Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Uzavření ságy, nebo nový začátek?! Zdá se že po sesazení Evelin bude navrácen mír a spravedlnost. Opak je ovšem pravdou, když její sestra vydává rozhodnutí velice podobné a kruté, které nic nemění. Naše parta v čele se čtyřkou a Tris se musí vydat za brány Chicaga, aby se dozvěděli konečně pravdu. To co se ovšem dozví, radši vědět neměli. V blízké budoucnosti nabytou novou technikou se snaží pozůstalí lid pochytat a vymazat jim pamět, aby měli nové vojáky. Navíc chtějí jen Tris, kvůli její čistotě. Zbytek Chicaga je vystaven nebezpečí, který vypukne spuštěním mazacího plynu paměti! Třetí díl sice nejslabší, ale stále drží celou ságu an úrovni! 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Z tej série by jeden zomrel. Ani sa nečuduje, že to radšej hodia to TV ako točiť ďalší film. Od nikud nikam, furt to isté, už tretí film. A už ani Štvorka nemal toľko akcie a súbojov ako pred tým, aj keď to jediná sympatická postava, lebo používa rozum, nie jak hentá vypatlaná. Najslabšie z celej séria a to už je čo povedať, lebo latka bola extrémne nízko. 1 z 5 ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(10/2017) / Celá Divergent séria je v podstate zúfalý pokus napodobniť úspech Hunger Games. Už samotné Hry o život nie sú extra výtvorom, ale aspoň aký taký záujem o postavy som mal. Allegiant je dejovo prázdny film, ktorý na znesitelnej úrovni držia len dvaja traja herci a zaujímavé prostredie. (3/10) ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Po tomto díle se studio rozhodlo, že poslední díl nepůjde do kin, ale jako TV film, protože měl nízké tržby a všeobecně hysterie kolem tohoto projektu se nevyvíjela jak zamýšleli (jako třeba u Harryho Pottera, Hunger Games nebo Twilight). Já osobně musím uznat, že trojka je mnohem lepší než dvojka, která v podstatě neměla děj. Tady se ale neustále něco děje. Jedinou výtku mám k zápletce a hloupým klišé. K tomu, jak Tris se Čtverkou prohodí pár vět o tom, jak je svět krutý a začnou se objímat. K tomu, jak padesátikilová Tris se svou čtyřicetikilovou kamarádkou Christinou jde zachraňovat svého cholerického a agresivního přítele. Jediná postava, která se mi v sérii líbí je Peter, který se chová jako skutečná postava ze skutečného světa, kam vítr, tam plášť, trousí ironické poznámky a zradí, když se mu to hodí. Jinak je to pořád na jedno brdo, hrdinové utečou z utopického světa, který 200 let žije v ruinách města (žádný stavitelský obor se za tu dobu nevyvynul?), aby se dostali do jiného utopického světa, který je stvořil a zjistili, že to jsou sadističtí trýznitelé, pro které jsou jen experimentem, takže se vracejí zpátky do toho prvního utopického světa, protože k němu mají nějaké citové vazby, že, a chtějí v něm nastolit mír, který sami zničili. Ach jo a taková dobrá sága to mohla být, kdyby se to vezlo v duchu prvního filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud byla tahle série na začátku zajímavá, což si zase tak moc nemyslím, tak v tuhle chvíli už upadá do smutného stereotypu a snaží se být v podstatě jen předvídatelná, vizuálně zajímavá, ale jen na chvíli, pak už je nudná. Herci jsou nesmírně stereotypní a je jasné, jak se bude děj vyvíjet. Tohle jen ukazuje, že moderní young adult sci-fi nemají moc potenciál. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Při výstupu na zeď obklopující Chicago má každý ze šesti členů skupiny své ocelové lanko, díky kterému se dostanou nahoru. Když vyšplhá Christina (Zoë Kravitz) a chystá se přestřihnout drát, ocelové lanko je vidět z předního pohledu. Při pohledu zezadu lanko zmizí. Při opětovném pohledu zepředu tam lanko opět je a visí z výšky nad její hlavou, takže zezadu by mělo být vidět také. (Calwen22)
  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama