Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (671)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dejom priamočiarejší film, než predošlé kusy. A ajkeď sú tam nečakané zvraty, pôsobilo to na mňa až príliž jednoducho. Zo začiatku podarene deprimujúci vizuál, ktorý sa k druhej pólke vytratí, a mení sa na jednoduchý thriller. Jemný nadpriemer, ktorej najsilnejšiou stránkou je hudba Zimmera, ktorú som už ale v Angels and Demons počul, a takmer bez zmeny. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průjemný pokračování dvou lepších dílů, kde Tomík zase jednou letí zprasit ééé spasit svět, cestou necestou, polem nepolem řeší hádanky za vydatný pomoci sexy FelaceTy a k tomu jako bonus trpí částečnou ztrátou paměti. Jak už to v těchto snímkách bejvá, zase s ním chce někdo vyjebat a někdo naopak nastavuje...pomocnou ruku...aby s ním následně mohl vyjebat. Takže nic novýho pod sluncem nás nečeká, na knížku se to nečape ani omylem a film z hlavy vyšumí tak rychle, až je to záhadný (jako fakt, viděla jsem to včera a dnes pátrám v paměti jak to vlastně bylo) . Z vedlejších postav mě naprosto iritovala (tj slušně napsáno SRALA) ta policajtka s držkou buldoka, co vypadala, že má permanentně krámy a naopak mi sedl džentlmen co lidi krásně zabíjel zezadu nožem do krčku. Sice měl bulvy dvacet čísel před zbytkem obličeje a já dumala, jestli by si neměl povolit gumičku, ale jinak byl v cajku. Konec dopadne strašně nečekaně - Tomík zachrání svět - a já to už znova vidět nepotřebuju. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Brownovské trilogie se nese ve stejném dílu jako předchozí dva díly. Zase to režíruje Ron Howard, zase je tam Tom Hanks a zase je to podle předlohy Dana Browna. A je to fajn. V Inferno moc akce není (ale to nebylo ani v předchozích dvou dílech) ale i tak to nezačíná nudit ani po dvou hodinách. Opět se cestuje po různých nádherných oblastech, opět do toho hraje krásná hudba Hanse Zimmera a opět nic není tak jak se zdá. Jistý problém je jenom v pasážích které nejsou řádné vysvětleny nebo jsou vysvětleny zmateně a vždycky se ukáže, že vše bylo jinak. To by za normálních okolností bylo fajn, ale když se to děje pořád a pořád začíná to unavovat . Přesto je Inferno fajn odpočinkový film. Jenom u něj radši vypněte mozek. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|74%| Viděno v kině. Tak paráda, sice se nejedná o bůh ví jakou bombu, ale za mě nejvydařenější díl této série. Náboženství a vše okolo toho neuznávám, nejsem věřící, ale nic proti tomu. Proto jsem se těmto snímkům vyhýbal. Přesto jsou předchozí dva filmy obstojná dílka. Šifra mistra Leonarda je dokonce nadprůměrný počin, kterému jsem ty 3* s radostí udělil. Druhý film, Andělé a démoni – to bylo už trošku slabší, ale přesto s odř.uši to na ty 3* bylo. No a toto Inferno? Po skončení v kině jsem dlouze přemýšlel a nakonec dal ty slabší 4*. Zde už byla tématika okolo náboženství, alespoň dle mého názoru dost utlumena. Krom toho to mělo i víc kladů. Nápad s tím, že si profesor Langdom nemůže na nic jasného vzpomenout, jen útržky má – to mi přišlo skvělé. Má to celkem nepředvídatelný děj, který dá na konci opravdu smysl. Sice ta hlavní pointa či zvrat – to asi když posoudím objektivně, bylo dost předvídatelné, ale já to v tu chvíli neuhodl. Herci jsou v pohodě. Hanks je skvělý jako vždy. Finále už bylo takové nemastné neslané, ale výsledný dojem z filmu mi to nepokazilo. I tu máme pár vtipných scén a hlášek, takže to bylo chvílemi nadlehčené. I na nějakou menší akci tu dojde, pár přestřelek atd. Hans Zimmer složil opět solidní soundtrack, mohl být lepší, ale i tak super. Takže, hit z toho nebude, ale i tak jsem mile překvapen. Při dobré náladě se k tomu ještě jednou vrátím. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov, ktorý si (podľa anotácie aj podľa rečí hlavných hrdinov) zamieňa protichodné pojmy „zachrániť svet“ a „zachrániť ľudstvo“. Pretože zachrániť ľudstvo znamená zničiť svet, a tu sa zachraňuje ľudstvo. Svojim spôsobom bol Bertrand Zobrist fascinujúci, hoci jeho finálne riešenie nepovažujem za akceptovateľné (aspoň vo filmovej podobe nie - v knižnej to bolo inak). Jeho prvšie, menej radikálne návrhy sa spomenú len okrajovo a zapadnú v deji. Vo výsledku je to len také strašenie depopulačnou agendou, ktorá v skutočnosti neexistuje. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • Počas nakrúcania vo Florencii produkcia poskytla dotáciu palácu Palazzo Vecchio. Táto dotácia poslúži na obnovenie miesta, kde je uložená skutočná posmrtná maska Danteho Alighieriho. (Zdroj: ITAfilm)
  • Inferno (2016) je treťou filmovou adaptáciou, ale ide o štvrtú knihu.Vynechaná bola tretia s podtitulom "Stratený symbol". Podľa spisovateľa Dana Browna se filmárom nepodarilo prísť na to, ako urobiť záporáka dostatočne výrazným. Filmová série tiež stavia na medzinárodných trhoch a "Stratený symbol" je na USA príliš úzko zameraný. Preto sa rovno prešlo k Infernu, ktoré je zasadené do Talianska a Turecka, kde sa venuje globálnej hrozbe. Podľa Entertainment Weekly, román nebol dostatočne vhodný na sfilmovanie nakoľko jedným z vrcholov knihy je naháňačka, ktorá sa celá odohráva v temnote, čo sa na plátne ukazuje špatne. Režisér Ron Howard už v minulosti uviedol, že vzniklo niekoľko verzií scenára, ale žiadna nebola uspokojivá. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama