Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Zapomenutí šestnácti krabic vodky na finském území se partičce Rusů pod vedením alfasamce Michalyče zpočátku jevilo jako tragédie. Naštěstí má Kuzmyč ty správné konexe u maríny a není pro něj problém sehnat atomovou ponorku Děťátko (tak je pojmenovaná, aby popletla nepřátele a jiné hloupé zvědavce). Loni s ní jeli na ostrovy na borůvky, teď poslouží k záchraně ztraceného chlastu. Tenhle film je neskutečně vtipný a skvělý dabing ho posouvá ještě o třídu výš. "Mystika. A já proč to se mnou tak smýkalo.":D:D:D:D ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Vodka nemůže být jiná než dobrá." Další vydatná porce ruské seberexlexe v alkoholovém oparu. Známá bláznivá partička jede pro ztracenou vodku ponorkou. Výtečně opilá filozofie zahraná s veškerou přesvědčivostí. 7/10 ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Pokial som nevidel tento film, myslel som si, ze najvtipnejsie co vzniklo je Ace Ventura. Teraz uz viem, ze len uvod tohoto filmu je vtipnejsi a lepsi ako vsetky americke komedie dohromady. Jednoznacne to najlepsie co kedy za dvetisic rokov z vychodu prislo ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

"Pouť po nekonečných prostorách ruské duše prostřednictvím vodky a rybalki" by se podle mne jednou větou dalo vyjádřit, oč zde kráčí. Vždycky jsem si myslel, že tvrzení o vztahu rusů k alkoholu jsou přehnaná, ovšem jen do doby, kdy jsem se pracovně kontaktoval s partnery na ukrajině. Po třech dnech pijatiky, aniž se cokoliv udělalo, jsem nechápal, jak je možné, že celý ten ruský aparátský moloch může vykazovat vůbec nějaké pozitivní výsledky. Nemá to sice logiku, ale musel jsem uznat, že vývojem situace a vinou mnoha omylů a pokřivení se kýžený výsledek, kupodivu často pozitivní, nějak dostaví a cestu si najde. Pro někoho je to možná tragédie, pro někoho životní filosofie, ale plukovník říká v jednom se svých proslovů v přeneseném slova smyslu obrovskou pravdu v tom, že vodka, ač je ve své podstatě zhoubou národa, jej také stmeluje. Snažit se tedy v rusku zrušit vodku by bylo z krátkodobého hlediska asi to samé, jak se pokoušet přesvědčit indy, aby žrali krávy, když nemají co do huby. No a o tom to všechno je. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Taková typicky rusky podivná a chaotická filmová podívaná o pár rybářích, kteří si s sebou na rybolov berou vodku a jak je to u Rusáků obvyklé, ožerou se, a díky tomu zažijí spoustu vtipných příhod. Jejich jména jsou generál Ivolgin, lovec Kuzmyč, Leva Soloveychik, a připojuje se k nim také Vasilij, nedávno jmenovaný okresní prokurátor, který je duševně nepřítomný a o přírodě nic neví. Čtveřice se vydává na plavbu, ale brzy se ztratí - ani navigace pomocí hvězd jim moc nepomůže. Dostanou se do jedné rybářské chatky, kde se jim dostane příjemného přivítání a hostitel je pohostí jejich vlastní vodkou. Dva z nich se vydávají na cestu do města a zjišťují, že je tam nějak čisto a uklizeno - to není jejich Rusko, to je Finsko. A tak se opět naloďují a odplouvají, ale nechávají za sebou veškerou vodku, což jejich finský hostitel velice ocení. Navíc kvůli tomu musí uspat generála, kterému se na novém místě tak líbilo. Předtím také stihnul prokurátor zavřít jednu ženskou do stodoly a myslel si o ní, že je to láska na první pohled (předtím přímo před ní chcal). Po cestě zpátky se k nim připojuje seržant Semjonov, člen pohraniční stráže. Prokurátor se pak pokouší o rybaření a přitom si nešťastně zapíchne háček do prstu - velice nepříjemná scéna. V nemocnici mu nepomohou, protože sestřička omdlí, a tak mu háček vytáhne místní zámečník. Sergej se zase seznamuje s neznámou nahou koupající se ženskou, ta ho naláká do transformátoru, kde dostane šok. Jeho příběhu nevěří ani Kuzmich, který jinak na mořské panny věří. Generál všechny pověří kuchtěním knedlíků (ravioly), aby si také mohl odpočinout. Pustí se do čtení knih o filozofii a vaření, vydá se na rybolov se svou kočkou, uloví spoustu okounů a diví se, kde všichni jsou. Jo, to by mě také bavilo. Tři zbývající rybáři se pak rozhodnou s pomocí ponorky získat zpátky svou vodku, o kterou však mezitím projevila zájem také finská policie. Opět se ožerou, odpálí v rámci cvičení nějaké ty rakety a velitel ponorky je za to povýšen. Operace se zdaří, naši ožralí námořníci uniknou finské policii a vezmou s sebou také celé molo, společně s jedním Finem, známým z předchozího dílu. Ve stejnou dobu se také vydávají zmatený prokurátor a seržant Semjonov lovit na moře pomocí zakázaných metod, vypustí několik min, ale vymkne se jim to z rukou a odpálí si také svou loď. Naštěstí jsou zachráněni - pomůže jim také "cvičná mina". A také se povede vylovit bednu starého koňaku ještě z dob napoleonských válek. Nakonec se všichni plaví na molu, popíjejí koňak a rozmlouvají o rybaření. Takže závěrem - byla to celkem sranda, hlavní postavy byly vesměs dost sympatické, prostě obyčejní Rusové, kteří rádi chlastají, rybaří a užívají s krásné přírody a mají k ní blízký vztah. Kdyby jim to tak vydrželo dodnes a nezačínali s válčením, tak bych je měl fakt rád. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Jak může taková kravina i po takových letech mít hodnocení na hranici 80%?? Skoro 100 minut blbých keců party ožralých Rusů.... ()

art 

všechny recenze uživatele

Podle mě ještě lepší a zábavnější než první díl. A protože jsem v létě měl to potěšení se v Rusku podobné akce zúčastnit, můžu říct, že film je , aspoň co se týče konzumace alkoholu, naprosto reálný! Proto mám tenhle film ještě radši :) ()

Ashnobe 

všechny recenze uživatele

Rybolov se mi líbil ještě o něco více než původní lov, velkou část filmu jsem se řezal smíchy a scény s krávou, na bitevní lodi nebo v ponorce jsou zkrátka nezapomenutelné. ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipné a originální. "Rád bych vidět konstruktéra, který dal dohromady ten motor. To mi povídej. Poslední..." Dialog poté, co všechna vodka končí v nádrži vojenské ponorky. :D ()

3mates33 

všechny recenze uživatele

Vodka, Vodka , síce nemám rád vodku,ale v tomto filme ju zbožňujem ( neviem ako by som to popísal ) asi len vodka , Rusko, vodka, možno je toto trochu infantilný komentár, ale keď pozriete film pochopíte ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Ruští veteráni se vydávají na ryby. Kulturní rekreace se (ne)kontrolovatelně mění v nezřízenou pitku a když je po zběsilém úprku z ciziny ponechána na místě většina alkoholových zásob, ruské námořnictvo nezná jiných priorit. Svérázný rybolov je nádherný film. V opojném prostředí severské přírody nabízí jednoduchý, vodkou nasáklý příběh postavený na svéráznostech ruské kultury, jehož přednostmi jsou inteligentní humor a úžasně vykreslené charaktery, jaké od dob Švejka svět filmu neviděl: ať už je to věčně pokuřující generál, jenž nejde pro moudro či vznešený přípitek daleko, nebo bodrý zemědělec a lovec Kuzmič, muž přírody, ducha a lihu. Ještě lepší než Lov. Tenhle film můžu vidět stokrát a pořád se u něj řežu smíchy čím dál víc a víc. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Neveril by som, že taký dobrý a hlavne vtipný film vyjde priamo z riti ruska. Toľko Vodky snáď ani nieje v ľudských silách vypiť, ale oni dokážu všetko. O nejakom srdcervúcom príbehu môžme síce snívať, ale to je jedno, keď je človek nadrúlaný ako teľa. Množstvo a ešte raz množstvo hlášok a hlášok...ako jednoznačne odporúčam vidieť. A pribalte si aj jednu fľaštičku na správnu náladu... ()

Reklama

Reklama