Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou filmového podobenství zpochybňujícího nadřazenost lidské rasy je pes Hagen, který je řízením osudu oddělen od svojí milující paničky, třináctileté Lili, a musí se naučit přežít na ulicích Budapešti. Tam mu ze strany lidí stále hrozí nebezpečí, přesto se Hagenovi podaří získat psí společníky a přežít, aby se ve strhujícím finále postavil do čela dvousethlavé smečky psů a vrátil svým trýznitelům vše i s úroky. (Artcam Films)

(více)

Recenze (69)

Radocation 

všechny recenze uživatele

Ironická alegória na súčasné patologické politické a spoločenské dianie v Európe. V zobrazení netolerantnej, nenávistnej a xenofóbnej spoločnosti kde kríženci a iní nemajú svoje miesto, odráža celkovú súčasnú fašizáciu Európy a odkazuje na volebné výsledky neonacistickej strany Jobbik. Paničky čo hladkajú svojich šlachtených psíkov v obývačke na koženej sedačke a popritom posielajú utečencov a iných ľudí do plynu tento film asi nenadchne. Originálny námet, kde vyniká aj výborné technické spracovanie s perfektne vycvicenými psami, ktoré spolu so šikovnými strihmi a aranžmá vyvolávajjú pocit autenticity. (Pre krátkozrakých kritikov- žiadnemu psíkovi sa neskryvil ani chl'pok na hlave). Hodnotenia filmu na ČSFD sú kontroverzné lebo krajiny vyšegrádskej štvorky k skutočnej pointe filmu nemajú dostatočný odstup a objektívne hodnotenie tohto filmu je v súčasnosti prakticky nemožné podobne ako objektívne hodnotenie utečeneckej krízy ... Vo svete si však našiel slušnú audienciu a pochopenie už teraz. Podotýkam že ide o nezávislý až experimentálny projekt, kde však ani nehrá žiadny krásavec v podobe Johnnyho Deppa, zároveň je divák ukrátený o akékoľvek ľubozvučné brechanie psíka z filmu Hachiko a patetické ľúbostné scénky faločných emócií filmov z posledných rokov sú nahradené za sarkastický cinizmus, takže i to determinuje skupinu diváka- osamelé ženy po tridsiatke si film zväčša asi nezíska. ()

Dr.Kongo 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix mi vůbec nevadí, bohužel 80 minut (!) sledujeme vcelku nudné a ničím nepřekvapující sociálně-psychologické drama, které měl režisér sestříhat tak na polovinu stopáže. Jako podobenství vystavěné a la these je to hodně banální a vrcholí to polopatistickým závěrem. Může to fungovat jako pohádka pro děti, ale jako vážně míněný artový film? Pro mě velké zklamání a bohužel z 80 % nuda. Pravdu mají Marigold, Kevorkian, zcela souhlasím s karnifexem. ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Haha, že podobenstvo. Režírovanie psích scén muselo dať zabrať, ale to je asi tak všetko,čomu tvorcovia venovali úsile. Inak je to "dráma" o tom, ako jeden kutyafasz, s inteligenciou, že by mohol byť architektom psích a možno aj vtáčích búdiek, vezme spravodlivosť do vlastných labiek a vyrovnáva si postupne účty s každým picsábom, ktorého stretol. Moj pes to nevydržal, zazíval a zaliezol pod posteľ. A že sa hlavná kyúrva volá civilne Psotta, to je už len taká čerešnička na psej konzerve. ()

iceböss odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno Naslepo v kině Central v HK. Hodně hodně zvrácenej film, kterej se ke konci, když psi (armáda psů) začali chronologicky likvidovat lidi podle toho, jak jim ubližovali, stal i neskutečnou blbostí. Objektivně na jednu hvězdičku, ale film mně taaaak znechutil, že jde do koše. Pro kino a jejich projekt Naslepo je to velkej omyl, protože spousta lidí odešla už během filmu, další pak sice zůstali, ale spíše než na plátno koukali na svou drahou polovičku a nevěřícně kroutili hlavou. Ve filmu byli otřesné záběry mrtvých, poraněných, mučených psů (a další hnusné věci, co se se psama bohužel dají dělat), já jen doufám, že filmaři to udělali nějak, že žádný pes skutečnou bolest nezažíval.. ale pes není herec, žádný pes nedokáže na povel zahrát bolest. ()

jajenomja

všechny recenze uživatele

Tento dost citovo sinlý film o psovi nebudem hodnotit hviezdami.Dopozerala som si ho horko tazko pretoze som chcela vediet ako to skonci.Keby som vedela uz dopredu uplny popis filmu ani ho nebudem pozerat.Takyto film by sa nemal vobec natacat.URCITE PSICAKRI ten film nepozerajte,lebo si poplacete a to riadne!Ludska zlost zasahuje uz medze.Fuj ()

Reklama

Reklama