Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Recenze (906)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Rozhodně si zaslouží potlesk i když je to takové oddělené tři na tři. První tři příběhy jsou zábavné, další tří spíše dramatické. První a třetí příběh byli mistrovské a člověk se vážně musel hodně smát. Zajímavé bylo však i obecenstvo, jeden chlapík tam přišel jen v tričku a ve tříčtvrtečních kalhotách a bez bot, fakt neměl žádné boty, kino bylo prťavé a lidi chodili sem a tam tak člověk neměl chvíle klidu a ve finále po zdárném konci, když člověk potřeboval na záchod a byla tam čekačka jak na poště a to po dvou pivech a jednom energydrinku fakt nasere ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

To co dělá těchto šest historek silným celkem, je umění přecházet elegantně z napjatých momentů do velmi zábavných. Až by jeden nevěřil, co se v lidech skrývá, když přeteče únosná míra frustrace. Po ještě prvních dvou, dejme tomu nevinných historkách, došlo ke šroubování groteskních, násilných a pomstychtivých scén, až do geniální roviny mezi komedií a tragédií. Když si v poslední story zničený ženich zakrojil plátek zničeného svatebního dortu, jakoby to vše završil větou …..."a pomsta bude sladká". ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Argentínska i španielska nátura je divoká, čiže to by sedelo. Ale oceňujem hlavne nápaditosť, akou sa autori prezentovali a ktorá sa vymyká klasickej (najmä popcornovej americkej) tvorbe. Bavil som sa. ()

Dio_Padre 

všechny recenze uživatele

Šest historek, šest na sebe nijak nenavazujících příběhů, které ale spolu přece jen mají něco společné – přetékající pohár trpělivosti. Asi takhle to vypadá v představách každého z nás, když se nacházíme v nějaké vyhrocené situaci. Takové ty slovní obraty a možnosti, které nás napadají, až když už je pozdě. Divoké historky si neberou servítky a skvělý, řekl bych až "tarantinovský“ scénář (stejně do Quentina má ještě daleko), nám nekompromisně servíruje přesně ta správná slova, co by si v dané chvíli málokdo dovolil vyslovit. Výborně a originálně zpracovaný film, co do již zmiňovaného scénáře, práce s kamerou a herci baví svou přímočarostí a závěrečnými, mnohdy i kuriózními pointami. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Většina povídek skvělá (např. Pasternak nebo The Strongest /Odtahovka/), jiná "jenom" dobrá (Little Bomb). Film je sranda a skvělá zábava, španělština k tomu krásně sedne, jen by některý povídky mohly být klidně o něco kratší (třeba jako úvodní Pasternak, kterej má jen pár minut a úplně to stačilo). Jen mi u The Proposal (Sražení těhotné) průběh povídky přišel lepší než konec samotnej, což je škoda - rozjetý to bylo krásně. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Je tu ešte niekto, kto pozná Gabriela Pasternaka? Bože, to je geniálne. Krysy. Zločin z vášne. Bombička. Zrazená tehotná. A záverečná svadobná poviedka je najpresvedčivejším dôkazom, že láska dokáže zázraky, smrk. Slastné. Celé. ()

black.mao 

všechny recenze uživatele

Šest divokých historek o tom, jaké to je když někomu z nás prostě rupnou nervy. Szifron ukazuje, jak umí výborně rozehrát příběh v krátkých filmových povídkách, které mnohdy přesáhnou sotva pět minut, třeba hned v té úvodní. Smysl pro černý humor a ironii nezapře autor i v dalších povídkách. Zvláště se mi líbila "Bombita", o pomstě pyrotechnika za odtažený auto, i když trochu mohla připomínat "Volný pád" Joela Schumachera. Za další skvělé pak považuju sarkastickou "La propuesta" o tom, že domluvit se je možné s každým, jen vám to může být občas houby platné a "El más fuerte" o dvou chlápcích jejichž dokazování si svého ega skončilo zničením vlastních aut i sebe samých. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film plný historek to má vždy lehčí, protože dobrá historka může mít třeba jen jednu dobrou vlastnost a těch pár minut zabaví. Tady se ale tvůrcům podařilo zabodovat se vším, s čím vyrukovali. Každá povídka je parádní. První nejkratší a v letadle má snad jen minutu a je to geniální bomba. Malinko méně výrazná byla povídka v restauraci. Nejlepší z kousků je silniční story, u které jsem se řezal smíchy, ač jsem hlavně o ní už skoro vše věděl předem. Holt to provedení je takové, že i se znalostí děje je to pecka. Další tři jsou také zajímavé a samy o sobě by v lehkém rozpracování mohly stačit na samostatný film. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príbehy, ktoré sa neba nenadväzujú, ale sú ako vystrihnuté z bežného života. Hocikomu sa to môže stať. Hocikomu sa to už aj stalo. Každý je svojský, vypointovaný, prekvapivý a celý film jednoducho baví. A čo ma najviac potešilo, argentínska mentalita je podobná tej našej. 4 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu zas jít v cestě hodnocení jinak. Čím dál tím více se mi utvrzuje myšlenka, že i cizojazyčné filmy dokáží válcovat všechny výrobky anglicky mluvících zemí. A vedle Divokých historek, které mě mile překvapily, mám v merku mnoho jim podobných, jež s Hollywoodem nemají co dočinění. Upřímně jsem měl s pár povídkovými snímky trochu potíže, ale tady jsem se bavil u všech šesti částí. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u filmu takto nepobavil. Jak bývá u povídkových filmů zvykem, jsou tam skvělé a horší povídky. Občas se zadaří, že i ty horší jsou parádní a tvoří skvělý film jako celek, ale to se může stát snad jen v případě, že je celá tvorba jediného tvůrce... a to je i tento případ, a tak se taky stalo. To kličkování mezi komedií a thrillerem/dramatem, kdy je to v jednu chvíli napínavé a dramatické... a z ničeho nic zápich do bránice (a naopak), to nemělo chybu. Damián Szifron do hledáčku! (Kino Hvězda; 22.10.'14) ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Přestože jednotlivé povídky toho moc společného nemají , jako celek působí film až překvapivě jednotně. Musím ocenit, že tvůrci dokázali na tak malém prostoru vybudovat napětí, pobavit a skvěle vypointovat každý mini-příběh. Nedá se říct, že by některá ze šesti historek byla špatná, ale určitě nejsou všechny perfektní. První tři povídky jsou krátké, svižné a plné černého humoru, na úvod se skvěle hodí. Zvláště pak ta třetí ("souboj řidičů") nemá chybu. Ta úplně první zas tak dobrá nebyla, pravda, ale jako řekněme předmluva neškodná. Následují dvě mnohem vážnější, které kupodivu do celého filmu docela zapadají. Více než zdánlivě marný boj proti zkorumpovanému odtahu aut mě dostal pátý příběh o řešení silniční nehody, kdy syn zbohatlíka přejede těhotnou ženu. Průběh a hlavně konec mě úplně odrovnal a možná i proto jsem nebyl schopen docenit poslední povídku, šílenou svatbu. Ta byla podle mě natahovaná a přehnaná tak, až mi to vtipné nepřišlo, spíš zbytečné. Každopádně, na Argentinu určitě kvalitní i po technické stránce. Režie a kamera byla rozhodně kreativní. Myslím, že o Damiánu Szifronovi ještě uslyšíme. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto týden po letecké havárii ve Francii. Brrrrrrrr. Na začátek dost silný kafíčko. Výborně natočená satirická paráda, která miluje pohrdat sama sebou, ultimátní gradace a napětí hustý jak knír Pavla Zedníčka. Hudební doprovod jen lehounce nabadá ke kousání nehtů až na kost. Tohle je film roku 2014. Birdmane pardón, neber to osobně, ale tohle je mě prostě dostalo ještě o trošku víc. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Slyšela jsem o „Divokých historkách“ kolovat pomalu legendy a kdo je viděl, tak je vychválil až do nebes.. Můj názor je jiný.. Nic převratného, pointu jsem znala už dopředu, takže se kopec vtipu nebo morbidity nechystal.. Z mě hromada vyhrocených absurdit, která své USA příbuzné (např. „Mládeži nepřístupno“ nebo „Volný pád“) prostě nepřekoná.. Na Španelsko, ale opravdu kasovní trhák.. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Možná mě první povídka svou absurditou až příliš navnadila, protože další příběhy už mě nedokázaly tak překvapit. A přiznejme si, tady na gradaci a na pointě velice záleží. Naštěstí to celé zachránila poslední historka a nevěsta, která trošku razantně, ale úspěšně trestá nevěrného novomanžela. Viděno během Season Challenge tour 2015. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(6/2016) / Ničím objavný poviedkový film a hlavne, u Španielov som zvyknutý na prepracovanejšie príbehy. Historky nie sú moc vtipné a už vôbec nie divoké. Aj pri ich krátkej stopáži toho určite šlo vymyslieť viac ako tie najjednoduchšie, nelogické pointy. Čo mi ale vyslovene sadlo bola posledná svadobná story, stále ale na celý film málo. Nominácia na Oscara a 194. miesto v IMDb liste sú mi záhadou. (5/10) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Úplne som nevedel čo čakať. A hlavne som čakal komédiu. V poviedkach sú vtipné situácie. Ale o nejakých záchvatoch smiechu sa hovoriť nedá. Tiež som myslel, že poviedku budú nejak súvisieť a zapadať do seba. Omyl. Každá stojí sama za saba. Napriek tomu to rozhodne nie je nuda. Len očakávania boli vyššie. 75% 4*. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Od nereálných, bůhví odkud vycucaných a proto celkem nudných povídek se film postupně propracoval k příhodám jak ze života. No každopádně, člověk si opět uvědomí výhody nebetyčné flegmatičnosti, protože pak se do podobných vyhrocených situací zkrátka nemůže dostat. Jediná nepříjemnost, která ho pak může potkat, je svícení do očí, popř. píchání jehlou, to když se jeho okolí chce přesvědčit, jestli je pořád pouze flegmatický, nebo jestli už není mrtvý. Ovšem tahle nevýhoda se rázem může změnit v opak, stačí poučit okolí o základech akupunktury a navést je, aby píchali jen do určitých bodů. PS: Jak vidím, patří ke zdejšímu dobrému bontonu v komentáři zmínit buď bakaláře, nebo kameňák. Já, protože jsem jednička, jsem právě zmínil oba dva, chá. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Můj poslední povídkový film Kwaidan mě navnadil na další samostatné příběhy. Paradox je, že o Divokých historkách už vím delší dobu, ale pořád jsem se k nim nemohl, dokopat.Každý příběh přispívá něčím unikátním a překvapujícím momentem, který nečekáte. Když to vezmu postupně: 1. Povídka (letadlo) ⭐⭐⭐ - Každý zná Gabriela Pasternaka. 2. Povídka (restaurace) ⭐⭐⭐ - Kdo si na večeři objedná takový blivajz? Nedivím se, že to chtěli vylepšit prošlým jedem. 3. Povídka (venkovský buran) ⭐⭐⭐⭐⭐ - Na vesnici nikdy nemachrujte, že máte lepší auto než místní obyvatelé ono se to může vymstít. 4. Povídka (odtahová služba) ⭐⭐⭐ - Naučte se správně parkovat a být milý na personál na úřadech. 5. Povídka (autonehoda) ⭐⭐ - Za peníze si život zpátky nekoupíš. 6. Povídka (svatba) ⭐⭐⭐⭐ - Osobní věci by se měli, řešit doma v soukromí a né ve svatební den před mnoha lidmi. Celkově jsem s historkami spokojený a dávám 85% ()

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama