Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (262)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nový, vyloženě "rockyovský" příběh Bleska McQueena se rozjížděl skřípavě a dlouho se zdálo, že nemá co nabídnout. Zábavný trénink velezkušeného matadora (aby stačil nastupujícímu dravému, lehce arogantnímu mládí, které zná jen supermoderní techniku, zatímco on spoléhá na starou dobrou "špinavou" přírodu) a celkem nečekané vyústění, kdy se dosud vedlejší postava stává středobodem a přebírá štafetový kolík, ho však dobře promázly a ospravedlnily jeho vznik. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vás, ale mě tohle pokračování přesvědčilo. Děj je sice z počátku jasně čitelný, odpovídá traileru. Ale konec je úplně někde jinde, v podstatě totální zvrat. Vtip byl v celém filmu pomalu se stejnou kadencí. Já jsem se rozhodně bavil od začátku do konce, nevím jak to dělám, musím zaklepat, ale na animáky mám prostě nějak čuch. Každý, na který se rozhodnu podívat mě baví. Nejen mě. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Po katastrofální dvojce jsem se tohohle pokračování bál, nicméně Pixar opět převládl nad zasraným Disneym a dal nám příběh, na jaký jsme zvyklí. Jedničce se to sice rovnat nemůže, ale pořád jsou v tom dobré emoce, dokonalý vizuál a kvalitní vtipy. K tomu to mělo zajímavý přesah, takže dohromady moc pěkné. 85% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Auta si odbyla svou poslední štaci (snad) a rozloučila se se ctí. Stylově se trojka více blíží prvnímu dílu. Ubylo humoru, více se řeší existenciální krize a povaha Bleska, který se ještě necítí na to, aby končil. Atmosféra filmu může někdy působit až ponuře a Blesk ve své animaci (i když vypadá stále stejně), působí vysloužilým dojmem a divák se s jeho situací celkem dokáže ztotožnit. Burák se ve filmu téměř neobjeví a hlavní roli tak přebírá Cruz, které člověk zvládne bez problémů fandit. Animace je opět dokonalá (například lesy nedaleko Hudsonovi dráhy, či detail na závodní dráhu jsou dokonalé). Tempo je však celkem pomalé a dětskému divákovi asi vyhovovat moc nebude - dvojka měla holt větší "drive". Ve finále však Auta dospělého potěší (hlavně narážky na české reálie - Hanka Zagorová, lehce CD Kryštof) a na 4 hvězdičky stačí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s jednou z nejpromyšlenějších (nejen) Pixarovských sérií. Tématika mě jako snad každého kluka už jako malého uhranula a originalitu jsem dokázal ocenit již v tak útlém věku. Jak už je ale nastaveným pravidlem, zrovna osudově třetí díl je již jen tím riskem s vidinou zisku, který nechvalně těží z úspěchu svých předků. Mě ale dost štvala odvaha narvat do nového dílu co nejvíce inovace a co nejvíce se přizpůsobit dnešnímu dětskému obecenstvu, které je afektováno světem technologií zdaleka mnohem více než jsme byli my, jen před deseti lety ve stejném věku. A tak beru trochu rozporuplný poslední velký animovaný závod za ‘sladkou’ tečku na závěr a doufám, že nikdy nepřijde nápad značku dále křísit. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Aby vše působilo ve filmu věrohodně, přizvali tvůrci ke spolupráci závodníky a trenéry ze závodů NASCAR. Podle některých legendárních závodníků dokonce vytvořili postavy (jedná se o tři veterány, kamarádící s trenérem Čmoudíkem, jehož předlohou byl také skutečný člověk). (ČSFD)
  • Režisér Brian Fee se zmínil, že film je milostné vyznání k závodění a je inspirováno americkým Jihem, kde jsou všechna malá města na prašných cestách. (MessiM)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama