Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se nestačil divit, protože to vypadalo na to, že se dal Tomáš Magnusek na cestu opravdového dramatu. Od chvíle, kdy došlo na "mocenské" intriky, jsem už režisérův rukopis zřetelně rozeznával. Všechny postavy byly najednou výrazně černobílé, děj se stal jasně předvídatelným a já se jen divím, že se Tomáš Magnusek nedal na politiku, protože tohle byl krásný příklad populismu. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

U pana Magnuska rozhodně pokrok. Byť je stále mnoho věcí na vylepšování. Musím přiznat, že mi Lábus ani Dejdar nakonec v takových rolích nevadili, přestože je znám spíš z veselejších rolí. Nakonec snad celému filmu nejvíc ublížil závěr, který na mě zapůsobil trochu amatérsky. Tedy, nevíme co s koncem, hlavní postavu zabijeme a všem aby to pochopili to ještě napíšeme do závěrečného shrnujícího titulku, buch, titulky. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První film od Magnuska, který jsem viděl. S tímhle obsazením se to nedalo výrazněji zkazit. Jsou tam silné chvíle a zároveň momenty jako z telenovely. Průvodní hudba jakoby naváděla k neustálému dojetí. Prostě je to podivný přístup k látce, ale celkový dojem přesto pozitivní. Oproti tomu co se převážně nyní v Čechách točí je toto pořád nadprůměr. 70% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je přírodní úkaz v české kinematografii! Vždycky se mu to nějak povede a vytvoří něco podobného filmu, co má zepředu i zezadu titulky. Většinou si k tomu bere straší ne příliš často obsazované herce, ovšem tentokrát sáhnul ke hvězdám. Dejdar, Lábus, Huba + dojemný příběh ... to by mělo na diváky fungovat ... Miraj zpívá, když nemůžeš, tak přidej, já bych řekla spíš, když neumíš, tak uber. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Lábus hraje mentàlně zaostalého skvělé, Dejdar mu dobře sekunduje a všichni své role zahráli dobře a uvěřitelně.Scénář je kupodivu fakt dobrý a baví mě to mnohem víc než Domácí péče nebo Bába z ledu. Jen ten modrý filtr to filmu kazí, ale jinak technicky i herecky dobře natočený film.4* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)

Reklama

Reklama