Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (262)

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

No, no, no, no. Jsem velkým fanouškem Aut, vlastně hlavně 1. A ve 3 jsem věřil jako ve film, který se jedničkou bude inspirovat - podobně památné scény, skvělá hudba, zajímavé charaktery a celkově důraz na příběh, byť sebe víc dětinský nebo jednoduchý. A to se povedlo jen tak na půl. Prvních 10 minut filmu plně odpovídá mojí vizi - nahrazení starých závoďáku atp., smutek, Blesk jako poslední naděje - s přechodem do tréninkového centra se trochu ubere a nevím jestli to bylo to právě ořechové. Vyzdvihl bych ale část v Thomasvillu, obzvláště povídání o tom, jak si jeden starý závoďák ještě dokázal užít života, to mi skoro ukápla slza. Závěr je pro mě docela zklamáním, spíše jsem si to představoval víc klasičtější. Nová postava Cruz mi nepřišla dvakrát sympatická, možná proto to pro mě také drobně ztratilo, zbytek v pořádku - jen jsem si povšiml změn v českém dabingu - ve většině případů k horšímu, ale zase si překladatel víc pohrál s některými věcmi (Zátopek, Zagorová, Čeněk Urvalvejfuk) - takže svým způsobem se to vykompenzovalo. Hudba je docela zklamáním - převzaté motivy z Aut 1 fungují, ale nic moc nového na zapamatování se nevyskytuje. Celkem slabší 4* - zajímavý příběh a pasáž na začátku a v Thomasvillu super, jemné mínus za Cruz a trochu větší za slabší střední pasáž. Nakonec jsem rád že to dopadlo tak jak to dopadlo, ale smířen s tím nejsem. PS: Návštěva kina mě přesvědčila o tom, že pořád nevím co z těch malých harantů vyroste, v jedné "epické chvíli" se ozvalo asi 10x ty krávo, 10x ty kráso a 1x get rekt, no hrůza............."Sterlingu, nechcete se trochu projet, jako miliardář s miliardářem?"----"McQueene, kdyby jsi chtěl, tak okamžitě vyhodím Cala a vezmu tě do Dinoca." - "Uvědomujete si, že to slyším?" "Ano Cale, však se neboj, víš že jenom žertuji." .........."U nás v Dinocu jsme nikdy neměli špatného závodníka - snad kromě Cala." - "Pořád vás slyším." ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Překvapivě obstojný počin od Pixaru, který svým koncem šokuje diváky starší dvanácti let. O tom, že Blesk Mek Kvín je z formy není pochyb. Proto je mu najata sexy lektorka v podobě Porsche Panamericana, které v BLESKOVI probudí chtíč po německých autech. Výsledkem je samozřejmě triumfální vítězství doplněné koitem Američana a Němky. 77% ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Na první díl Aut to nemá, ale dvojku tento díl předčí. Ukazuje, že technologie jde stále dopředu a že McQueen jako třeba Usain Bolt musí uznat, že přišel čas předat štafetu mladším. Vizuálně je to pastva pro oči a ze začátku to má skvělé tempo. Poté to na chvíli poleví, ale závěr je opět skvělý. Že to jsou Auta, na kterých jsem vyrůstal tak je mi líto jim nedat 5*..Zaslouží si to. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Barvitý svět mluvících autíček, přístupný i těm divákům, kteří neustále myslí na různá ženská ústrojí, a spolujezdkyním při řazení v autě "omylem" sahají na obnažená kolena. Sporťák Blesk McQueen je sice legendou mezi závodními legendami, jenže už mu to tolik nejezdí. Zasažen syndromem vyhoření, ztrátou motivace i zhoršenými výkony na trati, dostává se mu druhé šance u nového sponzora, který sice nehraje úplně čistou hru, nicméně v jeho stáji pozná kámošku Cruz Ramirezovou, bez níž by návrat na závodní okruhy hned tak neuskutečnil. V té dřímá závodní potenciál, jenže po ztrátě sebedůvěry zakotvila ve stáji už jen v pozici trenérky. Závodní okruhy teď ovládá domýšlivý Jackson Storm, superauťák, který nemá konkurenta. Přípravy na jeho porážku mohou začít. Třetí díl v podstatě využívá klišé známé ze sportovních filmů, kdy sportovní hvězdy zažívají ústup ze slávy, zhoršení výkonnosti a stárnou. S animovanými závodními autíčky to není jiné. Brian Fee převzal režijní žezlo po Johnu Lasseterovi, ten se spokojil už jen s pozicí producenta, a dal dohromady příjemně akční i emotivní třetí díl, který je důstojným završením série. Autíčka sice nemají bombastický design, místy mně animace připomněla "animaci" na starších konzolových hrách, ovšem bylo k mání i realisticky vyvedené bahno, písek i voda a další detaily. Film je určitě ideální rodinou podívanou. Má to spád. Přitvrdí se na demoličním derby, poslední závod je napínavý i emocemi nabitý a obratně i takticky se vzpírá předvídatelnosti. Je zde i pár nadbytečných pasáží, úvod je mírně zdlouhavý, pak už se motor nezadře. 7/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Aut jsem se moc netěšila, i když jsem všude na internetu četla, že se to hodně podobá prvnímu dílu, tak ne. První díl je prostě jedinečný a v tomhle filmu se většina věcí opakuje ze starších dílů, takže nic nového ani originálního. Navíc mě mrzelo, že moje oblíbené postavy nedostali více prostoru, například Burák. Bylo mi jasné, že se to neobejde bez nových postav, ale prostor tam mohli nechat i těm starším. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Po titulkách nasleduje ešte krátka scénka. (ČSFD)
  • Film bol po prvýkrát uvedený už 23. mája 2017 v americkom Kannapolise. (LuiCJ)
  • Prvýkrát v sérii sa neobjaví v hlavnej roli protivníka automobil zelenej farby. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama