Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem (M. Kramár). Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Janek, aby si zachránil život, musí zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži a napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách… (Česká televize)

(více)

Recenze (356)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Udělej mi kocoura !!" ;) Jakkoliv se jeden nedokáže ztotožnit s běžnou Janákovou tvorbou, je třeba přiznat, že jeho štědrovečerní žánrový příspěvek se nad očekávání podařil, což však bohužel ještě samo o sobě vlastně vůbec nic neznamená.. Přes všechny výhrady vůči subžánru akční pohádky, jak si Karel Janák šikovně vypomohl a udělal si alibi, právě v těch akčních pasážích i dík dalšímu skvostnému hudebnímu motivu Ondry Brzobohatého Princezna a písař funguje daleko nejlépe, ty ostatní sekvence totiž snadno odhalují zásadní bolest celého českého filmu, a tak i právě tohoto, totiž příšerně slabý scénář dua Merkner, Janák s jeho vyprázdněnými dialogy.. Největší zklamání ovšem s sebou nese jalová Monika Timková se svojí princeznou Amálkou, kterou strčí stále lepší Matouš Ruml do kapsy s přehledem i s prstem v nose.. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

V pohádce se mi nelíbily především paruky, a to ať už Jiřího Bartošky nebo Petra Nárožného. Také princezna se mi nelíbila; no hlavně, když se líbila Dietrichovi a Jankovi :-). Primitivní děj byl uměle protahován. Nikdo z herců mě svými výkony neupoutal. Zhlédnutí tohoto filmu bylo pro mne jednoznačně ztrátou času. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Na Štědrý den byla zase taková slabota prostě... Nejslabší ze všech tří vánočních pohádek na ČT1 letos.... teda loni, jen jsem teď měla kapku zpoždění s komentáři :) Pár světlých vtipných chvilek tu bylo jako když si navlíkala punčochy a on se potají koukal a když si ho všimla, tak jen řekl "Vždyť už spolu utíkáme, tak co?" Tak to už jste na to rovnou mohli skočit, když už spolu utíkáte, co? "Hodně velké veselí? Mají třeba i lidi omdlévat radostí?" Tak takhle veselá jsem ještě nebyla... No kolem a kolem měli všichni naprosto strašné účesy - kolik na tento film muselo padnout příčesků a umělých vlasů u těch chlapů, to radši ani nechci vědět. Příběh téměř nulový. Dialogy téměř nevtipné. Napětí žádné. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Z té hromady novodobých pohádek je tenhle pokus z těch lepších, tudíž to není nejhorší z nejhorších. Jenže tomu chybí pohádkovsky zábavné momenty, i když Nárožný dává, co mu síly stačí :). Neumím si pořádně vysvětlit čím to je, že dnešní tvůrci pohádek neumí vtisknout to pravé pohádkové kouzlo a atmosféru. Po shlédnutí tohoto jsem přepínal na Jak se budí princezny a kvalita je nesrovnatelná. Tehdy to prostě uměli! A abych nezapoměl, je kunšt neumět vybrat sličnou princeznu :-/. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Když smícháte nevěrohodný příběh a jalové dialogy do podivného nového subžánru "akční pohádka", vyjde z toho Princezna a písař. Opět mi to připomnělo ostatní novodobou českou produkci, zaměřenou čistě na formu, kdy si divák zapamatuje několik scén, ale za dvě hodiny není schopen říci, o čem to bylo. A bylo to o něčem? Divák se zjednodušuje, filmové produkty se zjednodušují a podbízivé popisky se pokouší diváka nalákat "dobrodružná pohádka vyprávěná s humorem a s hrdiny, kteří Vám budou blízcí", aby nakonec poznal, že zase naletěl. Díky, ale tímhle parníkem za Vánoční pohodou nepojedu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (10)

  • Režisér chtěl renesanční kostýmy, ale kostymérky zařadily film do baroka. Měly pro to lepší fundus. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Hercům se v scénách v řece dolívala teplá voda. (M.B)
  • Během závěrečného souboje mezi Jankem (Matouš Ruml) a Dietrichem (Maroš Kramár) řízne Dietrich Janka dýkou do zápěstí a Janek se za něj chytí, přesto v následujících momentech na Jankově bílé košili neuvidíme ani náznak krve a v dalším záběru, kdy Janek objímá Amálku (Monika Timková), má již ruku evidentně zcela v pořádku. (Nick321)

Reklama

Reklama