zvedla tep hodně vysoko a taky protože má dost zkušeností z Community. Scény a gagy jsou dost vtipné a jak už jsem psal občas jím nechybí ani přesah. Get Hard není dokonalá komedie, ale já jsem se u ní dost dobře pobavil a to mě bohatě stačilo. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

"TEN ČŮRÁK JE BÍLEJ JAK MAJONÉZA" Will Farrell je čůrák. Will Farrell je nesympatickej xicht. Will Farrell neumí hrát. Will Farrell není dobrej komik. Nudná nekomedie, celkem to zachraňoval Hart, ale nijak zvlášť, vlastně spíš vůbec!Jestli chcete komedii s tímhle námětem, pusťte si radši Ten Nejlepší (Big Stan), uděláte líp. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Takhle zklamaný jsem byl naposled, když jsem musel odmítnout nákup nějakého menu v McDonald´s kvůli mé dietě. Ty pičo, jak já jsem se na to menu těšil, slintal, natřásal, skandoval název toho menu ale prostě ne, jdeme do formy, žádné sračky si do těla nebudeme pouštět. Ah, kéž bych si tuhle sračku taky nepustil k tělu. Kombinace Ferrel a Hart zní slibně, jelikož minimálně ten Ferrell v posledních letech moc nezklamal ale tady? Ježiši, scény tu prostě nefungují. Divák se nemá nad čím nadchnout, protože tam není nic, co by již neviděl a skrze ten suchý, nesmyslný humor, který je nám předhazován, to taky nejde. Komedie jako žánr tady tedy hodně padá na dno. Co to zabíjí nejvíce? Logika. Tvůrci absolutně serou na nějaké racionálně postavené scény. Ne, uděláme si to po svém, dáme tam pár gagů, ať se blbečci zasmějou a na konci vykouzlíme jednu "akční" scénu s happy konečníkem. Co je nejhorší? Že ty kurvy na tak zpackané práci ještě vydělávají těžké love.. To je ta největší ironie. Nedělám to často, nerad zrovna tohle kritizuji ale vzhledem k tomu, jak moc jsem se na to těšil a jak moc jsem se u toho zklamal, tomu musím dát jenom jednu hvězdu. Na tohle se jistě již nikdy nepodívám. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans v USA. (willy1)
  • Postava, kterou hraje Kevin Hart, se jmenuje Darnell, což je Hartovo pravé prostřední jméno. (Káronoš)

Související novinky

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)

Reklama

Reklama