Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Foken Rick Springfield - paradoxně to nejlepší na Ricky and the Flash, kdo by to byl řekl. Film o rodině, která si nemá co říct. To bývá obvykle legrace, jenže tady nemá moc co říct ani scénárista (jen tak mimochodem, Diablo Cody kdysi fakt získala oscara), a už vůbec ne režisér. Hlavně v první půlce se Jonathan Demme evidentně potil, jestli točí komedii nebo drama. No, nepřišel na to. Tak proč tři hvězdy? Protože foken Rick Springfield, protože Maryl Streep uhraje cokoliv a protože si dokážu živě představit ty napůl zhnusené a napůl zděšené pohledy všech hostů v restauracích nebo na svatbách, když vidí matku, která se rozhodla vydat tak trochu jiným směrem. No, a místy se ten (přehnaně dlouhý) soundtrack opravdu příjemně poslouchá. Nikdy není pozdě zahrát na synově upjaté svatbě trochu rock 'n' roll. 50% ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Nikdy není pozdě se zabít, to by si měla říct každá zásaditá, kravou sežvejklá a retenčně vrácená elfí královna-dcera Meryl Streep, který pravděpodobně táhlo z podpaží jako lodnímu topenáři po třech měsících na moři a tudíž ji opustila její týdenní láska. Amíci zas jednou natočili to, co jim jde nejlíp-bezduchou rodinnou povrchně existenční taškařici-slovy fundovaného kritika-která v rámci rodinné zábavy a převýchovy dětí funguje velice dobře. Slovy mými:"ušlo to, ale že bych se z toho posral, to opravdu ne." Nicméně, jako vždy, klobouk dolů před Meryl. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já když se podívám na Meryl, tak i kdyby vypadala jako příjezdová cesta k našemu JZD, mám slzy na krajíčku. To mám teda na tý polňačce pokaždý, když jí projíždím na kole, ale trošku z jiných důvodů. Jasně, tenhle film by v zemi šablon mohl dělat krále i královnu najednou, jenže mně když je někdo sympatický nebo když mě něco pobaví, je mi nějaká šablona docela ukradená. Vtipná oddychovka s muzikou, která má grády. Teď už jenom doufám, že se mě nějaký chytrák nebude ptát, jestli bych dal čtyři plecky i kdyby v tom nehrála Streepová... ()

AddieWilimes 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep je můj oblíbený robot, který zahraje cokoliv. Ale když je film ze své podstaty nedotažený, sama bohužel nic nezmůže. Nejsem si úplně jistá, o čem měl snímek být. Pokud o rodině, měl jí být místo písniček přidělen větší prostor. Kde bylo to slíbené drama? Všechno se po tolika letech téměř vyřešilo během pár dní jako lusknutím prstů. A když se zdálo, že se něco rýsuje (kontaktní scéna s ex-manželem), opět vše utichlo. Škoda. Pokud ale film měl být o kapele (protože mi to obsahově tak víc připadalo), měli dostat prostor ve filmu i ostatní členové (místo figurující dvojice). Streep sice ve svém věku vypadala sexy, ale pouhé pozorování její energičnosti na pódiu nestačí, zvlášť když vím, co všechno další umí. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Meryl väčšinou hráva skôr zatrpknuté postavy (a to jej koniec koncov asi ide aj najlepšie), no v tomto prípade to bol pravý opak - a musím uznať, že celkom jej to svedčalo aj v roli takejto ľahkovážnej a nezodpovednej gitaristky. Najlepšia časť filmu bola bezpochyby Rickina návšteva domova, ktorý opustila a následne "obdarila" ľahostajnosťou. Vôbec by som nebol proti, keby sa tam odohráva hoci aj celý film. Tie ostatné časti situované do koncertných barov ma až tak nebavili, hoci mám rock celkom rád, ale zbytočne to tak uberalo čas z filmu, ktorý mohol byť využitý aj inde. Celkovo ľahký nadpriemer, len škoda že sa dej nekoncentroval ešte viac na to rodinné dianie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Diablo Cody se inspirovala životem své tchýně, která mnoho let hrála v rock & roll skupině. (jezurka42)
  • Film je věnován památce baskytaristy Ricka Rosase, který zemřel těsně po dokončení filmu. Rick se podílel na tvorbě Neila Younga, dlouhá léta s ním hrál ve skupině Crazy Horse. (jezurka42)
  • Julie (Mamie Gummer) oslovuje svoji babičku jako „oma“, což je původně holandský výraz. (jezurka42)

Reklama

Reklama