Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Opět člověk žasne nad neuvěřitelnou chameleónovitostí M. Streep, která zahraje opravdu všechno. Je taky to jediné , co posouvá film alespoň na střední laťku , protože jinak jde o tisíckrát viděné téma rozklížené rodiny. Ale najde se pár vtipných okamžiků , a potěšila hudba a nestárnoucí Rick Springfield. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Foken Rick Springfield - paradoxně to nejlepší na Ricky and the Flash, kdo by to byl řekl. Film o rodině, která si nemá co říct. To bývá obvykle legrace, jenže tady nemá moc co říct ani scénárista (jen tak mimochodem, Diablo Cody kdysi fakt získala oscara), a už vůbec ne režisér. Hlavně v první půlce se Jonathan Demme evidentně potil, jestli točí komedii nebo drama. No, nepřišel na to. Tak proč tři hvězdy? Protože foken Rick Springfield, protože Maryl Streep uhraje cokoliv a protože si dokážu živě představit ty napůl zhnusené a napůl zděšené pohledy všech hostů v restauracích nebo na svatbách, když vidí matku, která se rozhodla vydat tak trochu jiným směrem. No, a místy se ten (přehnaně dlouhý) soundtrack opravdu příjemně poslouchá. Nikdy není pozdě zahrát na synově upjaté svatbě trochu rock 'n' roll. 50% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to klasická "americká komedie" o tom, jak rodina je všechno a všichni musí být šťastní, jinak je něco v nepořádku :) :) Miluji Meryl Streep a je pro mě neskutečným chameleonem a důkazem je, že ve svých 66ti letech ztvárnila tuto postavu :) :) Její dcera je stejně skvělá a ta podoba je tak ohromná :) :) Oooooooh ale třeštičkou na dortu byl Kevin Kline....:) :) Ten čím je starší, tím je prostě charismatičtější....hmmm.....Ok - je to film, který mi nic extra nedal, ale ani nevzal :) :) Nejlepší byla první polovina filmu, kdy se zjišťovalo, jak je to v této rodině vlastně se vzájemnými vztahy a vzhled dcery, která je v životní krizi byl bravurní :) Ta laxnost ke všemu :D :D ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů toto oslovilo asi více ženy - a potom ještě mě. Chlapi, kteří film totálně strhali, by asi chtěli, aby se tam hrál fotbal, ale tuhle debilní hru a všechno co se kolem ní děje nemusím. Pokud by filmová Ricky zůstala jen prodavačkou a neupsala se celoživotně rocku, asi by to celé bylo o ničem. Ale právě tato kombinace, láska (až posedlost) k rocku a konzervativní rodina dávají filmu ty správné grády. Není omluvou, že Ricky opustila rodinu a jela si ve svém koníčku, ale tohle dělá spousta rockerů, akorát že to bývají chlapi. Takže příběh dost slušně popisoval dění na obou stranách fronty. Živá vystoupení místní kapely dodaly milý ráz a za potěšení hudbou je ta čtvrtá *. Jinak spíše než komedie je to drama. ()

Tosca 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep jako obvykle skvělá herecky a zde i pěvecky a jako kytaristka - díky hudbě má ten film energii a šťávu, které jinak zoufale chybějí scénáři a celému příběhu. Co možností zůstalo nevyužito, až je mi to opravdu líto. Tak trochu mi to připomíná Železnou lady v tom smyslu, že skvělá Streep, ale celkově nijak zvlášť dobrý film a scénář. Pozitivní ovšem je, že navdory mnoha klišé se film vyhnul sladkobolnému happyendu. Když "zelenou" (ekologickou) svatbu Rickiina syna svým hudebním vystoupením naruší Ricki and the Flash, je to paráda! A bože, ten hrozný český název... ale že se zase divím... 70 % - hlavně díky Meryl a její dceři a té hudbě. /// Ke komentáři Fretakata: Není pravda, že se Streep a její dcera nesnášejí, naopak mají pěkný vztah, to režisér po nich chtěl, aby v čase natáčení spolu nemluvily a vzniklo tak odcizení, které se přenese i na plátno. Obě herečky pak říkaly, jak to pro ně bylo těžké, ale že to jejich rolím pomohlo... (Nevím, odkud se pak berou takové drby nebo zkreslení...) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně u snídaně nosí Pete (Kevin Kline) třičko Indiana University. Kline na tuto školu skutečně chodil. (jezurka42)
  • Ve filmu se objevilo několik chyb spojených s americkým městem Indianapolis ve státě Indiana. Ricki (Meryl Streep) sem například letěla s leteckými aeroliniemi JetBlue, ty však na této trase nelétají. Chyba se také objevila, když Ricki vystupuje z taxíku v Indianapolis. Ten má na boku napsaný zkrácený název města "Indi", tato zkratka se však správně píše "Indy".
    (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno