Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix, nejlepší animovaná komedie, nejlepší francouzská komedie. Tolik absurdního, inteligentního, fyzického i slovního humoru v každé scéně, kolik jen je možné. Nemluvě o krásné animaci s dokonalou atmosférou a... to sousloví mi fyzicky ubližuje... dokonalým-českým-dabingem. ___ "What he says?" ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl Asterixe mě pobavil zatím nejvíc. Je totiž opravdu vtipný. Pro mne je to další důkaz, že dobrému kreslenému filmu nesahá digitální film ani po kontníky. Všechny figurky jsou zde nádherně rozanimovány, opravdová pastva pro oči. Nemůžu taky nezmínit, že tento díl je jako jediný opatřen důstojným českým dabingem. Stará zlatá česká dabingová škola. To v Asterixovi v Británii je vidět, jak dokáže odfláklý dabing zprznit celý film. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch příběhů, které mám docela rád a které mi přijdou zábavné. Celý příběh je vlastně jenom cestou za záchranu, ale na kresbě je vidět, jak se i v animovaných filmech vyvíjela a je jiná než předchozí snímek, navíc využívá - ku prospěchu věci - i jiný druh postav. Jeden z těch lepších dílů Asterixe. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi budu znít jako animovaný buran, ale mě tento díl nějak nevzal. Snažil jsem se celou dobu najít něco, proč by se mi to mělo líbit. Neúspěšně! Vtipných scén je sice možná hodně, ale mě nerozesmály. Charaktery postav suché a ke konci mě už nudilo, jak Obelix pořád všechno kolem sebe mlátil a bořil. Fandům Asterixe nechci nic brát, ale pro mě to byl průměrný animák. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, mám být laskavý?" nebo "Ty debile jeden zelenej..." :-D Kopa perfektních hlášek, rozuzlení architektonického zborcení kolosea a zamilovaný Obelix, který by byl ochten snad kvůli lásce i zhubnout nějaký ten galský gram!!! Jako student archeologie a zájemce o Kelty vidím v Asterixovi skvělý studijní materiál. Komixy se mimochodem zakládají hodně na antických psaných pramenech (nejen Zápisků od Julka), což z nich dělá přímo lahůdkové (po)čtivo. A když už se dívat na Asterixe vertikálně, tak jedině na tyhle kreslené filmy. Tenhle vznikl v roce mého narození, vyrůstal jsem s ním, pak dospíval a ted s nostalgií znovu a znovu připomínám, je to zkrátka takový můj domácí pes, dobrej kámoš :-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)

Reklama

Reklama