Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku... (Indigo Film)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (270)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tohle by podle mě mohla být taková ta klasická letní komedie, kterými by v posledních letech chtěl být Zdeněk Troška. Není to nikterak objevný snímek, není ani třeskutě vtipný (kromě pár trapných momentů, že jo Kateřino Hrachovcová s Puňťou Herčíková) a hlavně se tu konečně začínají objevovat nové tváře nebo alespoň herci, které jsem ve filmu dlouho neviděla (Linda Rybová, Miroslav Vladyka, Vlasta Žehrová nebo Pavel Řezníček). Ano, působí to instantním dojmem (umělé řasy, celý ten plastový svět a najednou prásk přerod ve venkovskou děvčicu) a celé je to dost růžové, naivní, sluníčkové... Ale ve svém žánru to zkrátka není špatné a snad už se konečně trochu rozhýbou vody českého filmu. PS: Ústřední trojice Řezníček (sexy veterinář), Kadeřávková (sexy poloviční sirotek) a Mišík (sexy sexoň) mi tedy nesedla. Zachraňuje to právě postava Lindy Rybové a pak, a to mě samotnou dost překvapilo, Petra Černocká. Zkrátka takové ty normálnější a možná i potkatelné postavy. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem to zvládl dokoukat bez újem na psychickém zdraví, ale měl jsem místy co dělat. Očekával jsem, že děj bude pojednávat o klasické osobnostní nápravě, kdy se rozmazlená a nevychovaná hrdinka proti své vůli vydává do úplně jiného (vesničního) světa, aby v něm tak nějak nalezla sama sebe. Bohužel k této nápravě nedochází pozvolně, hlavní představitelka se dobrou většinu filmu chová jako nesnesitelná kravka a já jen marně čekal, kdy konečně padne na hubu a dočká se aspoň ponížení ze strany vidláků - nic takového se nestalo, místo toho téměř ze dne na den změnila názor na vše okolo. Chápu, že už psychologicky tohle pramení ze špatné výchovy a že i z dobrého člověka může být rozmazlený spratek, který ve svých kritických letech prostě jen neví, jak se chovat. Ale film tohle uchopil příliš nešťastně. Stejně tak pohled na vesnici vše příliš zjednodušoval, parodoval a přijde mi, že typické české vesničany akorát tak ponížil - tady ovšem zase nemůžu mluvit s naprostou jistotou, sám jsem městským dítětem a vesnice jsou pro mě úplně odlišným světem, kterému tolik nerozumím (nebýt mých kámošů, díky kterým jsem aspoň ochutnal kus maloměstské povahy a pohostinnosti). Celkově se zde řeší několik osudů, jsou tu i náznaky dost plytkých a nerozkreslených záporáků a ani jakákoliv romance není úplně dotažená. Prostě kdyby tohle byl typický kýčovitý film s posláním, jaké natáčí třeba naši američtí kolegové, věřím, že by zafungoval úplně jinak. Tohle byl typický český paskvil, který se svým vizuálním vzezřením a pojetím pokusil cílit hlavně na mládež, resp. především na mladé, internetem vychovávané děvy, které se s hlavní hrdinkou jistě snadno ztotožní. Pro běžného diváka, či filmového fanouška, je to spíš hrana utrpení. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dno to není, ale jen proto, že české filmové dno je zatraceně hluboko. Komentář kolegy xxmartinxx je asi to nejvýstižnější, co by se dalo napsat. Možná měli vybrat mladší holku, nebo postavu Viktorky udělat starší. Světlých momentů je velmi málo, vesměs jsem cítil jen sentiment a soucit, když tam někteří HERCI měli nějakou lepší repliku (Vladyka, Černocká, kupodivu sympatický Knor). Pokud tvůrci chtěli do role někoho staršího, tak si měli někoho staršího vybrat, protože ten dabing René Slováčkové je šílený. Od Juraje Šajmoviče a jeho předchozího jezevčíkového dobrodružství pořádný krok zpátky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako bych koukal na levnější verzi Doktorů z počátků nebo jakéhokoliv podobného "vesnického" seriálu. Celé je to vyloženě televizní, jestli to šlo do kin, tak chudáci diváci. Mizerná výprava, a jako lokace stačil jeden statek, kde si filmaři asi užili hezké prázdniny. Bez nápadu, bez stylu, bez vtipu, s trapnými dialogy a hláškami a sociální pracovnicí, která kdoví proč je Slovenka (!) - kam se hrabe na Zubatou z Kolji! Řezníček zde hraje na půl plynu, nebo možná drží dokonce celou dobu nohu na spojce a jede na jedničku, je úplně bez života, povrchní je až hrůza. Celé to vlastně nejde hodnotit, protože film to není, spíš jeden díl televizního nekonečného seriálu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Trošku přepálené tři hvězdy, ale za ten začátek si to zaslouží. Od toho obávaného ale zjevně nevyhnutelného zlomu a počátku Viktoriiny adaptace už film začíná vyhnívat do závěrečného odpadu. Za zmínku stojí určitě výborní herci, kteří své figurky zvládají veskrze bravurně a taky smysl pro detail. Škoda zpackaného příběhu... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Ředhošti. (rakovnik)
  • Pavel Řezníček (Jakub) při přípravě na závod traktorů málem narazil do stromu. [Zdroj: cervenykoberec.cz] (SONY_)
  • Adam Mišík (Tomáš) se kvůli roli musel naučit řídit traktor. (ČSFD)

Reklama

Reklama