Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Recenze (680)

Sonjoe 

všechny recenze uživatele

Dost hlupost, samotny Gordon absolutne nesympaticky, neviem ci sa to odohrava v 1970 alebo 1870, a na konci ako si hopka cupka na lane sem a tam sem a tam, nejaka facka o beton by mu neuskodila. Nastastie som pri tom filme varil, tak som nemusel to utrpenie az tak znasat. Ak by som to kukal cele, dam max 1 hviezdicku... ()

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Bože, ja tie Zemeckisove filmové triky milujem. Človeku zostáva rozum stáť! Film je oslavou dvojičiek a pošahanej francúzskej mentality. ()

starr64 

všechny recenze uživatele

Kouzelný film. Film je velice pěkně vytvořený - prostě dokonalost sama a nechybí i napětí. Doporučuji shlédnout. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /trochu natahované, mohlo to bejt i trochu kratší, pořád jsem čekal, jestli mě něco v tom filmu překvapí, ale nepřekvapilo - klasické seznámení Josepha a Charlotte, klasické obtíže při plánování a realizaci - všechno tak nějak jelo ve vytyčených kolejích a neuhnulo to ani o píď/, + /podle skutečný události - doufejme, že ne moc upravené, Joseph + Ben, slušně řemeslně zvládnuto/, hodnocení - trochu rozvláčnější, trochu předvídatelné - všechny ty peripetie, ale slušně zahrané, zrežírované a uchopené, celkem to šlo ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Nebýt poslední půlhodiny tak nic moc.Konec vše zachraňuje,záběry zhora jsou opravdu dechberoucí.Ani snaha o vtip nepřekoná úvodní nudu. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Zemeckis patří k mým oblíbeným režisérům a tímto filmem to opět potvrdil. Zdánlivě úzké téma o šílenci, co bez zajištění přejde 40 metrů dlouhé lano ve výšce 400 metrů rozvinul do celkem strhujícího filmu. Přiznám se, že jsem o Petitovi předtím ani neslyšel a ono to už bude 42 let, co se mu tento husarský kousek povedl. Ve 3D by to musela být jízda, viděno ve 2D asi tak silný zážitek přece jen nebyl. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Při téměř každém Philipově pokusu při nácviku (jezero, Nottre Dame) jsem měl husí kůži a téměř jsem nedýchal. Měl jsem hrozně zvláštní pocit na pomezí strachu a fascinace. Při pohledu na WTC jsem si nemohl nevzpomenout na 9/11 – mimochodem, při pohledu odspodu se mě zmocňovala závrať. Hlavní herci: Lewit borec, Charlotte Le Bon půvabná. Celkem se mi líbilo i to, že Philip během filmu komentuje své přípravy. Vlastně celé ony přípravy Philipova přechodu mezi severní a jižní věží mi přišly zajímavé, na první dojem zdlouhavé, ale chápu, že 2. pokus neměl. „Mrkev je vařená“ bylo hezké. Komunikace s dělníky ve věžích občas fakt neměla chybu. Scéna s našimi dobrodruhy - „dělníky“ na stavbě byla bezva. A úkryt pod plachtou byl taky věc. Noční natahování lana bylo opravdu velmi nenápadné :-), ale nápad s prvotním vystřelením šípu byl cool. První přechod mezi věžemi jsem sledoval téměř bez dechu, a když byl na konci, celkem se mi ulevilo i proto, že vejšky nemusím. Poklona lanům, věžím a New Yorku byla moc pěkná, to s policajty a pohled dolů vsedě byly rovněž napínavé scény. NYPD na obou stranách a Philip na laně to bylo působivé. Rozhodnutí zůstat na laně hlídaném policisty chápu – chtěl přejít a oni mu v tom bránili, ovšem další otočení a lehnutí si na lano už mi mozek nebral. Scéna s ptákem byla zajímavá. Když byl na věži, skutečně jsem si oddechl, i přes to, co následovalo. Resumé: Dramatické, působivé, moc pěkné. 5 z 5. Jen je škoda, že tak impozantní stavba tak neslavně skončila. ()

viewer 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt je s pikantním francouzským akcentem a vizáží Jackiho Chana fanatickým lanachodem na mimořádně "vysoké úrovni". Ve dvou by se ten provaz ale táhl líp. Bohužel mu žádná další postavička nepřispěchala na pomoc, a dokonce ani výprava mu na tom laně nedodala na stabilitě. Pasáže, kde se hlavní hrdina uspokojoval pohledem na propast vedoucí přímo do chřtánu velkého jablka, nebo ty, ve kterých degustoval betonové, do výše se tyčící mrakodrapy, ale i ty, v nichž jeho podpůrný ansábl spřádal plány na celou tu procházku, jsem musel přetočit. Měl jsem totiž dvě stě chutí si to jeho lano vzít a udělat si z nudy oprátku. Play jsem znovu stiskl až těsně před finišem, kdy Jackie odhodlaně popadl svou bojovou tyč a odstartoval své dovádění mezi přihlížejícími dvojčaty. V tu chvíli jsem využil své neprůstřelné empatie a vžil se do role čumila stojícího opodál, jenž se zadrženým dechem bedlivě sleduje, jestli na tom drátě ve výšce čtyř seti metrů nad zemí začne Pepik také onanovat. Nestalo se. I tak si Joška zaslouží důstojný potlesk. ()

corwin78 

všechny recenze uživatele

Většina filmu je vlastně docela o ničem, ale víte co, vůbec to nevadí, příběh pěkně plyne a nenudíte se. Nicméně až když se konečně Petit dostane po dlouhých peripetiích na střechu WTC, tak to pravé napětí teprve začíná. Vlastně víte, že to přežije, ale i přesto na vás dolehne ta výška, i když virtuální a musíte obdivovat, co ten chlap dokázal. Pro mě milé překvapení, toto se Zemeckisovi povedlo. ()

schuby252 

všechny recenze uživatele

Nemám rád životopisné filmy, ale tenhle mě neskutečně vtáhnul do děje a pociťoval jsem podobné pocity s hlavním hrdinou je to oslava velké odvahy a nadšení rád se někdy kouknu znovu... ()

Halekal 

všechny recenze uživatele

Natolik autentická podívaná, že lidem trpícím zavratěmi se dělá proklatě úzko a jsou nuceni vlévat centrovacího panáka nehledě na dopolední čas podívané. ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Poměrně unylý a dlouhý snímek vcelku o ničem. Pokud nestíháte, pusťte si poslední třetinu, o nic nepřijdete. Začátek až sladce kouzelný á la Mocný vládce Oz, Voda pro slony, Imaginárium Dr. Parnasse nebo jakákoliv jiná americká představa komediantech na pouti (věřím, že Francouzi by to natočili lépe). Prostě nuda. Na to, že Petit začal vystupovat v 70. létech 20. (!) století, tak bych si Francii v té době představovala jinak. A vůbec adaptace něčeho, co získalo před šesti lety Oscara svěčí dost o tom, že v Holywoodu dost docházejí nápady. Když už se tam pan provazochodec promenádoval po laně, předpokládala bych, že po probdělé noci s krvavou nohou trochu zakopne, aspoň trochu spadne, aby ve filmu bylo nějaké napětí. Ale ono nic. Šlo to až moc lehce... Film mě nevtáhl do děje, ani jsem se nevžila do hrdiny a jeho touhy chodit po laně proto teď asi tomu Francouzi budu křivdit, když si o něm myslím, že je to praštěný znuděný francouzský blbeček se sebevražednými a exibicionistickými sklony hledající adrenalin. ()

Regig 

všechny recenze uživatele

Zaslouženě plných 5, krásnému, napínavému a neuvěřitelně úžasnému životnímu příběhu, jednoho snílka, který své sny přeměnil ve skutečnost. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Vynikajici, Gordon-Levitt je charismaticky a jeho francouzsky slang je zabavny, film je napinavy, ma skvelou atmosferu a kdyz clovek nevi, jak to s Petitem dopadne, tak chvilemi ani nedycha. Emotivni soundtrack. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama