Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S každým dílem je filmová adaptace horší a horší, což ale není moc překvapivé, vzhledem k tomu, že i kniha je s každým dílem horší a nezáživnější. Protože tentokrát se jedná o první část posledního dílu, což bývá kámen úrazu, tvůrci se očividně pokusili celý děj oživit dvěma prvky - zaprvé pozměnili příběh oproti knize, zadruhé přidali na technologických vymoženostech, které v knize taktéž nenajdeme. Na mně to ale kladný dojem moc nezanechalo. V jádru byl totiž celý film hrozně stupidní. Příběh čím dál víc ztrácí smysl a ony technologické hračičky nakonec stupiditu příběhu jen umocňují. Aspoň tak to na mě působilo. Body přidává jen výborný Miles Teller ve vedlejší roli, a taky to, že jsem se sem tam některým filmovým situacím mohla zasmát. ~(2,3)~ ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Mno, tak maraton téhle trilogie je jeden den, který nikdy nedostanu zpátky. Chtěla jsem to hlavně porovnat s Hunger Games, které jsou ve svém filmovém provedení sice pořád dost stupidní, ale v základní emocionální rovině mi nakonec přirostly k srdci. Způsob, jakým nakonec nechají hlavní hrdinku jednat, mi dává smysl, a ráda ně se na něj podívám i poněkolikáté. (A navíc má celá Hunger Games série super soundtrack od Jamese Newtona Howarda, který ráda poslouchám a který udělá dost z celkového dojmu.) Divergent nemá nic z popsaných plusů. Shailene Woodley sice už má v tomhle filmu trochu svaly, ale to je tak jediný vývoj, který jsem zaznamenala. Dokonce mi přišel pozoruhodný vývoj inteligence Tris směrem dolů, v prvním filmu dokázala "prohlédnout skrze lži k pravé podstatě" a s postupem dalších filmů se pěkně propracovala k tomu, že uvěří každému blábolu, co jí kdo řekl. Už druhý film se nějak utápěl sám v sobě a hlavní viditelný "konflikt", kterému se scénář nejepičtěji věnoval, se odehrával pouze v simulaci s minimálními následky pro reálný svět, a tady je to už úplně jako by každou scénu psal jiný člověk s jiným (či žádným) záměrem a potom se to nějak splácalo dohromady. A taky mě vždycky zklame, když se hlavní záporák tváří, jako že je strašně chytrý, ale nakonec vůbec není. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

technické zpracování je fajn,ale dějově se to od fajnové jedničky a slabší dvojky posunulo kamsi...ne snad že by to bylo neočekávatelné,ale hlavní hrdinové jsou ještě naivnější a hloupější než ve druhém díle a jediný kdo si tak celkem drží linii je "záporák" Milese Tellera.Jsem celkem zvědavej jaké bude zakončení,ale dopředu se docela bojím,protože IQ hlavních hrdinů každým dílem limitně konverguje k prdeli.Tohle bylo na první shlédnutí zklamání...40% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vynikající díl, který narozdíl od takového předposledního, politicky blábolícího, dílu Hunger Games obsahuje smysluplný děj, který je na konci i solidně uzavřen a pro part 2 je jasně nadefinován děj budoucí, takže člověk tuší, na co se může zhruba za rok těšit, ale zároveň nemá pocit, že by byl rozpartováním na dvě poloviny u první části o něco ochuzen a zbytečně snad utratil za pouhou předehru k velkolepému finále. Ba ne, Allegiant obsahuje minimum zbytečných plků a maximum dobré akce (což je přesný opak toho, co předvedl Batman se Supermanem). Dvě hodiny mi utekly rychleji jak upoutávky. Kvalitativně shodné s předchozími díly. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Už pri jednotke som prižmúril oko, aby si vôbec zaslúžila tri hviezdy. Dvojka už bola fakt blbosť a trojka v tom vizuálne peknom gýči pokračuje. Udalosti nemajú logiku (poškodení vs. čistí, otváranie maskovacej steny, sérum zabúdania), hrdinkino IQ zase kleslo (On mi klamal!) a celé je to naťahané ako pradedkove hosentrágle. Akoby niekto zobral hudbu a technické hračky z NEVIDOMÍCH a myslel si, že to stačí... Nečakal som, že aj tuctovky ako LABYRINT: ZHORENISKO a DROZDAJKA 2 budú zmysluplnejšie... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)
  • Natáčelo se ve městě Atlanta v USA. (willy1)
  • Na natáčanie filmu sa použili novinky od nemeckej firmy Arri, a to kamera Arri Alexa 65 s veľkým 65mm senzorom a Arri Alexa XT. (FocusForcePi)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama